perjantai 28. elokuuta 2015

Pork Loin Back Ribs - possun ribsejä uunissa

Eilen laitoin ribsejä uunissä. Kylkiluu on ihan virallinen nimitys, mutta mitä nimeä näistä käytetään Suomessa. Tämö on kuitenkin eri asia kuin esim. paahtokylki. Verkossa näytettiin kutsuvan niitä ihan vain ribseiksi.

Nämä olivat alkuviikolla tarjouksessa, siis pork back loin ribsit. Laitan ne yleensä uuniin, koska siellä kypsymisaika on lyhyempi kuin grillissä. Olen joskus yrittänyt savustaa ribsejä ihan oikeaoppisesti hiiligrillissä, epäsuoralla lämmöllä ja puusavun kanssa. Mutta se kestää yleensä koko päivän, ja siltikään ribsit eivät  aina välttämättä ole tarpeeksi kypsiä.

Siis kyseessä ei ole ihan aito bbq ribs, mutta oh well. Hyviä näistä tuli, suussa sulavan pehmeitä!


Vakuumipakattua possua.  Pakkauksen aukaisemisen jälkeen huuhtelin ja kuivasin ribsit.



Luitten päällä oleva kalvo kannattaa poistaa. Se lähtee irti helposti, kun ujutat veitsen sen alle ja alat vain nostaa, ja sitten vain kuorit pois koko kalvon.



Mausteeksi tuli 'Pork Barrel BBQ: All American Seasoning & Rub' . Barbequelle tarkoitetut mausteseokset sisältävät yleensä paprikaa, fariinisokeria, cayennepippuria, suolaa, mustaa pippuria, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta.. Nyt kokeilin tätä ostamaani mausteseosta. Se olikin vähän tulisempaa, mukana edellä mainuttujen ainesosien lisäksi (ja fariinisokeri puuttui) mm. chipotle-chilia, sinappijauhetta ja ancho chili -jauhetta.


Maustetta reilusti lihaiselle puolelle, vähän vähemmän luitten päälle.



Sitten ribsit kääritään kahden folioarkin sisään, lihainen puoli alaspäin. Sauma päällä etteivät mehut valu hukkaan. 


Koko komeus pellille ja uuniin, 150 C (300F) 2 - 2 1/2  tuntia. Tämän jälkeen ota pelti uunista, avaa paketti ja leikkaa ribsit annospaloiksi, pari kylkiluuta per pala.



Levitä palasten päälle haluamaasi bbq-kastiketta. Kuumenna uunin ylälämpö tms. broil-toimintoon (paahtaminen?) Paahda palasia 1 - 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes kastike kuplii.

Tarjoa lisäkastikkeen ja haluamasi lisukkeen kanssa. Unohdin taas ottaa kuvan valmiista lautasesta. Itse laitoin kaveriksi parsakaalia ja papuja!

Oli hyvää!



4 kommenttia:

  1. Katoin kaupassa niin grillikyljen nimellä näkyy olevan. Oli kaupassa myytävänä kypsänä.

    Olen joskus ostanut ja on kyllä hyvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK, en ollut varma :) Täällä näitä on niin monta lajia että sekaisin menee. On baby back ribs, spare ribs, loin back ribs, st. louis style ribs.. En ikinä edes muista mikä on mikä. Sitten naudankylkeä on vielä short ribs.. Niitä laitan joskus slow cookerissa aasialaisittan maustettuina.

      Suomen grillikylki oli hyvin maustettua, täällä joskus maustesekoitukset ovat liian tulisia, ja kastikeet liian makeita. Carolina-tyylin ribseistä tykkään, niiden kastike on sinappipohjaista eikä liian sokerista.

      Poista
    2. Täällä on Lidlissä myytävänä pulled pork lihapa kypsänä.

      Hyvää on lämmitettynä leivän päälle ja hampurilaisen välissä.

      Onko siellä suosittu?

      Taitaa nämäkin pakkaukset olla sieltä kotoisin

      Poista
    3. Pulled Pork on tosi suosittua. Kaikissa barbequeravintoloissa ja mestoissa se taitaa olla parhaiten myyvä, ja kaupoissa sitä on myynnissä myös valmiina. En ole sitä kaupasta ostanut, mutta aina silloin tällöin haemme take-outtia City Berbecue -nimisestä paikasta. Aina sen ohi (tai minkä tahansa bbqta valmistavan) ajaessa ilmassa leijuu ihana savun ja savustetun lihan tuoksu!

      Oma barbequesuosikkini on beef brisket, mutta mieheni rakastaa pulled porkia. Laitoimme sitä myös itse kotona grillissä joskus, mutta se ei ollut vaivan arvoista.. Lihaa savustettiin pienellä lämmöllä koko päivä, ja lihamöykky kutistui alle puoleen alkuperäisestä (käytetään Boston Butt -osaa, joka on kyllänkin possun olkapää eikä pylly..). Ja sitten se piti vielä repiä oikeaan koostumukseen.. Nyt jos haluamme sitä, joko syömme ulkona, tai haemme take-outtina :)

      Poista