lauantai 29. elokuuta 2015

Nuori kottarainen - uudessa höyhenpuvussaan



Talvella täällä kävi paljon kottaraisia (common starling). Ne oli loppujen lopuksi helppo tunnistaa, kun höyhenpeitteessä oli valkeita pilkkuja, ja kaulassa ja päässä kaunista metallinhohtoa (kuva yläpuolella).

Heinäkuun alussa sitten pihalle ilmestyi lintu, jota en ollut aikaisemmin nähnyt. Kottaraisen kokoinen, mutta ruskeanharmaa. Otin siitä kuvia, ja yritin löytää verkosta linnulle nimeä. Paadyin sitten eräälle lintufoorumille, johon postasin kuvan ja kysyin. Ja yllätyksekseni kyseessä oli nuori, tämänkesäinen kottarainen. Ihan järkeenkäypää onkin, että poikaset ovat aluksi huomaamattoman värisiä.






Nyt kun syksy on lähestymässä, poikaset alkavat muistuttaa täysikasvuisia myös höyhenpuvuiltaan. Pihalla käy pari nuorukaista, jotka ovat käyneet läpi ensimmäisen sulkasatonsa, ja saaneet valkoiset pilkut.

Ihan aikuisen värisiä nämä eivät siis vielä ole, mutta ihan kauniita katsella! Kuvissa on ainakin pari eri yksilöä.

































2 kommenttia:

  1. Syötätkö omalla pihalla näitä lintuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaikki lintukuvat ovat takapihalta (paitsi joissain jutuissa muutama puistoissa tai ajeluilla otettu, mutta niissä mainitsen erikseen missä ne on otettu). Siellä on useita lintulautoja ja kolibrien juottoautomaatit :) Lasioven läpi on helppo kuvata.

      Poista