tiistai 30. kesäkuuta 2015

Päivän luontovideo: Kimalainen nauttimassa sokeriliemestä


Jalat on jo vähän ristissä...
Vajaa viikko sitten kolibrien automaatilla kävi koiras, ensimmäinen jonka näin tänä kesänä. Viime viikko oli kuitenkin niin kiireinen, että en ehtinyt pitää vahtia. Tänään aamulla sitten vahdin automaattia kamera kädessä vähän aikaa. Koiraskolibria ei näkynyt, mutta sain lyhyen, kivan videon naaraskolibrista syömässä, postaan sen huomenna.

Kimalaiset ovat kuitenkin tykästyneet automaattiin. Siitä en pahastu. Tykkään kimalaisista, ne ovat pulleita ja rauhallisia. Ampiaisia sen sijaan pelkään. Kakarana piti kerran käydä sorkkimassa ampiaispesää sillä seurauksella, etta sain muutaman piston. Ja kerran poimin parvekkeen vieressä olevasta männystä kavyn. Kävyssä istuikin ampiainen, joka sitten tarmokkaasti iski piikkinsa sormeeni ennenkuin edes tajusin, mitä tapahtui. Näistäpä sitten on sitten jäänyt pieni ampiaiskammo. Jos amppari tulee parin metrin päähänkään, iskee kamala paniikki ja pitää painua karkuun. 

No niin, siis kimalaiset kayvät syömässä sokerilienta. Postasin jonkun aikaa sitten yhdestä sokerihumalaisesta kimalaisesta. Tämän päivän vieras/vieraat eivät ole VIELÄ humalasa, mutta jos tämä tahti jatku, kohta ovat! Automaatille tulee kimalainen aina parin minuutin välein. En tieda onko se yksi ja sama, vai onko kävijöitä useampia. Taitaa olla useita, parilla ottamallani videolla pörrää pari yksilöä.

Tässä kuitenkin pari videota, jotenkin tuo näytti niin herttaiselta. Kimalainen painuu pää edellä syömäautomaatin aukolle ja nauttii!


Pikkaisen alkaa olla horjuntaa liikkeissä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti