maanantai 28. syyskuuta 2015

Hocking Hills -luonnonpuistossa - Old Man's Cave



Hocking Hills State Park on upea luonnonpuisto Hockingin piirikunnassa, vajaa puolitoista tuntia Columbuksesta koilliseen. Vaikka itse Columbus on lättänä kuin pannukakku, maisemat muuttuvat mäkisemmiksi jo hyvin pian kaupungin itäpuolella. Hocking Hillsin alueella on paljon hiekkakiveen muodostuneita kanjoneita, luolia ja keväisin kauniita vesiputouksia.

Puistossa on useita erillisiä osia, joissa kaikissa on näkemisen arvoista. Alue on hyvin suosittu turistien keskuudessa, ja puisto on täynnä patikointireittejä ja leirintäalueita, myös  vuokralla olevia mökkejä on paljon.

Mies oli siis lomalla viime viikon, ja Hocking Hills oli ensimmäinen vierailukohde toissa sunnuntaina. Koulujen alettua siellä ei ole ihan niin täyttä kuin keskikesällä, mutta ihmisiä riitti. Kävimme kahdessa eri kohteessa, Old Man's Cave -nimisessä luolamuodostumassa, ja vielä suuremmassa luolassa, nimeltään Ash Cave. Ensi reissulla aikomus on katsastaa Conkle's Hollow, Cedar Falls ja Rock House. Ne vaativat enemmän kiipeämistä, niin että niissä on kivempi käydä kun lämpötilat laskevat t-paitakelejä viileämmiksi.

Old Man's Cave (vanhan miehen luola) on saanut nimensä paikalla asunneen Richard Rowen mukaan. Hänen perheensä muutti alueella vuonna 1796, ja hän asettui luolaan löydettyään sen pitkien vaellustensa aikana. Old Man's Caven alue on jaettavissa muutamaan eri osaan: Upper Falls, Upper Gorge, Middle Falls, Lower Falls ja Lower Gorge (yläputoukset, ylärotko, keskiputoukset, alemmat putoukset ja alempi rotko). Alueen läpi kulkeva puro on kaivertanut hiekkakiveä ja muodostanut rotkot ja putoukset. Tämän rotkon kokonaispituus on noin puoli mailia eli 800 metriä.

Polku seurailee kanjonia puronuoman molemmilla puolilla ja laskeutuu kohti luolaa. Luola ei ole suljettu (kuten Rock House), vaan laaja ja avoin. Kuvista paikan mahtavuuden näkee, kun tajuaa, että kuvissa siellä täällä näkyvät värikkäät täplät ovat ihmisiä!



Luola häämöttää edessä,  kuvassa pikkuruisia ihmisiä.

Polku kulkee kanjonin kummallakin puolella.




Kanjonin keskellä oleva puro kuivuu alkukesän jalkeen, ja jäljellä on usein vain kuiva uoma ja erillisiä pieniä lammikoita. Keväällä vesiputoukset ovat aktiivisia ja näkemisen arvoisia.

Puron yli on rakennettu useita siltoja, ja poluilla on kivisiä portaita ja tukikaiteita. Merkityiltä reiteiltä ei pitäisi poistua, sillä rinteet ovat hyvin jyrkkiä ja pudotukset korkeita. Aina silloin tällöin kuitenkin patikoija on harhautunut polulta, pudonnut rotkoon ja loukannut itsensä pahasti, tai jopa kuollut. Kaikissa kuolemantapauksissa henkilö on kuitenkin kuuleman mukaan poistunut merkityltä reitiltä.

Luolan kattoa.


Yksi silloista

Ihmisiä poistumassa luolasta sen toisella puolella.

Polkua reunustavan köyden toiselle puolelle ei saa mennä



Alueella kasva paljon setripuita, joiden tuoksu leijailee ihanasti ilmassa.






Tuonne meno kielletty.



Puiden juuret kietoutuvat kaiken mahdolisen ympärille


Purosta on tällä hetkellä jäljellä vain lätäköitä.

Näkymä kivisillalta kohti luolaa.



Lower Falls oikealla, Upper Falls vasemmalla. Jätimme Lower Fallsit väliin.




Kuvia koko matkasta on paljon, niin että pilkon kaiken ainakin neljään osaan. Erilliset kuvajutut tulevat Upper Fallseista, Ash Cavesta ja näkymistä ajomatkan varrella. Huomenna kuitenkin taidan vaihtaa aihetta, ja laittaa kuvia The Wilds -villieläinpuistosta, jossa myös kävimme! Täksi viikoksi riittää postauksia!

Lopuksi pieniä videoita. Valitan, että ne kaikki ovat lyhyitä ja kamera liikkuu joskus liian nopeasti. Ihmisiä oli tunkemassa eteen ja tönimässä takana vähän valiä niin etten saanut pitkiä pätkiä, ja videokuvaustaitoni ovat vielä lapsenkengissä!

Olemme astumassa luolaan:


Näkymä luolan sisäkatosta rotkon pohjalla olevaan siltaan:


Rotkon pohjalla olevan veden heijastus luolan katossa:


Näkymä luolan sisällä kohti vastakkaista puolta:


Rotkon pohjalla kivisillan vieressä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti