tiistai 25. elokuuta 2015

Juustoleipä - Grilled Cheese Sandwich


(If anybody uses the 'translate' to translate this in English.. be warned: for some reason the result is almost pure gibberish! My Finnish is not suitable for translating I guess. Sorry! But you all know how to make grilled cheese correctly anyway! :)  )

Grilled cheese sandwich on yksi amerikkalaisia 'comford food'eja, eli ruokaa joka voi tuoda hyvän mielen ja/tai turvallisuuden tunteen, usein lapsuudesta tuttua. Niin usein kuin näitä näkee ruokaohjelmissa ja varsinkin lasten ruokalistoilla, itse en ole koskaan moista syönyt. Niinpä ajattelin laittaa yhden eilen lounaaksi.

Olen vähän comfort foodin tarpeessa, perjantaina on edessä yhden viisaudenhampaan poisto leikkauksella. Omani eivät koskaan nousseet pintaan, eivätkä minua ole koskaan vaivanneet. Mutta hammaslääkäri täällä selitti, että 'yksi on niin poskihampaan takana, että poskihampaan alle muodostuu tasku. Sinne voi mennä ruokaa, muruja, pähkinöitä(!), bakteereita. Sitten bakteerit menevät verenkiertoon ja kuolet. The end!'


Tiedän, että osa tästä on tätä amerikkalaista iloista pelottelutaktiikkaa, jolla saadaan toimenpiteitä myydyksi. Mutta peruutin jo yhden helmikuulle varatun ajan. Nyt alkukesästä hampaitten puhdistuksessa peloteltiin lisää niin että ajattelin vihdoin antaa periksi. Kirurgi on siellä vain perjantaisin, ja yksi aika jo jostain syystä peruttiin ja siirrettiin tähän viikkoon.

Olen jo ostanut talon täyteen pehmeää syötävää. Tuo valkoinen leipä on yksi näistä ostoksista. En sitä muuten koskaan syö. Sitä olisi tarjolla myös vähän tummempana 'vehnäleipänä', mutta minusta se maistuu suoraan sanoen pahalta. Niinpä paketti valkoista leipää, jonka korkkasin tuota grilled cheeseä varten.

Annoksesta tuli tuhti, mutta mielessä pyörii leikkausta seuraava keitto- ja vanukas- tms. kuuri, jos nyt pystyn mitään edes syömään muutamaan päivään...

Yleensä leipäviipaleiden välissä taitaa olla cheddarjuustoa, mutta valitsin nykyisen suosikkini, Pepper Jackin. Se on hyvin pehmeää, mukavan helposti sulavaa juustoa, jossa on mukana pieniä chilipippurin palasia. Nimestään huolimatta leipää ei grillata, vaan se paahdetaan paistinpannulla.

Laitan tähän nyt kuvat siitä, miten ensimmäinen yritykseni onnistui!


Leivänviipaleisiin tulee voita vain toiselle puolelle.  Laitoin vähän liikaa, mutta olkoon! Juustoakin leikkasin tuhdit palat. Vihreat möykyt ovat chilin palasia.


Yksi viipale laitetaan kuumalle pannulle voipuoli alaspäin. Laitoin pannulle myös pikkuisen öljyspraytä varmuuden vuoksi.


Sitten viipaleen päälle juustoa. Sitä on paljon.. mutta comfort food, comfort food!


Toinen viipale päälle juuston päälle, voipuoli ylöspäin. Sen taisin kämmätä... Voin pitää mennä pannulle, ei leipään. Mutta ensi yritys, antaa olla! Pannun sentään olin öljynnyt.


Pohjimmainen viipale näyttää ihan kivalta tässä kääntämisen jälkeen.



Valmis leipä on aika tumma, pannulla oli vähän liikaa lämpöä. Mutta en polttanut sitä! Juusto suli ihanasti! Sitten leikkasin sen kahtia kolmioiksi tyypilliseen tapaan.

Bon appetit! Ja kaloreita en laske ennen perjantaita!


4 kommenttia:

  1. On herkullisen näköisiä leipiä. Minä kans tykkään tummiksi paistetuista voileivistä.

    Päälle vielä sinappia niin on hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, en ole ajatellut laittaa sinappia! Pitää kokeilla, tykkään kovasti myös sinapista :) Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kivoja nämä sun ruokakuvat :) Olen itse ruuan suuri ystävä ja on kiva katsella näitä :) Ei ole mitään pieniä hifistelyannoksia. Itse tykkään laittaa myös isoja annoksia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos :) Aina välillä tekee mieli laittaa jotain tällaista 'syntistä hyvää'! :)

      Poista