sunnuntai 30. elokuuta 2015

Sam's Clubin juustovalikoimaa


Alahyllyllä salamipötkyjä, prosciutto-kinkkua ja muuta suolaista italialaistyylistä lihavalmistetta.
Tämä nyt tulee olemaan viimeinen juustopostaus vähäksi aikaa.  Jääkaapissa on iso ja sekalainen valikoima, onneksi kaikki ovat vakuumipakattuja ja vimeinen käyttöpäivä on kaukana tulevaisuudessa. Laittelen nyt loppuun Pepperjackin ja mietin mitä muuta juustoista laittaisin. Vaikka grilled cheese -leivistä innostuin, en yleenä syö juustoa kovin usein. Joskus vain alkaa tehdä mieli lämmintä sulaa juustoa!

Jokunen vuosi sitten vielä laitoin fondueta kerran kuussa, mutta nyt en oletehnyt sitä  aikoihin. Helpoin version oli ostaa iso pussi '4 Cheese Italian' -raastetta, joka on sekoitus mozzarellaa, provolones, romanoa ja asiagoa. Eri valmistajilla on omat sekoituksensa. Tykkään fonduessa tästä enemmän kuin pelkästä mozzarellaraasteesta. Ja fondue on helppo tehdä: kuumenna valkoviiniä johon voit laittaa valkosipuliruohettta. Sitten siihen mukaan sulamaan juustoraaste, ja jos haluat vähemmän juoksevaa, laita viinitilkkaan ruokalusikka tai pari maissijauhoja ja suurusta fondue paksummaksi. Jotkut tykkäävät voimakkaammpista juustoista, mutta minä pidän miedoista.

Toinen suosikkini täällä on Salemsville-merkin Amish Blue Cheese. Suomessa tykkäsin Aurajuustosta, ennekaikkea joko ihan pieninä murusina, tai sitten sulana. Täällä kokeilin ensin sinihomejuustoja, jotka olivat ihan liian voimakkaita minun makuuni. Nyt olen ollut tyytyväinen tähän 'amissijuustoon'. Sen maku on mieto, sitä saa palasina tai muruina ja sulana se on namia! Joskus laiskana ostan paketin voisarvitaikinaa ja laitan tätä sisälle ennenkuin käärin sarven kokoon. Uunissa se sitten sulaa kivasti, ja tykkään napsia pellille sulaneet, vähän ruskistuneet juuston kappaleet ihan ekstraherkkuna!



Kävin perjantaina Sam's  Clubissa ja kuvasin sen juustot. Valikoima oli suurempi kuin Costcossa. Olin ihan kiltti enkä ostanut yhtään juustoa! Mutta jos joskus tekee mieli...



















2 kommenttia:

  1. Iso valikoima juustoja. Olis vaikeeta päättää mitä ostaa.

    Nuo salamipötkylät on hyviä mutta aika kalliita.

    Lidlissä oli 100g pötkylä 5€

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En huomannut katsoa näitten salamien hintoja. Jos/kun on aitoa italialaista salamia, se on kalliimpaa tietysti. Täällä kyllä löytyy halvempaa, amerikassa tehtyä joka ei varmasti ole yhtä hyvää. Yritan muistaa katsoa hintoja seuraavalla reissulla (mutta varmaan unohdan...)

      Jos tuosta kuvasta sain selvää, 12 oz eli 340 grammaa prosciutto-kinkkua maksaa $10. Salami saattaa ehkä olla halvempaa. Joskus ostan pakkauksia joissa on salamia, pepperonia ja jotain italialaista kinkkua, kun ovat tarjouksessa. Hyvää, mutta tyyristä täälläkin :)

      Poista