keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Hot Wings - Kanansiipiä uunissa


Kerran kuussa alkaa aina tehdä kovasti mieli hot wingsejä. Täällä ne ovat suosittua Sports Bar -ruokaa, ja maistuvat mm. jalkapallopelien aikaan. Aikanaan haimme niitä take-outtina Buffalo Wild Wings -ravintolasta, mutta nykyään teen niitä kotona uunissa. Tulee halvempaa ja terveellisempää, kun niitä ei uppopaisteta rasvassa. Aikaa vievää puuhaa tämä on, koska paistan niitä aika pitkään (3 tuntia) matalassa lämpötilassa.

Ensimmäisenä kuitenkin aamulla laitan ne suolakylpyyn. Suolaus pitää ne mehevämpinä uunissa olon ajan.  Liuota 4 ruokalusikallista (karkeaa) suolaa 1,2 litraan (5 cups) vettä. Minulla oli isompi annos siipiä, normaali suola-vesimäärä on 2 ruokalusikallista 6 desiin (2,5 cups) vettä. Itse käytän Koshersuolaa tai merisuolaa. Voit käyttää lämmintä vettä ainakin osan aluksi että saat suolan liukenemaan, mutta jäähdytä vesi kylmäksi ennenkuin laitan siivet sinne. Yleensä suolaan myös kananrinnat, luuttomat tai luulliset, jos paistan ne pannulla ja laitan sitten uuniin.

Leikkaan siivet luitten jänteitten liitoskohtien kohdalta paloiksi, sitten suolaveteen ja jääkaappiin. Eilen ne suolautuivat 7 tuntia. En suosittelisi yli  siiville 10 tunnin suolausta, rintapaloille vain noin 3 - 5 tuntia max.  Suolaveteen voi lisätä myös tuoreita yrttejä, sitruunan tai appelsiinin viipaleita tms. jos haluaa lisätä kanaan makua. Itse en sitä tee ainakaan siipien kanssa.



Uuniin ne menivät neljän aikaan iltapaivällä. Kuivaan ne huolellisesti ennen kuin laitan ne pellille ritilän päälle. Ritilän ja alla olevan folion suihkutin öljysprayllä. Sitten palat ritilälle, aloitin nahkaisempi puoli yläspäin. Päälle ripottelin ihan pikkuisen paprikajauhetta. Suolaa näihin ei tarvitse lisätä.



Pelti uuniin, lämpätilaksi mieto  noin 160 C (325 F). Käänsin näitä ympäri 30 - 45 minuutin välein. Säädä lämpötilaa, jos näyttää että ne eivät ruskistu, tai ruskistuvat liikaa. Käryä ei tullut paljon, kiitos aika alhaisen lämpötilan. Useat ohjeet neuvovat paistamaan siipiä esim. puoli tuntia 225C:ssä, mutta minä en siinä onnistu. Sisus jää raa`aksi, pinta palaa, ja käry täyttää keittiön.


Kahden tunnin jälkeen ne alkavat olla rapeita ja ruskeita. Seuraavaksi sekoitin kupissa sulatettua margariiniä (voi käy myös) ja hot saucea (käytän Frank's Red Hot Saucea), desi kumpaakin, ja voitelin siivet seoksella. Käänsin puolen tunnin jälkeen ja voitelin toisen puolen. Sitten alkaa olla aika varmistaa, että ne ovat kypsiä ja rapeita. Jos ne tuntuvat liian pehmeiltä, käännä lämpö suurelle vähäksi aikaa. Itse tykkään niistä enemmän rapeina.


Siivet olivat valmiita seitsemältä, eli täkäläiseen päivällisaikaan. Kolme tuntia uunissa siis näille varsin suurille siiville. Pienemmät eivät varmaan tarvitse yhtä pitkää aikaa, tai matalamman lämpötilan. Itse olen tullut tähän kolmen tunnin aikatauluun yrityksien ja erehdyksien kautta. Useimmiten olen paistanut niitä liian vähän aikaa. Kertaakaan en ole polttanut karrelle tai tehnyt liian kuivia. Mutta Walmartin siivet ovat isoja!

Valmiit wingsit pysyvät kuumina foliolla peitetyssä kulhossa. Kaveriksi laitoin crostinia - ranskanleipäviipaleita oliviiviöljyllä voideltuina, päälle kuivattuja italialaisia yrttejä ja ripaus kosher-suolaa, uunissa pikaisesti paahdettuna (5 minuuttia 205 C -asteessa). Ja siivet dipataan pöydässä Hot Sauceen. Oma suosikkini on Sweet Baby Ray's Buffalo Wing Sauce. Se ei ole niin tulista että suu palaa.



Crostini valmiina uuniin laitettavaksi..


Huomenna on taas sitten terveellisemmän ruuan vuoro! Mutta näistä tuli oikein maistuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti