perjantai 13. marraskuuta 2015

Holidays are coming



En ole tällä viikolla saanut postattua juurikaan (kesken on juttu Ohion hyvistä ja huonoista puolista.. Asioita siihen putkahtaa päähän aina kun en ole tietokoneen äärellä, ja sitten unohdan mitä piti laittaa muistiin...). Ja on ollut muita kiireitä.

Kiitospäivä on nyt vajaan kahden viikon päässä! Kalkkunan ostan yleensä viikko ennen varsinaista juhlapäivää. Suurin osa kalkkunoista on pakastettuja, eli sille pitää joko löytää ensin tilaa pakastimessa (mikä ei ole minulle mahdollista...), tai tehdä tilaa jääkaapissa sopivalla aikavälillä. Eli kalkkunan pitää ehtiä sulaa, mutta kokonaan sulaa (sulatettua) raakaa kalkkunaa ei pitäisi säilyttää jääkaapissa parin, kolmea päivää pidempään enne valmistamista.

Joka vuosi siis temppuilen kalkkunan koon ja sulamisajan kanssa. Tiedän, että vuosina, jolloin kalkkunan piti sulaa viidessä päivässä, se oli kokonaan sisältä jäässä kiitospäivän aamuna! Nykyään otan oletetun sulamisajan ja lisään siihen kaksi päivää (ostan yleensä aika ison kalkkunan, yli 20 paunaa (9 kiloa). Mutta mikään ei ole harmillisempaa kuin sisältä jäinen kalkkuna pari tuntia ennen kuin se pitäisi laittaa uuniin!

No, kalkkunan osto siis jää ensi viikon loppuun. Yleensä tarjoan kaveriksi vain täytettä, perunamuusia ja kastiketta. Ja karpalohilloa! Jälkiruuaksi kurpitsapirakkaa, jos tilaa ja energiaa on (ja yleensä ei!) Täytteen ostan paketteina (Stove Top -merkkiä, mies ei tykkää mistään muusta). Perunamuusin ja kastikkeen teen sitten tietysti itse. Perunamuusi on parasta itse tehtynä, ja kunnon suomalainen osaa tehdä hyvää muusia! :) Karpalohilloa olen tehnyt myäs itse, mutta yleensä vain ostan sitä purkillisen. Maussa ei ole juuri eroa kotitekoiseen, ja purkissa oleva säilyy pitempään.

Tänään jo huomasi, että joka paikka on täynnä ihmisiä ja autoja. Marras- ja joulukuussa kaupat ja tiet vain ovat täynnä shoppailijoita, melkein ympäri vuorokauden!   Ja jouluksi tilasin uuden tekokuusen, joka tuli eilen. Se pitää tsekata viikonloppuna. Joulukuuset ja koristeet ja pihamaat valoineen ilmestyvät heti kiitospäivän jälkeisenä viikonloppuna, eli jo marraskuun puolella. Niistä kyllä otan paljon kuvia!

Tämä siis on nyt vain pieni ilmoitus siitä, että kiitospäivä on kohta täällä. Kalkkunapostauksia tulee, piditte siitä tai ei! Tähön hätään ei ole muita kuvia kuin täksi jouluksi uudet (en ainakaan muista ennen nähneeni) punatäytteiset Oreo-keksit.  Maun pitäisi olla sama (kuin Dominokeksit), täytteen värejä vain vaihdellaan. Halloweeniksi oli oransseja.

Keksejä on viidellä eri taustalla!

4 kommenttia:

  1. Oot mun lempikirjoittaja SeiskaLivessä.

    VastaaPoista
  2. Tuolla seiskalivessä pitää ilmeisesti rekisteröityä jos meinaa kommentoida.

    Mä luen mieluummin tätä blogia. Tuosta isosta kalkkunasta riittää syötäväksi pitkäksi aikaa. Meinaatko osan pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isosta kalkkunasta yleensä syömme ensin pari kertaa, ja sitten loput tosiaan menee pakkaseen, ainakin 3 - 4 annosta. Yritän aina tehdä sen verran paljon muusia, täytettä ja kastiketta, että saan kaikille kalkkuna-annoksille mukaan kaikki lisukkeet.

      Ei ole ihan yhtä hyvää sulattamisen jälkeen, mutta maistuu kuitenkin. Joskus kuitenkin osa unohtuu pakastimeen, ja löydän pari kalkkunapakettia vasta seuraavana kesänä..

      Jouluksi en laita kalkkunaa, juuri siitä syystä, että sitä on Kiitospäivän jäljilta jo pakastimessa. Ostan valmiin kinkun - täällä ei myydä suomalaisen tapaisia suolattuja kinkkuja jotka voisi paistaa kotona. Harmi, oikea joulukinkku olisi ihana, nyt pitää tyytyä kaupan ei-autenttiseen joulukinkkuun.

      Poista