torstai 12. marraskuuta 2015

Yhdysvaltain ilmavoimamuseo, osa 4 - Kylmän sodan ajan lentokoneita

Kylmän sodan osapuolet:  USA ja sen liittolaiset sinisiä, Neuvostoliitto ja sen liittolaiset punaisia. Valkoiset ovat neutraaleja.

Kolmannessa lentokonehallissa oli Aasian rintaman sotakoneiden lisäksi kylmän sodan aikaisia/jälkeisiä lentokoneita. Kiersimme sen pariin kertaan, ja mikä on mikäkin oli jo siinä vaiheessa hukassa. Kuvien koneet eivät siis ole missään aikajärjestyksessä (tässäkään jutussa). Uusimpia kuitenkin ovat Stealth-koneet, joita on hankala havaita. Osa koneista ei ollut paikoillaan, koska uusinta, neljättä lentokonehallia ollaan rakentamassa, ja sinne tulee modernimpia koneita, ja osaa on jo siirrelty. Jo aikaisemmin näytteillä on ollut esimerkiksi vanhempi Air Force 1, eli presidentin kone. Se on kuitenkin majaillut kaukana olevassa hallissa, jonne pääsee sukkulabussilla kesäaikaan. Uuden hallin valmistuttua myös uudemmat koneet ovat kaikki nähtävillä samassa museossa.

Koneista olen nimennyt tänne osan, kiitos miehelle avusta. Mukana on sekä pommikoneita, hävittäjiä että vakoilu/tiedustelukoneita. Näistä olen nähnyt lennossa Daytonin ilmaislushowssa B-2 Spirit -koneen, joka on kuin valtava lentävä siipi, tai lepakko.

Convair B-36 "Peacemaker" ydinpommikone


B-2 Spirit, pitkänmatkan strateginen pommikone, 'lentävä siipi'.



NASA:n kokeellinen miehittämätön alus,  experimental drone


F-16 Fighting Falcon, hävittäjä
Venäläinen MiG


Sikorsky SH-60/MH-60 Seahawk


A-10 Thunderbolt II maataistelukone

MiG


Lockheed AC-130, tulitukiversio Lockheed C-130 Hercules -kuljetuskoneesta. Tämä kone oli mukana Operation Desert Stormin loppuvaiheessa.



Nighthawk F-117 


F4 Phantom II, hävittäjäpommittaja

Vakoilusatelliitin rakettimoottori

Vakoilusatelliitti

SR-71 Blackbird, strateginen tiedustelukone.Jopa 3,3 -kertaisesti äänen nopeuteen yltävä.

Katossa U-2, vakoilu- ja  tiedustelukone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti