maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kaupoissa Näkyvää: 4th Of July (Itsenäisyyspäivä) Walmartissa

Patrioottisia bikineita.
Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä (Fouth of July, 4th of July) lähestyy. Postasin aikaisemmin kuvia tavarasta, jota Meijer myy pippaloita varten. Nyt on vihdoin vuorossa Walmart.  Periaatteessa ihan samaa tavaraa kuin Meijerissa: T-paitoja, huiveja ja myos bikineitä Amerikan väreissä. Sitten on valtava määrä täällä laillisesti myytäviä ilotulitteita,  lähinnä siis paukkupommeja ja tähtisädetikkuja. Varsinaiset suuret ilotulitusraketit ja niiden ampuminen on luvanvaraista.

Olen kuitenkin nykyään nähnyt ihan vapaassa myynnissä ilotulitteita, eli niitä saa nyt myydä, mutta ampumiseen tarvittaisiin kuitenkin lupa. Aikaisemmin muistan, etta ihmiset ajoivat Indianan puolelle ostamaan ilotulitteita, kun siella niitä saa myydä vapaasti.



Juhlia varten on sitten myynnissä mm.  lippuja, ovikransseja, pimeässä loistavia tuotteita kuten kaulanauhoja, rannekkeita ja tikkuja






Raketti- ja paukkupommivalikoimaa:







Memorial Day toukuun lopussa oli ensimmäinen iso grillauspäivä, mutta Itsenaisyyspäivä on se suurin ja vilkkain. Walmart myy valtavan määrän coolereita - kylmälaukkuja ja grillejä. Grillejä on pienistä kertakayttögrilleistä hiili- ja kaasugrilleihin.








Pihoille myydaan tikisoihtuja ja citronellakynttilöitä, joiden tuoksun pitäisi torjua hyttysiä.  Täkäläiset hyttyset eli moskiitot tosin ovat varsin surkuhupaisia kun on tottunut Suomessa aina pään päällä leijuvaan sääskiparveen. Moskiitot tulevat esiin lähinnä hämärän aikaan, ja illan aikana pari kolme on saattanut jättää paukaman jos et ole käyttänyt torjunta-aineita.  Ainoa tosi huono puoli niissä on, etta ne saattavat levittää West Nile -viirusta, joka ei ole vaarallinen terveille aikuisille, mutta epämukava sairastaa.. Olen aika varma, etta sairastin sen pari vuotta sitten. Oli kesäflunssa ja kamalat lihaskivut.. Jos sairastin, niin olen nyt immuuni. Täällä testataan moskiittoja, ja jos joltain alueelta loytyy West Nile -viirusta kantavia, alueelle sumutetaan niita tappavaa ainetta, joka on muuten harmitonta (kai!).

Mies väittaa, etta moskiitot käyvät hänen kimppuunsa ja ovat kamalia. Voitte arvata, että kun mies vieraili Suomessa ja tutustui Suomalaisiin 'ilmavoimiin' kaupungin ulkopuolella tuloksena oli aikamoinen paniikki. Toisaalta mies ei ollut koskaan nähnyt oikeaa muurahaiskekoakaan. Kun kävelimme metsässä, hän pysähtyi ihmettelemään yhta pientä kekoa. Kun kerroin, etta se on pieni muurahaispesä, hän oli ihmeissään. Ja nyt sitten huomaaan, etta eihan täällä ole kekomuurahaisia. On vaan lähinnä niita pieniä mustia 'keltiäisiä', jotka tekevät pienen kolon maahan. ä

Kas kun eksyin aiheesta.. Mutta siis: Koristeita, raketteja, grilleja, grillausvälineitä ja paperilautasia ja lautaslinoja on Walmart täynnä. Parasta ostaa ainakin koristeet ajoissa, ne katoavat yleensa kaupasta noin viikko ennen varsinaista juhlapäivää! Tämäkin on opittu kantapään kautta.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti