sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Burning Bush - pensaan syysvärejä



Minulla on etupihalla useita Burning Bush -pensaita, jotka ovat vaihtamassa väriä. Burning Bush, Pallesorvarinpensas (Euonymus alatus), on alunperin Kiinan keski- ja pohjoisosista ja Japanista kotoisin oleva koristepensas.  Ja minullekin uutena tietona tuli, että se katsotaan haitalliseksi vieraslajiksi Pohjois-Amerikan itäosissa. Sen myynti ja tuominen osavaltioon on kielletty Massachusettsin ja New Hampshiren osavaltiossa.

Se kukinnot ovat pieniä ja valkoisia, ja marjat ovat kauniin oransseja. Ne ovat kivan näköisiä talvella, kun kasvi on paljas. Ilmeisesti ne eivät maistu linnuille, koska ne on aina jätetty rauhaan vaikka esimerkiksi Bradford Pear -puun marjat menevät kaupaksi.

Tänä syksynä teitten varsilla on ollut upean hehkuvan punaisia Burning Busheja, minun pensaistani on vasta yksi vaihtanut väriä. Harmittavasti kuvissa väri on vähän liian hailakka ja melkein purppuraan vivahtava. Ilma on kuitenkin ollut harmaa, eikä aamuaurinko ole paistanut. Pensaat ovat varjossa suurimman osan päivää niin että yritin ottaa kuvia aamulla. Viime yönä satoi, lehdet ovat kuvissa vieläkin märkiä.








Muutama marja näkösällä.



Takimmaiset pensaat ovat vielä suurimmaksi osaksi vihreitä.



Lopuksi tässä pari kuvaa lähistöllä olevasta pensasaidasta. Ensimmäinen kuva on lokakuun alkupuolelta, jolloin pensaat alkoivat punertaa. Seuraavissa sitten väri on jo kokonaan punainen. 

Tällä viikolla on satanut ja tuullut kovaa, vaahterat alkavat olla jo lehdettömiä. Vielä näitä Burning Bushin tapaisia väriläiskiä kuitenkin on, vielä kun vain saisi auringonpaistatta mukaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti