sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Whole Foods - Muutakin kuin ruokatavaraa

Whole Foodsissa  on siis paljon muutakin kuin ruokatavaraa: kosmetiikkaa, vitamineja, hygieniatuotteita, kynttilöitä. Tällä kertaa ensimmäisenä silmään sattuivat joogavarusteet. Jooga on ollut pitkään suosittua, ja totta kai harrastajan pitää ostaa siihen varusteita. Tavallinen ohut joogamatto maksaa noin 6 dollaria. Mutta jos siihen lätkäistään esimerkikis Gaiam-tuotemerkki, hinta pomppaa yli 20 dollarin. En näitten tarpeitten hintoja katsonut. En harrasta joogaa, ja jos alan harrastaa, en kyllä osta merkkituoteita. Tai ehkä ne ovat paljon parempia kuin tusinatavara. En tiedä.  Mutta on joogamattoa, pyyhettä, sukkia, nauhoja, pusseja ja nauhoja matoille, hieromavempaimia...



Onnistuin olemaan kiltti tällä kertaa, enkä ostanut mitään ei-ruokatavaroita. Yleensä epäonnistun tässä, ja ainakin yksi tarpeeton heräteosto tulee mukaan, koska se 'tuoksui hyvältä', 'näytti kivalta', 'voi olla terveellinen' tai 'onpas jännä juttu'. Hyvä minä! Houkutuksia kyllä oli!


Skin Food näyttää olevan ihan Ohiolaisen perheenäidin oma yritys, joka myy erilaisia käsintehtyjä ihonhoitotuotteita. Tästä tykkään Whole Foodsissa: paikallisilla pienillä yrittäjillä on mahdollisuus saada tuotteitaan myyntiin isoon kauppaketjuun. Vaikkakin ihan paikallisesti, mutta kuitenkin hyllyille näkyviin.




Superruokia oli paljon erilaisia. Olen joskus kokeillut spiruliinaa, mutta se ei kerta kaikkiaan mennyt alas ilman kapselimuotoa. Chiasiemeniä myydään joka paikassa, ja niitä olen kokeillut. Seuraavaksi pitäisi kai kokeilla leipoa niitä sämpylöihin. Helpoin tapa on kuitenkin ollut tehdä niistä vanukasta: purkkiin maitoa, siemeniä ja haluamaasi makautusainetta. Itse olen laittanut vähän agavesiirappia. Ravistele sekaisin, ja yöksi jääkaappiin. Paljon ravistelua tämä vaatii, mutta muuten ihan kivaa ja vaivatonta.




Iso osa tuotteista ja ravintolisistä oli sellaisia, josta en ole ikinä edes kuullut. Ja valinnanvaraa oli paljon.


Hyllyssä on ainakin probiootteja vatsaa varten. Osasta ei ole tietoa.

Purkeissa olevia luontaistuotteita tms. oli valtavasti. Edelleen paljon sellaisia joista en ole ikinä kuullut. Kaippa kaikille löytyy ostajia.




Kosmetiikkapuoli oli paljon kivempi. Olen allerginen mm. siniselle väriaineelle ja muutenkin herkkäihoinen, niin että katsastin meikit läpi pikaisesti. Ostamiseen ei ollut tarvetta, koska minulla on kotona aikamoinen valikoima mineraalikosmetiikkaa, ja lisäksi täällä oli taas aika kallista.








Kynttilöitä

Aromaattisia öljyjä.



Fluorittomia hammastahnoja en ole koskaan kokeillut. Täältä löytyi myös fluoritonta kanelinmakuista hammastahnaa. En tiedä Suomesta, mutta täällä kanelinmakuinen, ja VAHVA, tulinen maku, on suht' suosittua hammastahnoissa. Ostin kerran vahingossa tuubin miehelleni, ja se meni roskiin. Hyh hyh. Jotkut tykkää, minä en!


Ylähyllyllä olevat jättiharjat (keltainen ja musta) ovat hammasharjoja! Miksi ja kenelle, en tiedä!

Myynnissä orgaanisia kihartimia!? No, ei sentään... Paljon tavaraa tällä osastolla oli, vaikka taas vähemmän kuin Sawmill Roadin liikeessä. Mutta ensi kerralla menen ajan kanssa ja katselen kaiken tarkemmin. Kuvissa ei näy kuin pieni osa valikoimasta. Silloin mukaan tarttuu varmasti myös pari heräteostosta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti