lauantai 19. syyskuuta 2015

Perjantain ihana illallinen


Eilen illalla grillasimme komeat pihvit. Ensi viikolla on mieheni synttärit, ja hän ottaa koko viikon lomaa. Niinpä tässä juhlimme jo nyt perjantaista alkaen. Mieheni pitää punaviinistä. Niinpä ostin hänelle lahjaksi kunnon Cabernet Sauvignonille tarkoitetun viinilasin, viinikarahvin ja muutaman pullon vähän meidän tavallista valikoimaa parempaa viiniä. Eilen illalla oli hyvä antaa lahjat ja nauttia niistä koko viikko. Ja mikäpä sopisi paremmin punaviinin kanssa kuin pihvi!

Tilanne illallisen jälkeen!

Pihvit valmiina menemään grilliin.
Pihvit hain taas Costcosta, ja laitoin niille kaveriksi Caesarsalaattia ja crostinia. Crostinia varten viipaloin ranskanleipää ohuiksi viipaleiksi, sivelin molemmat puolet oliiviöljyllä, ja päälle jauhoin kuivattuja yrttejä suolan kanssa. Valmista uunissa 5 minuutissa.

Yrtti-suolaseos jauhinmyllyssä.

Valmiina uunniin.

Costco myy isoja pakkauksia kokonaisia pieniä artisaaniromainesalaatin päitä. Ne ovat aika pieniä ja tiiviitä palleroita, ja säilyvät hyvin. Salaattia varten ne on myös helppo silputa. Yhdestä päästä tulee salaatti kahdelle. Lopuista teen ensi viikolla Caesarsalaattia kana kera lounaaksi.










Salaattia varten: parmesania jauhettuna ja raasteena, sekä  Cardinin Caesarsalaatinkastiketta.


Salaatit valmiina, molemmissa krutonkeja, parmesanraastetta päällä vain toisessa.

Kuvassa pihvit juuri grillistä tulleina. Sitten folioon tasaantumaan 5 minuutiksi, pihvin lepuuttaminen on tärkeää.. Sen jälkeen olikin aika mässäillä!




NAM!

Olipa namia. Ja puolet pihvistä jäi yli. Niistäpä teen tänään lounaaksi maistuvia voileipiä, ihan ohueksi viipaloituna leivän päälle.


2 kommenttia: