keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Vähän Asiaa Vitamiineista ja Luontaistuotteista

Kun aloin valmistella tätä postausta, piti ensin miettiä, etta mitä tarkoitetaan luontaistuotteilla. Muistan kyllä, etta Suomessa oli luontaistuotekauppoja, mutta kävin niissa harvoin. Ja kun kävin, ostin lähinnä C-piimaa -valmistetta kynsien kasvuun. Luontaistuotteita kuitenkin saa myydä Suomessa vapaasti, mutta käsittääkseni vieläkin vitamiinit pitaa ostaa apteekista (EDIT: joku kertoi, että ei enää tarvitse, kiva, kiva!).

Täällä   molempia voi ostaa ihan tavallisesta supermarketista, samalta osastolta mistä ostetaan käsikauppalääkkeet, laastarit ja huulirasvat ja yskänpastillit. Niinpa varsinaisia erillisia osastoja luontaistuotteille ei juuri näe.  

Ensimmaiset kuvat tulevat Meijerin vitamiiniosastolta. Siella tuotteet on luokiteltu osittain tuotemerkin mukaan, ja sen jälkeen vain aakkosjärjestykseen. Meijerin oman merkin hyllyltä loytyy esimerkiksi  D-vitamiinia, kalaöljyä (fish oil) ja hiusten/kynsien vahvistamiseen tarkoitettua valmistetta.





Viime vuosina suosittuja tuotteita ovat esim CoQ-10 (yllä olevassa kuvassa ylähyllyllä vasemmalla), Cranberry (karpaloa kapseleina) ja Flaxseed oil (pellavansiemenöljy), samoin kalaöljykapselit.


Meijerin oman merkin lisäksi on tietenkin muiden merkkien valikoimaa. Nature Made on hyvin yleinen, ja ihan samoja tuotteita kuin Meijerin merkissa.


Seuraava merkki: Nature's Bounty (tarjoaa myos krilliäljyä, en huomannut sita ainakaan Meijerin oman merkin tarjonnassa). Ja täällä melatoniini on vapaasti myynnissä, ei rajoituksia.




Merkkejä on useita:

Vitamiinihyllykköä, vasemmalla Meijerin oman merkit hyllyt, lähinna kameraa 'Nature Made' -merkkiä.
Sundownin valikoimaa:






Ylimmallä hyllyllä probioottisia tuotteita, alempana naisille tarkoitettuja tuotteita, esim Estroven vaihdevuosivaivoihin:



MegaRed: omega-3-pitoista krillioljya.

Sekalaista valikoimaa: Airborne on luontaistuote flunssan estoon, tarjolla myos Luteiinia, aktiivihiiltä ja C-vitamiinipitoista flunssajuomaa.

Tässä enemmän luontaistuotteita kuin vitamiineja: kookosoljya, kurkumaa(turmeric), valeriaanaa.

Vihreäkorkkiset purkit sisältävät  mm. sinimailasta (alfalfa), sarviapilaa (fenugreek), cayennea, voikukkaa (dandelion), merilevää (kelp)


Alimmalla hyllyllä yrttiteetä.
Seuraavaksi katsastin Costcon valikoimat. Täällä tarjonta on rajoitetumpaa. On vain suosittuja laatuja ja purkit ovat suuria.


Ylähyllylla melatoniinia, 3 mg.

Vihrea tee -kapseleita myydaan laihdutustuotteena, rasvanpolttajana.

Garcinia Cambogia, myos laihdutuksen avuksi markkinoitu. Tehoaako? Ei näyttöä..

Alahyllyllä multivitamiinijuomaa.



Kalaöljyä, eri merkkejä.

Jopa testosteronia tuetaan.

Karpalo ja Ginkgo Biloba myyvä hyvin.


Punaviiniuutetta.
Glucosamiini + MSM
Trader Joe's -myymälan valikoima on myos aika hyvä. Siella myydään myos 'vihreitä' saippuoita, kosteusvoiteita, hammastahnoja, käsivoiteita, paperipyyhkeitä jne.











Nykyään ostan vitamiinini joko Costcosta, Walmartista tai internetistä.  On myös erikoismyymäloitä, kuten The Vitamin Shoppe tai GNC, mutta en ole koskaan niissa käynyt. GNC:lla on myos verkkomyymälä (se ei toimita ulkomaille). Tuotteiden hinnoissa voi olla iso ero ostopaikan mukaan. Samoin hintaerot merkkien valillä voivat olla suuret. Kannattaa tehda hintavertailuja eri merkkien ja kauppojen valilla. Esim 'Now Foods' -merkin tuotteet ovat usein halvimpia, mutta niita olen saanut ostettua vain verkkomyymälöistä. Tilaan usein myos amazon.com'in kautta.


Pari seuraavaa verkkomyymälää toimittaa tilauksia ulkomaille. Toimituksen hinnat ja tilausehdot loytyvat kauppojen verkkosivuilta. Tullimaksuista tms. en valitettavasti tiedä tarkempaa, niista kannattaa ottaa itse selvää jos haluaa tilata paketin USA:sta.

Nykyisin suosikkiverkkomyymäläni on PipingRock, joka myy omaa  merkkiään, ja hinnat ovat hyvin edullisia. Vitamiinien lisäksi sieltä voi ostaa  myos mm.  kahvia, yrttivalmisteita ja aromaterapiatuotteita.

http://www.pipingrock.com/


Sivuilta voi valita myos suomenkielisen version ja toimituksen Suomeen:
http://fi.pipingrock.com/?lang=fi


Toinen verkkoliike, jota käytän paljon on Vitacost. Itse tilaan sielta usein ksylitolituotteita, joita ei löydy tavallisista kaupoista. Myos Vitacost myy muitakin tuotteita kuin vitamiineja.

http://www.vitacost.com/

Vitacost toimittaa tilauksia myos Suomeen:

http://www.vitacost.com/international-faqs-finland



Olen tilannut jotain muutaman kerran myos SwansonHealth Product - verkkokaupasta. Myos Swanson toimittaa ulkomaille.

http://www.swansonvitamins.com/
http://www.swansonvitamins.com/international.html



Erikseen pitaa viela mainita pari verkkomyymälää:

Coastal Scents myy mm. mineraalimeikkeja, niiden ainesosia (esim. kiilteitä (mica)), meikkisiveltimiä ja esim. sheavoita, kookosvoita ja afrikkalaista saippuaa. Se toimittaa myös ulkomaille.

http://www.coastalscents.com/natural-products.html



Ja SkinActives myy raaka-aineita mm. erilaisia kasvovoiteita varten. Kannattaa katsoa, jos englanti sujuu ja haluat voiteeseesi tiettyja ainesosia. Ymmärtääkseni toimittaa ulkomaille.

 http://www.skinactives.com/


20 kommenttia:

  1. Natural facktors ja jarrow Formula kalaöljykapselit on edullisia tilata sieltä.

    Itse tilaan Carlsson labs kalaöljyä nestemäisenä.

    Tuota melatoniinia saa tilata tänne vain 1mg vahvuisene .

    Myydäänkö siellä Deserd Essencen ja Aubrey Organics tuotteita marketeissa vai erikoisliikkeissä?

    VastaaPoista
  2. Whole Foods nakojaan myy Desert Essencen tuotteita (elokuussa avataan meidan lahelle, odotan innolla. Nyt lahin on toisella puolella kaupunkia). Wahlgreensin kaupoissa saatta olla myos. Nayttaa etta The Vitamin Shoppe -myymaloissa on Aubrey Organicsin tuotteita. Kaikki loytyvat verkosta esim. Vitacostista, en ole katsonut tavallisista supermarketeista. Esim. Giant Eagle on sen tyyppinen, etta sielta saataisi loytya.

    VastaaPoista
  3. Desert essencen Shampoot, hoitoaineet ja suihkugeelit on edullisia . Tilaan iherbistä

    VastaaPoista
  4. MInun pitaa muistaa kayda katsomassa tuota iherbia, kuulostaa hyvalta! :)

    VastaaPoista
  5. Minä olen tilannut iherbistä 3 vuotta ja olen tosi tyytyväinen.

    VastaaPoista
  6. Onko tuolla vitacost verkkokaupassa tuotteet halvempia kuin marketeissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siella on jotain halvempia, yleensa aina, kun haluan ostaa jotain teen kierroksen verkkokaupoissa ja katson myos esim. walmartin hinnat ja paatan. Vitacostista tilaan lahinna ksylitolia pastilleina, ja pine barkkia, siis pyknogenolin vastiketa. Olen heidan sahkopostilistallaan, ja kun tulee kuponki, jolla saan esim, 15 prosenttia alennusta ja ilmaisen postituksen, silloin tilaan.

      Useimmilla verkkokaupoilla (ainakin mita on postauksessa) on sahkopostilista, johon kuulun, ja sen kautta tulee tarjouksia ja alennusta pari kertaa kuukaudessa.

      Poista
    2. Tilasin iherbistä Healthy Origins, Pycnogenol, 100 mg, 60 Veggie.

      Auttaa kuulemma siitepölyallergiaan ja on muitakin terveysvaikutuksia.

      Maksoi $33.95 (nor.hinta) $89
      .90

      Poista
    3. Tilasin juuri pari paivaa sitten Vitacostista taman:
      Vitacost Pine Bark Extract - Standardized to 95% Polyphenols -- 100 mg - 300 Capsules $19.99, ja nyt tietenkin tanaan se on vielakin halvempi -2 yhden hinnalla. Tama on Vitacostin oma merkki, toivon etta se tepsii yhta hyvin kuin pycnogenol. Olen tilannut myos chaga-sienikapseleita ja uutena olen aloittanut reishi-sienikapselit (pipingrockista).

      Kaikkien pitaisi auttaa allergoiossa ja parantaa immuunijarjestelmaa. Olen suhteellisen tyytyvainen, tana vuonna on ollut helpompi olla kevatallergian kanssa, vaikka taalla oli tavallista suurempi maara siitepolya viime kuussa.

      Poista
    4. Ei taida olla juurikaan eroa vitacostin ja healty origins Pycnogenolin välillä ja tuo vitacostin on paljon halvempi.

      Nuo chaga-sienikapselit ja reishi- sienikapselit

      On edullisempia tilata sieltä.

      Minusta tuntuu että täällä on tänä vuonna ollut vähemmän siitepölyä vai Johtuukohan siitä kun on ollut monta viikkoa sateista.

      Tilaan syksyllä flunssa aikaan.

      Poista
  7. Vierailetko koskaan täällä suomalaisilla keskustelupalstoilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kay kun Seiskassa ja siella 'kayttajien sisaltoja' -palstalla (aloin postata blogejani ensin sinne, kun ajattelin etta sielta voi loytya yleisoa) - ei kai kuitenkaan se varsinainen keskustelupalsta ole. Muilla keskustelupalstoilla en ole kaynyt, kun en edes tieda mista alkaisi, ja ei ole oikein aikaa tai energiaa lukea niin paljon uutta tekstia. :)

      Lahinna luen iltasanomia ja iltalehtea ja kalevaa verkkoversioina ja pidan suomen taitoa ylla :) Tunnen sentaan viela vanhanpolven suomalaisia julkkuja, etta voin lukea julkkisjuoruja. Mutta sitten jo kaikki 2000-luvulla julkisuuteen putkahtaneet on tyylia 'kuka??'

      Poista
    2. Täällä on semmoinen keskustelupalsta kuin www.vauva.fi /aihe vapaa.


      Keskustelua laidasta laitaan ja kaiken ikäisiä. Ei tarvitse rekisteröityä.

      Itse käyn päivittäin.

      Poista
    3. Heh, minulla ei ole vauvoja eika lapsia niin etta tuota ei olisi tullut mieleen tsekata :) Kiitos, laitan muistiin korvan taakse ja kayn joskus katsomassa - kunhan muistaisin myos kayda siella iherbissa ensin! Tosin tilasin just paketit seka pipingrockista etta vitacostista niin etta kesakuun kiintio taitaa olla jo taynna.. :)

      Poista
    4. Minäkin olen lapseton ja keskustelen siellä ihan muista asioista

      Poista
  8. Hei! Luin netistä että gelatiini jauhe auttaa niveliin, parantaa ihon kuntoa ja hiuksia. Onko sinulla kokemusta tästä gelatiinista? Tilasin iherbistä tämän nimistä Great Lakes Gelatin kun en löytänyt täältä suomesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin itse gelatiinia aika vasta, mutta en ole kokeillut vielä. Tällä hetkellä syön hiusten kuntoon biotiinia ja L-carnitinea. Auttavat ainakin jonkin verran, vaikka koskaan en tule tuuheaa tukkaa saamaan! :)

      Glucosamine on tosi hyvä aine nivelvaivoihin, sitä syötän vanhemmalla koirallekin (glucosamin ja MSM -valmiste koirille) eläinlääkärin ohjeen mukaisesti. Itselläni polvi välillä kiukutteli, mjtta kuntoutui glucosaminekuurilla.

      Gelatiini hiuspillereissä on täälläkin suosittua, siksi ostin. Pitäisi vain muistaa aloittaa senkin syönti :)

      Poista
    2. Tuo gelatiinijauhe auttaa kuulemma myös vatsan kuntoon. Tästä tuotteesta saa luonnollista kollageeniä

      Poista
    3. Pitääpä kokeilla! Liian usein ostan jotain josta innostuin, ja sitten kestää kauan ennenkuin yritän :)

      Poista
    4. Minullekin tulee tilattua tuotteita joita käytän vaan muutaman viikon.

      Näitä perusvitamiineja kalaöljy, d3 vitamiini, monivitamiinia olen käyttänyt vuosia.

      Iherbissä on halvempia kuin täällä suomessa.

      Poista