perjantai 4. syyskuuta 2015

Kaupoissa näkyvää: Syksy tulee (Walmart)


Pieniä koristeheinäpaaleja. Oikeita isojakin on myynnissä.
Syksyn tulo alkaa näkyä täälläkin, vaikka ei vielä ilmoissa. Tällä viikolla on ollut sekä ukkosta että tukalaa, lämpötilat päivällä ovat pyörineet 30 asteen molemmin puolin. Tulevana maanantaina on Labor Day eli työläiten päivä, jolla ei ole mitään tekemistä vapun kanssa. Tavalliselle pulliaiselle näkyvintä tässä on se, että kouluilla, postilla ja pankeilla on vapaapäivä, ja useissa myymälöissä on Labor Day Sale, eli alennusmyynti. Tähän liittyy myös sanonta 'No white after Labor Day', eli Labor Dayn jälkeen pitäisi unohtaa kevyet valkoiset kesävaatteet.

Walmart oli tuonut hyllyihin Halloween-karkkien lisäksi syksyisiä astioita ja pihakoristeita. Tarjonta lisääntyy kohti marraskuun 26. päivää, eli Kiitospäivää. Kiitospäivän koristeet yleensä lukevat mukana kalkkunan jossain muodossa, samoin runsaudensarven, lautasiin, lautasliinoihin jne. Kiitospäivästä laitan kyllä enemmän juttua, kun se alkaa olla vähän lähempänä ja kalkkunat ilmestyvät katukuvaan! Tai siis kauppoihin!

Kurpitsat tulevtat myyntiin myös varmana pikapuoliin, koska niitä kaiverretaan Halloweeniksi. Alkuvuosina täällä kaiversin aina kurpitsan, mutta viime vuosina olen vain ostanut etukuistille kaksi valtavaa kurpitsaa ja jättänyt ne kaivertamatta. Kokonainen kurpitsa säilyy kuistilla viileässä yli kiiitospäivän. Vasta pakkaset alkavat lätistää ja pehmentää sitä. Kaiverrettu menee huonoksi alle viikossa.  Kaupoista saa nykyään myös komeita tekokurpitsoja, joissa on virnistävä naama ja se on valaistu.

Kurpitsoistakin tulee lisää juttua kunhan syksy etenee!





Jostain syystä alkoi naurataa kun näin tarjolla olevia astiasarjoja. Tänä vuonna kulhoja, lautasia, kuppeja,  suola- ja pippurisirottimia oli esillä ketun, kurpitsan ja pöllön muodossa..

Yleensä en voi vastustaa kauniita astioita, ja nytkin pääduin ostamaan kaksi kurpitsan mallista lautasta, olkoon sitten vaikka pieninä tarjoiluvateina. Suola- ja pippurisirottimia minulla on tukku kiitospäivän koristeiksi, erilaisia kurpitsan ja tammenterhon mallisia. Nämä olivat söpöjä, mutta eivät ihan sovi kiitospäivän teemaan.











Lopuksi piti ottaa pari kuvaa vaateosastolta. Halloween T-paidat kyllä saapuvat myös pian. Tässä vähän mietoa esimakua.



2 kommenttia:

  1. Tehdäänkö noista koristeheinäpaaleista jotain koristeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensa niitä vain laitetaan pihalle, kurpisoiden alle tai viereen, luomaan 'maalaismaisemaa', Itse olen ostanut yhden olkipaalin, ihan oikean heinäpaalin kokoisen. Niitä myydään puutarhakaupoissa loppukesästä.

      tarvitsin olkia pihalle kun laitoin nurmikon siemeniä enkä halunnut auringon kuivattavan uuttaa nurmea, enkä lintujen syövän kaikkia siemeniä. Siinä oli ihan kunnon olkia.

      Mielelläni ostaisin kuitenkin oikeita olkia, joita ei tarvitsisi nyhtää paalista ja leikata pituuteen. Olisi nimittäin kiva tehdä itse pieni himmeli jouluksi. Täällä ei tunneta himmeleitä, eikä olkipukkeja. Niinpä askartuosastoila ei myydä olkia askartelukäyttöön. Harmi.

      Poista