maanantai 24. elokuuta 2015

Muuttopäivä Ohio State Universityn kampusalueella (paljon kuvia)


Viikonloppuna uskaltauduimme ajamaan OSU:n (Ohio State University eli Ohion osavaltionyliopisto) kampuksen läpi. Lukukausi alkaa elokuun 25. päivä, eli nyt oli viimeinen muuttoviikonloppu ennen luentojen alkua. Vielä muutamia vuosia sitten OSU:ssa lukuvuosi oli jaettu neljänneksiin, mutta nyt on käytössä syys- ja kevätlukukaudet, plus kesälläkin voi opiskella ainakin joitain aineita. Syyslukukausi siis alkaa jo nyt elokuussa, ja viimeinen koeviikko tänä vuonna ennen joulua on joukukuun 11. - 17. päivä. Kevätlukukausi alkaa tammikuun 11. päivä ja  virallisesti viimeinen aukiolopäivä ennen kesälomaa on toukokuun 8.

Lukukausimaksut USAn yliopistoissa ovat korkeat. OSUssa opiskelu on halvempaa Ohiolaisille opiskelijoille kuin muista osavaltioista tulevilla (osavaltionyliopistot ovat yleensäkin halvempia kuin yksityiset yliopistot). Tänä vuonna 'tuition'  per lukuvuosi maksaa $10 037 Ohion asukkaille ja $27 365 muista osavaltioista tuleville. Tuition kääntyy sanaksi 'opetus'. Lähinnä se tarkoittaa sitä, että saat osallistua luennoille ja opiskella koulussa. Tähän sitten lätkäistään päälle asumiskulut, kirjat ja muu materiaali, ruokailu jne. OSU:n arvion mukaan lukuvuosi ei-ohiolaiselle opiskelijalle maksaa yli $47 000. Asumis- ja ruokakulut vaihtelevat sen mukaan missä opiskelija asuu. OSU:lla on kuitenkin sääntö, että opiskelijan on asuttavan OSU:n asuntoloissa ainakin vuosi. Selasin noita säännöksiä, ja pää meni pyörälle... Jos jotakuta kiinnostaa lukea lisää, linkki tässä: https://housing.osu.edu/living-on-campus/fees-contracts-policies/housing-regulations-terms-conditions/

Stipendejä ja erilaisia tukia on saatavilla, mutta niitä ei ole hirveän helppo saada. Useimmat opiskelijat tuntuvatkin oleva osa-aikatyössä läpi vuoden.

Yksityiset yliopistot ovat sitten paljon kalliimpia. Löysin verkosta mm. seuraavat summat (vain tuition):

MIT (Massachusetts Institute of Technology) $ 43 720
Harvard $ 45 278
Stanford $45 729
Columbia University (New York) $63 440


Mutta siis: muuttoviikonloppu OSU:n kampuksella. Emme ajaneet ihan asuntoloiden vierestä, mutta väkeä riitti ihan ympäri kampusta. Suurimmalla osalla oli rinnassa nimilaput, eli kyseessä oli myös varmaan orientaatio. Yksi iso mustapaitainen rypäs tuli vastaan. Ja ei, väki ei pitänyt kasvonaamioita, olen vain yrittänyt poistaa pärstävärkit kuvista.











30 minuutin väliaikainen lastausalue tavaroitten purkamiselle









Saat bonuksia, jos bongaat kuvasta (hassun?) yksityiskohdan!


Aina on uutta rakenteilla









Dormitoryja eli opiskelija-asuntoloita. Yleensä korkeita punatiiliverhoiltuja rakennuksia.








Kampuksen reunalla.





OSU:n maskotti, Brutus Buckeye (buckeye= hevoskastanja, siitä pään muoto)







3 kommenttia:

  1. Hih...Oksentaako joku siellä yhdessä kuvassa portaikon alapäässä :-D

    VastaaPoista
  2. Heh, siltä tuo ainakin näyttää! Ehkä kyseessä on jotain ihan muuta, mutta sitäpä ei tiedä!

    Huomasin tuon vasta kotona, kun kävin läpi kuvia ja poistin naamoja. Alkoi tosissaan naurattaa, mietin että pitäiskö lätkäistä anonyymiympyrä myös tuon pyllyn päälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahhaaaa :-D Lätkä vaan takapuolen päälle :-D

      Poista