maanantai 2. marraskuuta 2015

Slate Run Historical Farm -farmin rakennuksia ja tiluksia


Kurpitsalyhtyjä. Takana polttopuuta uuneihin. Sitä oli paljon.

Aikaisemmin postasinkin jo kuvia itse farmitalon sisältä. Nyt on vuorossa kuvia farmin muista rakennuksista. Farmi elää päivittäistä elämää, ja vanhanajan asuihin pukeutuneita työntekijöitä näkee tekemässä erilaisia farmipuuhia.  Käyntimme aikana yksi puuhista oli aidan rakennus tai korjaus, vasarointi kaikui pitkin pihoja koko ajan.

Itse työntekijöistä en ottanut kuvia. He kun tulivat tervehtimään ja juttelemaan, enkä siinä viitsinyt työntää kameraa naamaan.

Talon takana oli pieni lisärakennus, johon emme menneet sisälle. Pihalla oli myös ulkohuone, mutta se oli lukossa. Työntekijöille on varmaan talon toisessa kerroksessa moderni sisävessa. Vierailijoille on käymälät parkkipaikan yhteydessä.

PIhalle oli tonneittain polttopuuta, sitä varmaan tarvitaan paljon jo ihan  jokapäiväisessä ruuanlaitossa.  Talon vieressä oli vesipumppu ja vellikello. Lähellä oli myös pieni savustushuone, jonka katossa riippui erilaisia paketteja. Ainakin savustettua kinkkua siis on ruokalistalla. 

Kauaempana sitten oli erilaisia vajoja, talli ja sikala. Kuvia eläimistä postaan kolmanteen juttuun.  Pihalla on myös tuulimylly, joka tosin näyttää aika modernilta. En ole nähnyt tällä yhtään vanhaa suomalaisen puumyllyn näköistä myllyä. Ehkäpä ne vanhatkin myllyt olivat metallia täällä.  Vajat olivat täynnä erilaisia maatalouskoneita, osa oli hyvinkin vanhaa, osa taas näytti uudemmalta. Emme ole käyneet täällä keväällä niin että en tiedä miten peltoja kylvetään ja aurataan. Mutta tallissa on hevosia, jos aurat sun muut ovat vedettävää mallia.




Kammettava pumppu

Taustalla lisää polttopuuta






Savustettua lihaa




Talli. Tyylimylly on sentään aika moderni.


Edessä punainen talli, jossa majaili hevosia ja muutama vasikka.




Tallin ylisillä.


Pieni sikala.








Vajassa maissia kuivumassa









Vasemmalla sikala, keskellä talli, oikealla varustevaja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti