tiistai 3. marraskuuta 2015

Slate Run Historical Farm - Maatilan eläimiä


Herra Kukko
Vielä yksi postaus Slate Run Historical Farm -tilasta, sen eläimistä. Lapsia maatalon eläimet kiinnostivat kovasti, ja täällä niitä pääsee näkemään aika läheltä. Jo parkkipaikalla kuului kukon kiekuminen, ja ensimmäisenä vastaan tuleekin kukko ja kanoja. Kukko ja suurin osa kanoista oli mustia, mukana oli myös joitain ruskeita. Valkoisia kanoja ei täällä ollut.

Ihmisiä pysähtyi tarhan perällä olevan aidan viereen, ja kanoja alkoi juosta paikalla, liekö luulivat, että saavat ruokaa.





Kanalan viereisellä niitällä lenteli kaunis monarkkiperhonen



Navetan lähellä sitten oli lauma ankkoja tai sorsia. Niitä oli kaiken värisiä ja erilaisilla nokilla varustettuina, niin että en osaa tarkemmin tunnistaa. Ovat kuulemma lisääntyneet kovasti tänä vuonna, pesimisolosuhteet ovat olleet hyvät kun on ollut vähäsateista.




Pihalla tepasteli myös suuri parvi hanhia, kaikki olivat vaaleita, harmaanruskeita. Pihalla aitauksessa oli pari vanhemman näköistä vasikkaa, ja tallissa oli nitä pari lisää. Tallin vasikat olivat aika nuoria. Tallissa oli myös hevosia. Tilusten reunassa oli metsäpolkuja, joilla näkyi kavionjälkiä, eli hevosilla ratsastetaan päivittäin.









Sikalassa sitten oli vilkasta! Emakkoja pikkupossuineen taisi olla ulkona kolme. Ulkonakin haju oli aika mahtava, ja röhkiminen täytti ilman. Pikkupossuja nukkui sikalan oviaukoissa, osa oli kiltisti äitinsä kimpussa syömässä, ja osa touhusi ihan omiaan. Varsin söpöjä!











Kalkkunoita tilalla oli varmaan pari tusinaa. Suurin osa oli vaaleanharmaita. Mukana oli muutama mustakin. Kaikki luonnossa näkemäni villikalkkunat ovat mustia, niin että harmaat ovat jalostettuja kesykalkkunoiksi. Laumassa oli sekä naaraita että uroksia. Urospuoliset kalkkunat pullistelevat höyhenpukuaan aina silloin tällöin, ja muuttuvat tyypillisen kiitospäivän pöytäkoristeen näköiseksi. Kalkkunoiden kaverina oli myös pari helmikanaa. Niitä en ole aikaisemmin nähnyt.

Parilla niityllä oli lampaita laiduntamassa, ja lopuksi huomasimme vielä useita mehiläispesiä yhdellä pihalla.


Edessä taidetaan olla sulkasadossa.


Takana iso uros, edessä pienenpi naaras.









Joukossa oli muutamia mustia uroskalkkunoita

Joukossa oli myös helmikanoja.




Mehiläispesiä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti