lauantai 15. elokuuta 2015

Terveellisen ruuan vastakohta! Tuhti hampurilainen ranskalaisilla


Tiistain ja keskiviikon välinen yöuni jäi pariin tuntiin, kun yritin katsoa meteoreja. Päätin jättää illallisen laiton välistä, olisin kuitenkin poltanut jotain pohjaan kun en jaksanut keskittyä. Mies sai valita, mitä otetaan take-outtina ruuaksi. 

Nyt kun olemme jo jonkun aikaa syöneet terveellisemmin lihan kanssa vain lähinnä parsakaalia ja kukkakaalia, aina välillä iskee hillitön perunoiden, ja eteenkin ranskalaisten himo.  Red Robin -ketjulla on aika lailla parhaat ranskikset. Jos syön ravintolassa, annos on myös 'pohjaton', eli niitä tuodaan lisää jos haluat. Ikinä en ole lisää pyytänyt enkä halunnut, sillä myös hampurilainen on sikaiso ja rasvainen. Mutta hyviä ovat molemmat, hampurilaiset ja ranskikset.

No nyt siis ranskalaisten himo oli sen verran suuri, että mies kävi hakemassa Red Robinia kotiin. Hampurilaiset ovat siellä isoja ja täynnä taytettä. Ennenkuin väki alkaa voivotella annoksen kaloreita ja rasvaisuutta: Yleensä käymme Red Robinissa kerran vuodessa. Joka vuosi saan sähkäpostissa kupongin, jolla saa ilmaisen syntymäpäivähampurilaisen. Tänä vuonna en edes käynyt synttäripurilaisella,  kun olin juuri aloittanut 'karvisrikkaan, vähärasvaisen' dieetin. Niin että tämä rasva- ja kaloripommi ei ole jokaviikoinen ateria! :)

Hampurilainen on A-1 Peppercorn Burger. Nimensä se on saanut siitä, että sen kastikkeena on A-1 Steak Saucen pippuriversio. Mukana tomaatteja, pekonia, rapeita kuorrutettuja sipulinviipaleita, pepperjack-juustoa, sipulisämpylä. Laitan tähän kuvan Red Robinin sivuilta, niin että näkyy miltä sen pitäisi näyttää:

http://www.redrobin.com/img/menu_page/menu_items/e3e18555-007c-4e43-8914-1f137c5bb366.png
Meidän purilainen on vähän vähemmän edustava, varsinkin kun se on mennyt lättään paketissa, mutta olkoon. Maku oli hyvä, ja siitä tuli niin täyteen, että alkoi olla jo vähän äklö olo. Ranskikset jäivät minulta melkein koskematta. Kiva huomata, että tällainen vähemmän terveellinen ruoka alkaa maistua liian rasvaiselta eikä sitä tee mieli kovin usein.

Tämän jalkeen ei ole tehnyt mieli ranskiksia eikä mitään rasvaista. Mutta kyllä se oli hyvää! Kerran vuodessa!


Hampirilainen folioon käärittynä, ranskalaisia ja A-1 peppercorn -kastiketta.

Vähän litassa, mutta maukas!

4 kommenttia:

  1. On maukkaan näköinen hampurilainen. Onko tuo sämpylä vehnäsämpylä kun näyttää niin tummalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nami! Sämpylä on ruokalistan mukaan 'onion bun' - se on varmaan ihan tavallinen vehnäsämpylä, mutta ainakin pinta on voideltu jollain sipulien ja voi sekoituksella, koska se maistuu sipuliselta, ja nuo siinä pinnalla näkyvät tummat täplät ovat sipulilastuja. Ehkä se voidellaan sipulivoilla ja paahdetaan kauniin väriseksi :)

      Poista
    2. Pekoni on kans hyvää hampurilaisen välissä. Pari kertaa kuukaudessa tulee ostettua.

      Poista
    3. Mmm, rapeaa pekonia.. Nykyään en minäkään syö sitä kuin ehkä kerran kuussa. Mutta on se hyvää! :)

      Poista