keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Eilisillan päivällinen: kananreisiä ja kasviksia


Eilisestä ruuasta piti ottaa kuva, kun siitä tuli oikein hyvää! Luuttomia kananreisin palasia Trader Joen valkosipuli-sriracha -kastikkeella maustettuna. Seurana parsaa ja parsakaalia.

Yleensä laitan kanan tai possun seuraksi papuja ja joko kukkakaalia tai parsakaalia. Nyt kuitenkin jääkaapissa oli parsaa, jonka olin ostanut pihvien kaveriksi, ja se alkoi olla lähellä nuupahtamista. 

Parasta oli, että tämän laittamiseen meni vain puolisen tuntia. Luuttomat, nahattomat reisin palat maustetaan suolalla ja kastikeella, ja sitten paistovuuassa uuniin (425 F, 220 C) pariksikymmeneksi minuutiksi, kunnes sisäinen lämpötila on 165 F, 74 C. Olen ihastunut kovasti tuohon Trader Joen kastikkeeseen. Viralliselta nimeltään se on 'Trader Joe's Organic Sriracha and Roasted Garlic BBQ sauce', eli orgaaninen sriracha-chili-  ja valkosipulibarbequekastike. Että sillä lailla.



Siinä on kivasti tulisuutta ja valkosipulin makua, mutta ei niin paljon, että mitään muuta ei voisi maistaa. Ihan hivenen makeuttakin, mutta ei onneksi liian paljon.

Kananreidet ovat vähän rasvaisempia kuin rintapalat, ja sopivat kivasti yhteen kastikkeen kanssa. Ne eivät myöskään kuivu uunissa yhtä helposti. Ne voi ottaa uunista jo muutaman asteen ennen kuin lämpötila nousee 165 F (74 C) ja antaa tasaantua folion alla. Lämpötila nousee siinä aina ainakin pari astetta.

Parsa ja parsakaali sitten saivat kaverikseen vain oliiviöljyä, ripauksen suolaa, ja uuniin samaan lämpötilaan. Laitoin ne uuniin vasta kun olin ottanut kanan uunista tasaantumaan. Parsakaali tarvitse 12 minuuttia, parsat nakkasin pellille vähän myöhemmin, ja olivat valmiita 8 - 9 minuutissa.

Hyvää, eikä tullut ähky olo!

2 kommenttia: