tiistai 21. kesäkuuta 2016

Maanantain takeout: Skyline Chili



Eilen aamuyöstä heräsin, kun niska jämähti johonkin tuskaiseen asentoon. Tuntui, että siellä on hermo puristuksissa tai jotain vastaavaa. Nukkuminen ei enää onnistunut, kun pienikin pään liike koski. Päivä sitten meni ibuprofeenin ja  kevyitten venyttelyjen ja voimisteluliikkeitten voimalla. Tänään tiistaina tilanne on jo aika paljon parempi, mutta eilen vielä ei tehnyt mieli kokkailla.  Piti siis saada pikaruokaa.

Pari kertaa vuodessa iskee himo saada Skyline Chilin chiliä. Pikaruokaa, kyllä, mutta onhan noita huonompiakin vaihtoehtoja! Ja nyt oli hyvä tekosyy tälle mieliteolle.

Skylinen chili on ns. Cincinnati-style chiliä. Siinä on nautajauhelihan mausteena mm. kanelia, hippunen suklaata, tomaattisosetta ja kuulemma myös välimeren tyylin mausteita. Makedonialaiset siirtolaiset loivat sen 1920-luvulla, ja se poikkeaa aika lailla esimerkiksi chili con carnesta.

Se syödään yleensä spagetin päällä, mutta on suosittua myös hot dogien toppingina (coney).

Skyline on pikaruokaketju, joka on erikoistunut juuri Cincinnati-chiliin, ja taitaa olla ainoa tämän tyypin ketju Columbuksessa. Muutenkaan Cincinnati-style ei ole kovin laajalti levinnyt, ketjuja on Ohion lisäksi lähinnä Kentuckyssä ja Indianassa. Yleensä syön  pienen Skylinen 3-way -annokseksen. Tässä 3-way'ssä on spagettia, chiliä ja cheddarjuustoa. 4-way tuo mukaan sipulia, ja 5-way'ssä on näitten lisäksi vielä papuja.

Annoksessa tuli mukana jopa kaksi pussia cheddarjuustoraastetta, vaikka yksi on ihan riittävä. Lisänä oli myös pieniä oyster cracker -suolakeksejä, mutta itse en niitä sekoita chiliini. 

Täyteen tuosta tuli, ja nyt on taas Cincinnati-chilin himo tyydytetty pitkäksi aikaa!


Chiliannos spagetin kera ja juustoa

Oyster Crackers, pieniä suolakeksejä

Ennen juustoa..

Cheddarraasteen kanssa.

Ja namia on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti