keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Paikallisvaalipäivä 3.11.2015

Tämän tarran saat äänestettyäsi (punainen 'sydän' on Ohion osavaltion muotoinen, jos joku ihmetelee, että mikä tahra se on! :) ).
Eilen tiistaina täällä oli vaalit. Vaalipäivä on aina marraskuun ensimmäistä maanantaita seuraava tiistai. Tänä vuonna vaalit olivat ihan palkallisista asioista, mutta ensi vuonna sitten ovat vuorossa suurempi hulina, kun täällä on presidentinvaalit. Parillisina vuosina voi olla vuorossa myös senaattorien tai edustajainhuoneen jäsenten vaalit. Presidentti valitaan joka 4. vuosi, ja korkeintaan kahdeksi toimikaudeksi. Senaattorien toimikausi on 6 vuotta, edustajainhuoneen jäsenten 2 vuotta, eikä kummallakaan ole rajoitetta kausien määrässä. Joka osavaltiolla on kaksi senaattoria. Edustajainhuoneen jäsenten määrä on riippuvainen osavaltion asukasmäärästä (Ohiosta on  16).

Ensi vuoden presidentinvaalien kampanjat ovat jo käynnissä, ja esimerkiksi Donald Trumpillehan nauretaan jo Suomessa asti. Iso juttu on myös se että kampanjat ovat käynnissä molemmilla puolueilla, kun istuva presidentti jättaa paikan kahden toimikauden jälkeen. Jo pelkästään näiden paikallisvaalien takia puhelin on viime kuukauden soinut lukuisia kertoja päivässä, ja robotit ovat lukeneet vaalimainoksia. Presidentinvaalien alla puhelin tulee soimaan, ja ovelle koputellaan, kun aletaan kerätä varoja presidentinkampanjaan.

Tänä vuonna valittiin Columbukseen uusi pormestari (mayor). Michael Coleman, joka on pitänyt paikkaa jo 15 vuotta, ei enää jatka. Samoin listoilla oli mm. marijuanan laillistamisen hyväksyminen, mikä ei mennyt läpi sekä lisävarojen saanti eläintarhalle. Omia poliittisia mielipiteitäni en tässä ala sen kummemmin esittää. Totean vain, että äänestän demokraatteja, ja  olen käynyt äänestämässä joka vuosi sen jälkeen kun sain kansalaisuuden. Mielestäni on kuitenkin kumma, että näin suuressa maassa on vain kaksi valtapuoluetta, jotka näyttävät olevan kiivaasti eri mieltä kaikeista mahdollisista aiheista. 

Äänestyspaikat aukesivat 6:30 aamulla ja pysyivät auki puoli kahdeksaan illalla. Kävin omalla äänestyspaikallani jo aamulla, kauppareissun aluksi, eikä siellä ollut vielä kovin täyttä. Presidentinvaalien aikana jonot saattavat kasvaa valtaviksi, ja olemmekin mieheni kanssa käyneet äänestämässä ennakkoon presidentinvaalien vuosina.

Äänestyspaikka oli melkein meidän vieressä oleva kirkko. Parkkipaikalla oli paljon vapaaehtoisia, jakamassa demoikraattisen puolueen äänestysehdotuksia. Koska molemmat kandidaatit pormestariksi olivat demokraatteja, sain käteeni molempien ehdokkaiden laput. Republikaaneja en ole meidän alueella nähnyt jakamassa listojaan.

Äänestäjämäärät olivat aika pienet, koska vaalitulokset alkoivat olla selviä jo muutaman tunnin ovien sulkeutumisen jälkeen. Eläintarha sai haluamansa, siiä olen iloinen.  Columbuksen uusi pormestari Andrew J. Ginther on Michael Colemanin tukema. En tiedä kuinka paljon pormestari, tai hänen vaihtumisensa vaikuttaa elämään Columbuksessa, mutta aika näyttää! Muutenkin demokraateilla meni hyvin, kaikki viisi City Councilin eli kaupunginvaltuuston paikkaa menivät heille.

Vasemmalla demokraattien hyväksymät ehdokkaat, oikealla Zach Scottin pormestariksi -tukijoiden lipuke.

Michael Coleman (vas.) tukee Andrew Gintheriä

Zach Scottin tukijoita

Demokraattien paikallinen ehdokaslista

6 kommenttia:

  1. Hei ! Jonkun verran tullut seurattua noita presidentin vaaleja ja Donald Trumpin vaalikeskusteluja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen kuunnellut puolella korvalla, kun mies katsoo. Trump on alkanut ärsyttämään niin pahasti että en kestä katsoa! :)

      Poista
    2. Mitä meinaat kuka on seuraava uusi presidentti?

      Poista
    3. Kunhan olisi demokraatti :) Toivoin että Joe Biden olisi alkanut ehdokkaaksi. En ole varma onko Hillarysta pressaksi. Saa nahdä kunhan tässä kampanjointi kiihtyy!

      Poista
  2. http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltain_republikaanien_kasich_suomelle_jos_venaja_liikkuu_mekin_liikumme/8446386

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä. Latsoin keskustelun alkuosan, mutta en päässyt noin pitkälle!

      Poista