keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Hocking Hills - kohti Upper Falls -aluetta (kuvia)



Kuvat on kaikki otettu Hocking Hillsin Old Man's Caven läheltä. Luolan jälkeen polku haarautuu, ja matkaa voi jatkaa joko kohti Lower Fallseja eli alempia putouksia, tai takaisin kohti turistikeskusta läpi Upper Fallsien eli yläputousten. En ole tainnut koskaan käydä Lower Falls -alueella. Jossain siellä on Devil's Bathtub (paholaisen kylpyamme), eli suuri hiidenkirnun tapainen muodostuma. Sitä pitää varmaan käydä katsomassa keväällä tai alkukesästä, kun purossa virtaa vettä.

Polku kohti Upper Fallseja ei ole jyrkkä, suurimman osan matkasta se seurailee puron nyt aika kuivaa uomaa, ja nousee loppua kohti pienten kallioputousten yli. Putoukset ovat nyt kokonaan kuivat. Tämä lenkura on aika nopea kulkea, ehkä varttitunti luolatta takaisin turistikeskukseen. Hocking Hillsin alue on kuitenkin aika vaativaa, eli tänne ei kannata tulla huonojalkaisena. Ash caveen pääsee pyörätuolillakin, ei nousuja ja tasainen pinnoitettu polku. Old Man's Caven reitti on turvallinen, kallioilta ei voi pudota ellei ole täysi idiootti, joka lähtee reitiltä omille teilleen. Rock House -luola ja Conkle's Hollow (jossa emme käyneet tällä kertaa) ovat paikkoja, joissa on jyrkkiä portaita ja huimia pudotuksia ihan vieressä. Niihin mennessä meikäläisen tapaista korkean paikan kammoista ottaa sydämestä. Mutta ne ovat näkemisen arvoisia. Meillä on aikomuksena on tehdä retki sinne vähän myöhemmin syksyllä, kun puut ovat ruskassa.

Old Man's Cave puron toiselta puolelta kuvattuna. Luola on suuri, kuvassa ihmisiä ihan parin millimetrin kokoisina.


Kallioon on kaivetty yksi tunneli. Ei superlihaville!


Kiviportaat ovat epätasaiset, parempi katsoa minne astuu.






Kauniin vihreää sammalta kallion pinnassa.




Kanjonin seinät ovat hiekkakiveä, jonka vesi on kuluttanut.





Puro ei ole IHAN kokonaan kuivunut vaikka ei ole satanut aikoihin.



Puut kasvavat joskus aika hurjissa kulmissa kallioden päällä ja sivuilla. Ihmeesti ne saavat ravintoa, vaikka näyttää, että niiden alla ei ole maakerrosta kuin pari senttiä. Juuret ovat vahvat ja rönsyilevät kyllä kovasti. Aikaisemmassa jutussa mainitsit, että täällä kasvaa paljon seetripuita, jotka levittävät ilmaan hyvaa tuoksua, vähän joulusta muistuttavaa havupuun tuoksua.

Puut kasvavat sinnikkäästi kalliorinteellä.


Puiden juuret tarrautuvat mihin pystyvät.






Matkalla pitkin puron uomanreunaa. Yläpuolella oleva  silta on yhden patikointireitin varrella.


Silta seetripuiden keskellä.

Vähän erikoisemman näköinen kivisilta yrittää nyt kuivillaan olevan puron. Palkkien välissä on tyhjää tilaa, on varmaan näyttävämpää ylittää puro, kun se on täynnä vettä!






Upper Falls: putoukset ovat nyt kuivina. Kuva kohti putouksen yläjuoksu-uomaa.

Upper Falls, kohti alajuoksua. Tumman kallionosan jälkeen tulee putous.

Kuvia on vielä Ash Cavesta ja sekalainen kuvakokoelma ajomatkoista Hocking Hillsiin ja takaisin. Huomenna taitaa kuitenkin olla taas The Wilds -kuvien vuoro. Niistäkin tulee kokonaisuudessaan kolme postausta. Viime viikolla siis kuvia tuli paljon. Kävimme myös eläintarhassa ja pienellä kierroksella Eastonion ostosalueella. Ja kuvia on! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti