tiistai 17. marraskuuta 2015

Kalkkunan täytettä ja karpalohilloa


Kiitospäivä on ensi viikon torstaina, 26. päivä ja huomenna käyn ostamassa pakastetun kalkkunan jääkaappiin sulamaan. Eilisellä kauppareissulla ostin jo täytettä ja karpalohilloa. Kaupat ovatkin jo pullollaan kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta. Tässä ihan muutama kuva Walmartista, josta ostin juuri täytettä ja pari purkkia karpalohilloa.

Täytteen olen ostanut aina pakkauksessa. On väkeä, joka tekee oman täytteen ihan makunsa mukaan ja alusta alkaen. Mieheni kuitenkin pitää juuri Stovetop-merkistä, ja helppoahan se on. Pitää vain keittää vettä, lisätä voita tai margariinia ja nakata pakkauksen sisältö mukaan. Sitten vähän sekoitellaan ja annetaan hautua viitisen minuuttia. Teen yleensä täytteen heti ensimmäiseksi Kiitospäivän aamuna, jotta se ehtii jäähtyä ennenkuin alan tunkea sitä kalkkunan sisään.

Täyte on lähinnä leipää murusina erilaisten mausteitten ja yrttien kanssa. Kuvassa näkyy, että Stove Topilla on useita eri vaihtoehtoja. Kalkkunaan ostan aina sitä, jossa lukee 'kalkkuna'. En kyllä tiedä kuinka suuri ero on täytteeseen, joka on 'kanalle'. Kanaan en yleensä täytettä edes laita. Mutta laatuina on kalkkunalle  ja kanalla tarkoitettujen  lisäksi esimerkiksi maissileipä-,  mausteinen yrtti-, kokojyvä-,  ja vähäsuolainen täyte. Ja isolle kalkkunalle varaan yleensä 3 - 4 pakettia täytettä.


Toisen merkin täytettä

Minä pidän karpalohillosta kalkkunan kanssa, mies taas ei. Joskus olen keittänyt hilloa marjoista ja sokerista, mutta yleensä vain ostan purkin kun sitä ei tarvita paljon. Purkkihilloa/hyyteloä myydään niin pelkkänä hyytelönä (jellied) tai versiona, jossa on mukana kokonaisia marjoja. Pidän siiitä 'kokonaisia marjoja' -versiosta. Harmittavasti se tuntuu olevan aina vähemmän suosittu, niin että sitä saa etsiä noitten 'jellied'-purkkien seasta.

Taisin jo mainita, että kalkkunan ja täytteen kaveriksi laitan vain perunamuusia ja kastiketta. Meillä kun ei ole isoa joukkoa syöjiä ei kannata laittaa paljon lisukkeita. Suosittuja ovat kyllä esimerkiksi 'green bean casserole' (vihreä papu/sipulivuoka, 'corn casserole' (maissivuoka) ja 'mashed sweet potatoes/sweet potato casserole' (bataattivuoka tai -muhennos). Ilmeisesrti vähemmän kokkaaville on tarjolla lisukkeita purkeissa, pusseissa tai pakasteina. Omatekoinen perunamuusi ja kastike maistuvat kuitenkin tuhat kertaa paremmilta kuin pusseista tai purkeista tulevat. Mutta ymmärrän kyllä että kaikilla ei ole aikaa olla kokkaamassa keittiössä koko päivää, ja noilla pääsee helpommmalla.

Karpalohyytelöä

Vihdoin seassa muutama Whole Berry -versio, jossa on kokonaisia karpaloita!
 
Kiitospäivän valmistelun ja ateriaan liittyviä postauksia tulee kyllä vielä lisää. Yritän myös muistaa ottaa kuvia itse Kiitospäivänä. Harmi, etten voi kähettää sinne paistuvan kalkkunan tuoksua!

Kunhan tässä Kiitospäivä lähestyy kerron lisää myös Mustasta Perjantaista, eli Black Fridaysta, Kiitospäivää seuraavasta päivästä. Se on täällä vuoden suurin ja kiireisin ostospäivä, ja aivan kammottava kaaos!

9 kommenttia:

  1. Hei! Minäkään en tykkää kalkkunan kanssa makeasta hillosta, muusin ,vihreiden papujen ja kastikkeen kanssa on hyvää.

    Kun siellä on tuo black friday niin onko myös nettikaupoissa alennuksia, esim. Iherbissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä ihan kaikista nettikaupoista, muta yleensä on ainakin jotain pientä alea. iherbissä näyttä just nyt olevan 10 % ale kuun loppuun asti. Kannattaa vilkaista black fridayn aamuna josko on vielä lisäaleja.

      Amazonissa on isoja alennuksia, tarjouksia koko päivän. Nykyään kaikki ostokset, jotka teen black fridayna ovat verkkokaupoista. Cyber Monday, eli sitten kiitospäivän viikonloppua seuraava maanantai on myös iso online-alennuspäivä!

      Eli tsekkaa verkkokauppoja black fridayna ja Cyber mondayna, voi olla hyviäkin tarjouksia!

      Poista
  2. Hei! Iherbissä näkyy olevan maanantaina 30.11.2015 tuo Cyber Monday , 10% alennus ja saattaa joissakin tuoteissa olla myös alennuksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Kannattaa katsastaa myös nyt black fridayna ja läpi viikonlopun. Joskus joikut saitit laittaa ihan pika-alennuksia, jotka kestävät vain muutaman tunnin.

      Poista
    2. Hei! Kun tein tilausta niin iherbissä olikin ilmoitus että lähetykset viivästyy kun on kiitospäivä 26.11.2015

      Hyvää kiitospäivää!

      Poista
    3. Jeps, varmaan sielläkin aletaan kalkkunan valmistus!

      Kiitos, laitan juttua ja kuvia huomenna, ehkä tänäänkin ehdin postittaa kuvan tai pari! Nyt on aamukahvi juotu ja koirat käytetty lenkillä. Seuraavaksi suihkuun, ja sitten täytteen ja kalkkunan valmistukseen!

      Poista
    4. Suomessa posti lakkoilee satunnaisesti ja ei ole varmaa milloin saan iherbin paketit

      Poista
  3. Onko siellä kiitospäivänä kaupat kiinni ja ihmisillä vapaapäivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vapaapäivä ja kaupat olivat kiinni vielä' muutama vuosi sitten. Nyt ostoshysteria alkaa jo torstaina iltapäivällä eikä perjantaiaamuna :(

      Laiton tuosta jo pikkaisen asiaa tämän päivän blogiin, ja kirjoitan enemmän huomenna tai keskiviikkona. Postaan silloin jutun Black Friday -perjantaista.

      Poista