torstai 24. syyskuuta 2015

Sekalaisia (ruoka)ostoksia viikon varrelta


Tällä viikolla on ollut vähän kiireitä, kun ensin mies on lomalla, niin että joka päivä on yritetty tehdä jotain oikein kivaa. Sitten oli miehen synttärit, joita varten on pitänyt varustautua. 

Lisäksi nyt todella näyttää, että viisaudenhammasoperaatio on perjantaina. Niinpä olen yrittänyt varata ruokaa miehelle ja pehmeää syötävää itselleni viikonlopuksi ja ensi viikoksi. Naamani varmaan turpoaa sen verran, että ihmisten ilmoille en talosta poistu muuten kuin hätätilanteessa. Yritän tässä varmistella tänään ja huomenaamulla, että kaikki on valmista. Vanhemman koiran lääkkeet käyn uusimassa eläinlääkärillä tänään. Omat lääkkeet tuli juuri uusittua. On siivottu ja imuroitu. Nurmikko on epäilyttävän pitkä, mutta olkoon. Jos onni suosii, tulee niin kylmiä öitä että se nuupahtaa talvikuntoon (ei kuitenkaan kovin todennäköistä.. päivälämpötilat ovat vielä 20+ astetta!)

Mies kyllä lupasi, että käy ruokakaupassa ensi viikolla jos tarvetta on. Koirulit joutuu käymään lyhyillä lenkeillä tai vain takapihalla ainakin ensimmäiset päivät. No, saa nähdä miten homma sujuu ja pelaavatko kipulääkkeet. Ja jotenkin on taas se tunne, että kaiken tämän asiasta postailun ja vaahtoamisen jälkeen aika perutaan taas kerran!

Mutta asiasta toiseen! Tällä viikolla siis kaupasta mukaan tuli muutama kiva erikoisuus. Ensiksi ostin pieniä koristekurpitsoja. Näköjään nämä ovat nimeltään osuvasti Tiger Stripe Pumpkins, eli tiikerinraitakurpitsoita. Nättejä koristeiksi. Ne ovat suhteellisen pieniä, vähän alle 20 senttiä halkaisijaltaan.






Aasialaisesta marketista tiistaina ostin muutaman tavaran. Ensin paria eri sienilaatua. En vielä tiedä mihin nämä sopivat parhaiten, mutta onhan tässä ensi viikolla aikaa etsiä reseptejä verkosta. Tällä viikolla olen muutaman kerran tehnyt miso-shiitakekeittoa, jossa on shiitakesieniä, udonnuudeleita ja miso-kanaliemipohja. On ollut hyvää!

Pienet nappimaiset sienet ovat Beech Mushroomseja, isot torvet ovat samoja, joita näin Whole Foodsissa: putkivinokkaita, jotka tunnetaan mm. nimillä Trumpet Mushroom ja King Mushroom.  Whole Foodsissa hinta per pauna: $19.99, aasialaisessa marketissa $2.99/pauna. Voitte varmaan arvata mistä  rupean näitä ostamaan, jos ovat maukkaita!





Muita aasialaisesta marketista ostamiani  tavaroita ovat: shrimp paste, eli katkaraputahnaa. Saa nähdä käytänkö tätä. Olen nähnyt muutaman thairuokareseptin, jossa se on ainesosana. Ainakin kokeilen. Plum sauce, eli luumusoosi on mietoa, mutta olen syönyt sitä joskus kiinalaisen kanan kanssa, ja tykkäsin. Punainen pullo on korealaista pippurikastiketta/tahnaa. Mausteista halusin kokeilla libanonilaista Zaataria. Kerron miltä maistui kunhan kokeilen! Kuvassa ylimpänä on japanilaistyylisiä nuudeleita. Koska olen tykästynyt udonnuudeleihin, toivon, että nämä ovat ihan vastaavia. Ovat hyvin edullisia aasialaisessa marketissa. Sinne kyllä menen takaisin tukka putkella kunhan toivun hammaslääkäristä!

Ihanaa viikonloppua kaikille, toivottelen jo tänään. Huomenna tuskin ehdin postata mitään, ja lauantaina olen ehkä liian kipeä. Kirjoittelen taas kunhan ehdin/toivun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti