tiistai 8. syyskuuta 2015

Kotitekoista hummusta


Olen aina silloin tällöin ostanut ruokakaupasta pienen astian hummusta, kikherneistä tehtyä dippiä. Osa merkeistä on ollut hyviä, osa ei niin kovin. Mieleni onkin ollut tehdä sitä kotona,  ja maustaa mieleisekseni.

Musitin ostaa Trader Joesta purkin kikherneitä, ja kaivoin reseptin verkosta. Ja kun käytät purkitettuja kikherneitä etkä kuivattuja, pyöräytin hummuksen valmiiksi reilussa 5 minuutissa, ja namia tuli!

Tarvitset purkin kikherneitä. Täällä niitä myydään nimellä Garbanzo Beans tai Chickpeas. (alkuperäinen ohje halusi 2 purkkia, mutta yhdestä purkista tulee tarpeeksi parin ihmisen tarpeisiin viikoksi)

Lisäksi tahinia, eli seesaminsiementahnaa.

Sitten vain suolaa, sitruunamehua ja haluamasi lisämakuja. Itse laiton paljon valkosipulia, ja pienen tilkan tulista Sriracha-chilkikastiketta.




Erota neste kikherneitä ennen kuin laitat ne tehosekoittimeen. Sitten lisäsin pari kukkuraista ruokalusikallista tahinia. Ohjeen mukaan 1/6 kuppia, mutta en jaksanut mittailla. Lisäsin aika lailla silputtua valkosipulia.


Sitten sekotin käyntiin ja kaikki tahnaksi. Tuli aika paksua, niin että lisäsin vähän kikihernepurkin lientä ja sain vähän valuvamman version. 

 Lopuksi lisäsin pikkuisen valkosipulia, pienen määrän srirachaa, sitruunamehua ja suolaa.




Suolaa ja sitruunamehua lisäsin ihan pikkuhiljaa kunnes sain haluamani maun. Sitten vain hummus purkkiin ja jääkaappiin!

Söin jo muutaman pikku suolakeksin sen kanssa, mutta se on varmaan parempaa kun annan sen jäähtyä ja makujen tasaantua.

Yllättävän helppoa ja nopeaa kuitenkin. Ja paljon halvempaa kuin kaupan valmiiksi tehty!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti