keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kaksi mini-gerberaa

Maanantaina kävin Trader Joessa, ja siellä oli ihania pienenpieniä ruukkukukkia myynnissä. Aikani niitä katseltuani ostin kaksi pientä gerberaa, punaisen ja oranssin. Kummassakin on nuppuja, saa nähdä aukeavatko ne.

Aikanaan minulla on ollut pari täysikokoista gerberaa, mutta vaikka kuinka niitä hyysäsin, ne eivät tainneet olla pitkäikäisiä. Nyt nämä minit ovat keittiön ikkunalaudalla, valoisassa, mutta eivät suorassa auringonpaisteessa. Näitä pitää kastella varovaisesti, kun ruukkukin on pikkuruinen. 








2 kommenttia:


  1. Trooppinen gerbera pitää mahdollisimman valoisasta ja lämpimästä paikasta. Huoneenlämmössä gerbera kukkii vain muutaman kuukauden, mutta ulkona, esimerkiksi parvekkeella, koko kesän. Kasville sopii säännöllinen, tasainen kastelu. Anna hieman kuivahtaa kastelukertojen välillä, sillä gerbera kärsii liiasta märkyydestä, ja erityisesti juuristossa seisovasta vedestä. Anna lannoitetta kasvukaudella kerran kuussa. Talvisin, kun valoa on niukemmin, on myös veden ja ravinteiden määrää vähennettävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Neito :) Yritän parhaani, jospa ne eläisivät ensi kesään asti. Silloin saisin ne ulos. No, kauniita juuri nyt joka tapauksessa!

      Poista