maanantai 14. syyskuuta 2015

The Great Westerville Food Truck Fest - ruokarekkafestivaali



Eilen kävimme Westervillen kaupunginosassa vuositttain järjestettävässä ruokarekkafestivaalissa. Ilma oli täydellinen, aurinkoista, viileä tuuli ja tuossa 20 asteen paikkeilla. Festivaali alkoi puoleltapäivin, ja kesti iltaseitsemään. Paikalla oli 29 eri ruokarekkaa, joista sai ostaa ruokaa. Valitettavasti tarjolla ei ollut pieniä näytteitä niin että maistoimme ruokaa vain kahdesta paikasta.

Festivaaliin osallistuvat rekat aakosjärjestyksessä:

A Cut Above Cuisine - Original German Streetfood (saksalaista katuruokaa)
Ajumama - Korean Streetfood (korealaista katuruokaa)
Aromaku - Indonesian  (indonesialaista ruokaa)
Britts Sweet Shop - Gourmet Cake & Cupcakes (kakkuja ja kuppikakkuja)
Burrito Bus - Mexican (meksikolaista)
Challah - Deli Style ('leikkeleosastotyylistä')
Crumbz Cakery - Specialty Cake (erikoiskakuja)
Dos Hermanos - Mexican (maksikolaista)
Gigi’s Cupcakes - Specialty Cupcakes (erikoiskuppikakkuja)
Kinetic - Organic, Wholesome Food (orgaanista, terveellistä ruokaa)
Kona Ice - Tropical Shaved Ice (tropppisia jäähilejuomia)
Kookys Cookies - Fresh Baked Desserts (tuoreita jälkiruokia)
Mixing Bowl Asian Grill - Korean, Japanese, Vietnamese (korealaista, japanilaista, vietnamilaista)
My Place Or Yours - Diner Style Food (ruokabaari/ruokala/kahvila-tyyppistä)
Mojo Tago - Gringo Tacos (tacoja)
Nikos Street Eats - Authentic Greek (kreikkalaista)
Oh! Burger - Sliders (pieni' hampurilaisia)
Paddy Wagon - Wraps, Brisket, Burgers  (lihakäärojä, hampurailaisia, savustettua lihaa)
Pitabilities - Pita Sandwiches (pitaleipiä)
Pizza Mikes - Italian (italialaista)
Red Plate Blue Plate - Southern Coastal Cuisine (etelärannikon tyylisiä ruokia)
Schmidts - German Sausage (saklalaisia makkaroita)
Steam Roller Bagel Sandwiches - Bagel Sandwiches (bagel-rinkiloitä)
Tatoheads - All Things Potato (perunaruokia)
The Cheesy Truck - Gourmet Grilled Cheese (gourmet-grillattuja juustoleipiä)
The Angry Weiner - Gourmet Hot Dogs (gourmet nakkisämpyloitä)
Tortilla - Mexican (meksikolaista)
Wrapped Up - Specialty Wraps (erikoiskäärojä)
Yumii Kettle Corn - Gourmet Kettle Corn (gourmetmaissia)




Rekat oli parkeerattu alueen laidoille, ja keskellä oli iso ruokailualue. Sivummalla oli sponsoreiden kojuja. Pois lähtiessämme huomasimme, että tarjolla olisi ollut myös tenavien taekwondo tms. näytöksiä. Ruokailutilan vieressä soitti bändi, vaika sitä oli välillä hankala kuulla, kun rekkojen generaattorit olivat äänekkäitä. Paikalla haahuili myös supersankareiksi pukeutuneita hahmoja: oli Kapteeni Amerikka, Hämähäkkimies ja muutama muu. En tiedä oliko heillä jonkintapainen esitys, vai  olivatko he pukeutuneet vain ihan  omaksi ilokseen

Saavuimme paikalle heti puolenpäivän jalkeen. Iloinen yllätys oli se, että parkeeraaminen onnistui ihan paikan viereen, eikä ollut maksullista. Festivaali oli keskellä viikonloppuisin tyhjänä oleva toimistokompleksia ja tilaa oli. Yleensä kaikkiin tilaisuuksiin on maksullinen parkkipaikka, niin että tämä oli kiva yllätys.  Ja myös festariin oli ilmainen sisäänpääsy.

Paikka olikin jo hyvin täynnä kun  lähdimme pois.





Paddywagon










Ruokarekkoja en ole kokeillut aikaisemmin, mutta telkussa on ruokaohjelmia, mm. Great Food Truck Race, joka saa niiden ruuan kuulostamaan todella herkuliselta. Lähinnä kuitenkin halusin kokeilla jotain, mitä en ole ennen maistanut. Ensimmäinen kokeilu oli Ajumama, korealaista katuruokaa. Ostimme yhden Bulgogi Cheezesteak -annoksen, jonka söimme mieheni kanssa  puoliksi. Annoksessa on jauhelihaa, sipulia, shishito-chilejä
 ja kimcheesekastiketta sämpylän päällä. Innostuin jo, etä siinä oli aitoa kimchiä, mutta sitten se olikin tuota ihme juustojuttua.  Maku oli ihmeen mieto chileistä huolimatta. Ihan hyvä, mutta maistui, kuin olisi syönyt juustoista cheesesteakia. Odotin eksoottisempaa mausteisuutta. Tämä maksoi 8 dollaria, eli aika hintava, jos ajattelee sen pikaruuaksi. Lähinnä ravintolan pienen lounasannoksen hintaluokkaa.


Paikalla oli pari saksalaista katuruokaa tarjoilevaa rekkaa. Siis pääasiassa erilaisia wursteja. Toisen myyjä oli pukeutunut oikeaan tyyliin!


Annos numero kaksi oli kreikkalaisesta ravintolasta. Olen syönyt kyllä kreikkalaista aikaisemmin, mutta päätimme kokeilla tätä. Mieli teki vähän indonesialaista, mutta se kuulosti liian samanlaiselta kuin edellinen korealainen annos. Siispä suuntasimme kohden kreikkalaista ruokaa tarjoavaa Niko's Street Eats  -rekkaa. Söimme puoliksi Gyro-kulhon. Se oli parasta, mitä olen maistanut pitkään aikaan! Alimpana oli ranskalaisia perunoita. Yllätys, yllätys! Emme olleet lukeneet ruokalistaa kovin tarkkaan, enk' odottanut niit' gyro-lihan kanssa, mutta kyllä kannatti. Ne olivat maukkaita ihan sellaisenaan, mutta sitten ne lisäksi imivät itseensä makua päällä olevasta gyro-lihasta, vihanneksista (tomaattia, lehtisalaattia, sipulia) ja tzazikikastikkeesta. Kaikki oli maustettu täydellisesti. Myös tzasiki oli parasta mitä olen maistanut. Hintaa oli 9 dollaria, mutta tämä oli hintansa arvoista! Teki mieli nuolla paperikulho aterian lopuksi!




Ruokapöydät olivat täynnä ruokailijoita.




Ihan lyhyt video alueesta:


Supersankareita!


Bändejä taisi päivän aikana olla 5, kukin soitti tunnin kerrallaan.



Jälkiruuaksi ostimme Schmidt's-ravintolasta Cream Puffin, joka on lähinnä iso kermavaahto-vaniljaseoksella täytetty tuulihattu. Schmidt's on saksalainen ravintola German Villagen kaupunginosassa. Sieltä saa kaupungin parasta saksalaista ruokaa, ja heidän kaksi erikoisuuttaan ovat: Bahama Mama, erittäin mausteinen makkara, ja Cream Puffs.  Bahama mamoja myydään ruokakaupoissakin pakkauksissa. Olen ostanut sitä aina silloin tällöin ja laittanut kotona. Namia, mutta mausteista! Nyt kahden yhdessä jaetun annoksen jälkeen emme enää jaksaneet muuta, mutta Cream Puff lähti kotiin illaksi.

Se olisi parempaa tuoreena ihan, kun tuulihattuosa ei olisi jääkaappilämpöinen, mutta hyvää se on ihan jääkaapistakin. Tuhdin kokoinen, onneksi panimme sen puoliksi.

Oli oikein kiva päivä, en varmaan jaksa seuraavaa ruokarekka-ateriaa odottaa ensi vuoteen. Eli nyt pitää katsoa ruokarekkojen aikatauluja, ja etsiä ainakin Niko's Steet Eatsin myyntipaikkoja aina silloin tällöin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti