sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Syysmaisemia Columbuksesta marraskuun alussa


Kauneimmat syysvärit ovat jo kadonneet, suurin osa vaahteroista on nyt paljaita. Ihan lehdetöntä ei kuitenkaan vielä ole. Otin eiliselta ajelulta joitakin kuvia. Ensimmäisissä näkyy meidän asuinalueella olevia Bradford Pear -puita. Niiden lehdet ovat yleensä viimeisiä, jotka muuttavat väriä ja putoavat. Nytkin ne ovat vielä suurimmalta osaltaan ihan vihreitä, mutta latvoissa näkyy punaisen ja oranssin sävyjä.


Nurmikot ovat vielä vihreinä. Lämpötilat kyllä vaihtelevat aika kovasti. Keskiviikkona taisi olla yli 20 astetta, kävin kaupassa t-paita päällä, takkia ei tarvinnut. Tänä aamuna sitten oli pari astetta pakkasta. Maa oli kuurassa ensimmäistä kertaa tälle vuodella, ainakin ensimmäistä kertaa kuurassa senkin jälkeen, kun aurinko oli jo  noussut. On meillä taitanut olla jo pari pakkasyötä aikaisemminkin, mutta viime yö tuntui olevan kylmin tähän astisista.




Viikon varrella on tullut sadetta, onneksi nyt viikonlopuksi vähän kirkastui niin että sain otettua vielä vähän kuvia. Muutamia värikkäitä vaahteroita on vielä katujen varsilla. Jostain syystä kaikki näkemäni tammet ovat olleet täynnä ruskeita lehtiä, yleensä ne muuttuvat tummanpunaisiksi. Joissain puissa on myös kauniita punaisia marjoja. 

Joulukuussa sitten viimeistään alkaa olla talvisen näköistä. Täällä 'talvisen näköinen' lähinnä tarkoittaa sitä, että lehtipuut ovat paljaina ja nurmikot ovat kuivahtaneet ja kellastuneet. Ensi kertaa vierailin Ohiossa talvella jouluna 1997, ja se oli aika yllätys. Matkalaukussa oli paksuja talvipuseroita ja sukkahousuja, ja sitten täällä oli harmaata mutta varmaan 10 lämpöastetta koko viikon. Paksuja sukkahousuja en ole täällä tarvinnut, ja talvella suurimman osan ajasta kuljen lenkkarit jalassa. Talvikenkiä minulla kyllä on, mutta niissä ei ole vuoria, ja Suomessa niillä jalat jäätyisivät välittömästi.  

Nyt siis muutamia kuvia, eivät ole yhtä kauniita kuin lokakuussa ottamani! 

Oikein hyvää Isänpäivää sinne Suomeen. Meillä sitä vietetään jo kesäkuun kolmantena sunnuntaina, eli ei tänään (vaikka Äitienpäivä on yhtä aikaa!)


Tämä vaahtera ei ole vielä pudottanut lehtiään.

Osassa puista lehdet ovat muuttuneet vain ruskeiksi.

Väriläiskä

Tämä näyttää aika tyypilliseltä takäläiseltä syyskuvalta: Harmaata
Punaisia Burning Bush -pensaita


Vastaan tuli nätti klassikkoauto






Tässä vähän karumpaa maisemaa: paljaita puita ja iso tietyö I-27:llä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti