sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kaunista alkusyksyn/loppukesän aamua!


Kalenterin mukaan alkaa olla jo syksy, vaikka se ei ihan vielä täälläpäin näy. Suomessa kuulostaa jo olevan aika lailla syksyisempää. Aamulla oli tas parikymmentä astetta jo seitsemän maissa, ja kaunis auringonnousu. Kuvat aamuauringosta ovat kovin eksoottisia, kun kaikki näyttää oranssilta! Luonnossa taivas ei ollut noin dramaattisen näköinen!









Nappasin kameran ja otin vähän kuvia ennenkuin luonto alkaa muuttua syksyisemmäksi täälläkin. Elämänlanka kukkii vielä kovasti.



 Kimalaisella on kiireitä:



Talon sivustalla kasvaa myös pari elämänlankaa:







Kuistin viereen ostin loppukesästä uuden kiinanruusun. Edellinen kuoli ulkona talven aikana. Nämä oranssinpunaiset, pitkävartiset eivät kestä edes täkäläistä talvea. Niinpä tämän olen jättänyt purkkiin ja tuon sen talveksi sisälle. Ensi keväänä pitää ostaa puska, joka on talvenkestävä ja istuttaa se kuistin vierelle!



Takapihan puun latvassa oli paljon lintuja, jotka punersivat kivasti nousevan aamuaingon loisteessa. Otin niistä pari kuvaa, ja kuvissa näkyi myös tilhiä (waxwing)! Niitä en ole täällä koskaan aikaisemmin nähnyt! Pihalla niitä ei ole käynyt syömässä. Lienevätkö vain parkeeranneet puut latvaan nauttimaan vähän auringosta ennenkuin jatkavat muuttomatkaansa? Joka tapauksessa kiva yllätys!











Rajatuissa kuvissa tilhet näkee selvästi:



Lopuksi pari lyhyttä videota linnuista (tilhet vasemmanpuoleisessa puussa. En ottanut niistä enempää videota,  kun sinä vaiheessa en tunnistanut niitä tilhiksi!)



2 kommenttia:

  1. Wou,mitkä värit. Noissa ensimmäisissä kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Aina ei tieda miten hyvin kuvat auringosta tulee onnistumaan. Noista tuli kylla varsin ihanat!

      Poista