perjantai 18. syyskuuta 2015

Whole Foods -myymälä on avattu tässä lähellä


Aamulla parkkipaikalla oli hiljaista.
Kuun alussa tässä lähellä Eastonin alueella avattiin Whole Foods -myymälä. Olen odottanut sitä pitkään ja hartaasti, sillä tähän asti lähin oli kaupungin toisella puolella. Kävin siellä aika harvoin, ehkä pari kertaa vuodessa. Whole Foods tarjoaa orgaanisia tuotteita, lisäaineettomia, vihreitä, sekä yleensä ihan kivasti paikallisten farmarien tuotteita. Hinnat ovat yleensä kuitenkin aika kalliit. Mutta Sawmill Roadin Whole Foods on ollut ainoa paikka täällä, jossa olen nähnyt esimerkiksi  maitorahkaa (quark) myynnissä.

Siellä on kuitenkin kiva viettää mukava ostospäivä. Valikoimissa on kaikenlaista erikoisuutta, liikeessä on kahvio, pizzaravintola, taitaapa Sawmillillä olla pastaravintolakin. Perjantai-iltaisin Whole Foodseissa on viinimaistiaiset, olen jo saanut sähköpostilla kutsun tähän meidän myymäläänkin.

Olen siis aika innoissani, mutta en ehtinyt käydä siellä ennen eilistä. Valitettavasti tämä meidän myymälämme on aika lailla pienempi kuin Sawmill Roadin versio. Olin vähän pettynyt, mutta oh well. Olin myös liikkeellä sen verran aikaisin, että ravintolat eivät olleet auki ja lounasruokia ei ollut vielä myynnissä buffeteissa. Ensi kerralla menen iltapäivällä.


Ensimmäisenä ovesta tullessa on vihannes- ja hedelmäosasto.  Tällä kertaa en tarvinnut muuta kuin pienen rasian tuoretta timjamia. Whole Foodsin jälkeen piti käydä vielä useammassa paikassa, niin että en halunnut ostaa mitään kylmässä pidettävää, autossa lämpötila kuitenkin nousee. Siis lihatuotteet ja maitotuotteet jätin aika lailla vilkaisematta.


Joskus pitää kokeilla purple potatoes -perunoita, eli violetin värisiä perunoita. Olen syönyt näistä tehtyjä perunalastuja, mutta en tuoreita perunoita. En tiedä onko maku tavallista kummempi. Aika kalliita olivat, 5 dollaria pieni pussi.

Keskellä purple potatoes


Tykkään kovasti sienistä, niinpä valikoima piti käydä heti katsomassa. Kanttarelleja ei ollut, harmi. Niitä olisin kyllä ostanut. Tavallisten lisäksi tarjolla oli pari erikoisempaa, joita olen nähnyt Food Networking kokkausohjelmissa: Maitake, Trumpet (näköjään suomeksi putkivinokas) ja Blue Foot (Blue leg, Blewit).



Blue Foot Mushrooms, 'sinijalkoja'.
Muuten sitten vain kiertelin kauppaa, otin kuvia ja ostin muutaman pienen kiinnostavan tuotteen.



Mielenkiintoisia osastoja olivat muun muassa  popcornsiemen ja toppings -valikoima, 'jauha oma pähkinävoisi'   ja bulk spices, eli pussita haluamasi määrä maustetta.

Popcorn: eri maissilaatuja

Valitse haluamasi pähkinälaatu ja jauha se voiksi.

Irtomausteita


Mausteiden lisäksi kiloittain (tai paunoittain) myydään myös eri riisilaatuja, quinoaa ja papuja.

Vasemmalla papuja ja linssejä

Eri riisilaatuja.

Hunajaa oli myös irtomyynnissä.

Ihan tavallisisa hyllyissä oli mm. erilaisia jauhoja ja tukuittein eri mausteita.

Jauhoja



Tästä valikoimasta ostin ylähyllyn 'Slap Ya  Mama' -cajunmausteseoksen.

Agave - ja vaahterasiirappeja

Kilohintaan oli myäs kuivaa irtopastaa (josta en ottanut kuvia), ja kypsentämistä vailla olevaa valmista pastaa, kuten raviolia ja rigatonia. Oikealla ricotta-gnocchia.

Raviolia, rigaronia, gnocchia irtomyynnissä.
Viiniosasto on aika laaja, ja juustoja oli paljon. Esillä oli pari valtavaa Parmesan Reggiano -kiekkoa. En mennyt koputtelemaan, mutta taisivat olla aitoja. Parmigiano Reggianoa myytiin valmiiksi raastettuna.

Parmigiano Reggiano

Osa juustovalikoimasta.


Leikkeleosaston tiski oli valtavan pitkä. Kuikuilin sitä kauempaa, kun en ollut aikeissa ostaa mitään, ja olin melkein ainoa asiakas kaupassa. Leikkeleiden vieressä oli suuri salaattibaari, jossa on salaatteja irtomyynnissä. Vieressä oli pöytiä myös kuumille lounasruuille,  mutta niitä ei oltu vielä täytetty, koska kävin kaupassa aikaisin aamulla. Whole Foods aukeaa jo aamuseitsemältä.



Salaattibaarin valikoimaa
Loput kuvat ovat vähän sekalaista seurakuntaa, kun tein pari kierrosta kaupan ympäri ja näpsin kuvia. Seuraavaan postaukseen jätän mm vitamiini-  ja kauneudenhoito-osaston. Käyn myös ottamassa kuvia lounasruokien valikoimasta ja leipomosta kunhan ehdin.

Pretzeleitä, suklaarusinoita, karkkia...

Jerkyä, eli maustettua kuivalihaa.
Irtomyynnissä oli myös suolaa ja pippuria. Himalajan vaaleanpunaista suolaa minulla on jo kotona. Mutta jos tarvitsen sitä pari kiloa lisää, tiedän minne mennä ostoksille!






Simpukoita jäämurskakerroksen suojassa.

Kanaa, ankkaa ja kalkkunaa.

Ylähyllyllä purkkisilliä, alahyllyllä anjoviksia. keskellä purkkimätiä ja kastikkeita kalaruuille.

Keskellä meksikolaista sokeriruokoa.

Valkoisia kurpitsoita.

Tee oma salaattisi ,ainesosat irtomyynnissä.


Ja lopuksi irtomyynnissä olevia pikkuleipiä.

Ensi viikko tulee olemaan kiireinen, voi olla että postauksia tulee vähemmän kuin tämä 'ainakin yksi päivässä'. Hammaslääkäri pirulainen taas ilmoitti, että viisaudenhampaan poiston päivämäärä muuttuu. Nyt on aika ensi viikon perjantaille, eli 25. päivä. Se on sitten heidän viimeinen mahdollisuutensa. Jos päivämäärä vielä kerran muuttuu, anti olla, etsin uuden hammaslekurin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti