tiistai 4. elokuuta 2015

National Trail Raceway - Drag Racing Strip



Teimme aikaisemmin kesällä retken Daves Arboretumiin. Tuosta reissusta tuli usempikin postaus. Kotimatkalla emme ajeneet valtatiellä, vaan vähän pienempiä teitä. Siellä eteen tuli national Trail Raceway, joka on erikoistunut Drag Racing -ajoihin. Tuosta piti ottaa muutama kuva ohi ajaessa, ja etsiä vähän tarkempia tietoja.

Se on quarter-mile dragstrip, eli radan pituus on noin 400 metriä. Rakentaminen alkoi vuonna 1963 ja avattiin seuraavana vuonna. Aikanaan se oli Yhdysvaltain viidenneksi suurin drag racing strip. Koska se oli rakennettu kahden suuren tien, US Route 40:n ja Refuge Roadin väliin, sillä oli yksi lyhimpiä ajon jälkeisiä pysäytysalueita. 1980-luvun alussa käytettiin jopa pysäytysverkkoja, jotta jotkut autot saatiin turvallisesti pysähtymään. Verkoista huolimatta oli muutamia läheltä-piti tilanteita, joissa kilpa-auto ajautui melkein Refugee Roadille asti, ja verkkojen aiheuttama nopea pysäytys melkein aiheutti yhden kilpa-autoilijan kuoleman.

Vuonna 1986 verkot korvattiin hiekkakuopilla, jotka ovat pysäyttäneet liian pitkälle menneet autot siitä lähtien, lukuunottamatta yhtä poikkeusta.  Funny Car -kuski Gary Phillips ajoi niin nopeasti, että hänen autonsa ylitti hiekkakuopat, ajoi yli refugee Roadin törmäämättä keneenkään ja päätyi tien toisella puolella asuneen maanviljelijän etupihalle. Sen jälkeen Refugee Roadin radan läheinen osa alettiin sulkea Springnationals-kilpailun ajaksi.

Radalla järjestetään ajoja edelleenkin. Kuvat eivät ole kovin kummoisia, koska emme pysähtyneet, ajoimme vain ohitse.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti