lauantai 22. elokuuta 2015

Vanhoja kuvia: Iltarusko joulun aikaan vuonna 2003


Kuvat ovat vuodelta 2003, varmaan joulukuun lopulla, kun ikkunasta heijastuvat joulukuusen valot ja ulkona on pikkaisen lunta. Tuon verran lunta on yleensa enimmillään täällä maassa joulun aikaan. Useimmiten maa on vain paljas. Isommat lumisateet tulevat vasta tammi- helmikuussa.

Naapurustoa laajennettiin, meidän pihan takana oleva tontti on vielä ihan tyhjä. Vieressä on jo kuitenkin aika valmis talo. Pihalle istuttamani puut ovat ihan tikun kokoisia. Nyt ne ovat yli kymmenen  vuoden ikäisiä ja muhkeita puita. Kylläpä aika rientää...







4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Ja kummasti tuli jo ikävä joulua ja viileämpää ilmaa kun näin nämä kuvat!

    VastaaPoista
  3. Hienon värisiä taivaskuvia. Kuinka kylmää siellä on joulukuussa ja onko lunta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joulukuussa ilmat voi vaihdella kummasti. Saattaa olla jopa 10 lämpöastetta, tai sitten pikkupakkanen. Lunta voi tulla vähän, mutta joulun aikaan sitä ei juuri maassa ole enempää kuin kuvissa. Parina vuonna joulukuussa on ollut kunnon pyry ja lumi on pysynyt maassa ehkä viikon. Mutta se on aika harvinaista. Yleensä ei ole valkoista joulua.

      Kuitenkin on aika koleaa, talvitakki on ehdottomasti välttämätön, samoin hanskat. aamulenkillä huivi tai pipo. Ainakin meillä käy usein kolea tuuli, ja sitten harmaan ilman ja juuri nollan alla olevan lämpötilan kanssa on kylmä.

      Mies sanoo, että Ohioon muuttaa koko talveksi harmaa pilvikerros, eikä aurinkoa näy ennen maaliskuuta. Jonain vuosina tuntuu, että se on totta!

      Poista