maanantai 6. kesäkuuta 2016

Nico päivätorkuilla



Kävimme Nicon kanssa tänään taas moikkaamassa eläinlääkäriaseman väkeä.  Painoa on nyt 27 paunaa, eli 12,2 kiloa. Lisäystä vajaassa viikossa on tullut kolme paunaa eli vähän reilu kilo. Väki siellä jaksoi ihastella Nicon suuria tassuja, ja kaikki olivat samaa mieltä: Nicosta tulee iso.

Kotona piti sitten sen hulinan jälkeen ottaa viilentävät torkut, eli taas ilmastointiventtiilin päällä. Paikka ja asento eivät kyllä näytä kovin mukavilta, mutta siinäpä koira tykkää nukkua!

Ja molemmat korvat ovat tänään taas pystyssä!












4 kommenttia:

  1. Moi taas,
    onpas poika kasvanut! Ja nopeasti.
    Jos tuo viileä ilma on Nicon juttu niin oletko harkinnut tuuletinta?
    Eihän toki sinänsä ole viileää, mutta viilentää. Niitä on nykyisin todella hiljaisia malleja, jotka eivät häiritse muita (sinua ja miestäsi), jos Nico haluaa kuitenkin nukkua samassa huoneessa teidän kanssanne?

    Jos pelkäät, että poitsu alkaa tuulettimen kanssa leikkimään ja kaataa sen tms, niin onhan niitä pöytämalleja, joita voi asentaa Nicon ulottumattomiin, mutta silti suuntaamaan puhaltamaan alaspäin.

    Sori jos tämä oli jo käsitelty, poissaoloni takia en ole ehtinyt kaikkia postauksiasi vielä lukemaan.
    t. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun ehdit postata :) Tuulettimia meillä on, en vain ole niistä maininnut, kun yllättävästi Nico ei ole ollut niistä kovin kiinnostunut.

      Loftissa lattialla seisovan tornituulettimen edessä on tanssittu pari kertaa, mutta nyt se ei enää juuri kiinnosta.

      Makkarissa on myös tornituuletin, se on vähän pienempi ja tason päällä, eli ei lattialla, se puhaltaa sänkyyn. Tähän mennessä lattiaventtiilin aukko on Nicolle se 'ainoa oikea'!

      Luulisin, että tuo makkarin tuuletin alkaa miellyttää, jos Nico ei kohta mahdu kunnolla venttiilin päälle. Saa nähdä miten kuuma pienelle tulee kesän helteisimpänä aikana. Pentuturkki on nyt alkanut lähteä, ehkä tilalle tulee vähän pitempää ja vähemmän untuvaista karvaa. Jospa se olisi viilempi kuin pentuvilla :)

      Poista
    2. Mutta jos ja kun teille tulee itsellekin kuuma siellä kesällä niin kannattaisiko harkita ilmalämpöpumppua? Sori kun en nyt sille englanninkielistä nimeä heti keksi, mutta se siis toimii kuin AC mutta saa sillä lämpöäkin. Sähköllähän se siis toimii.
      T. Strippis

      Poista
    3. Kiitos, tuo systeemi piti katsastaa! Näkyy olevan nimellä Air source heat pump. Kätevä juttu, mutta harmittavasti ovat kuitenkin kalliita, halvin näkyy olevn 800 taalaa ja kalleimmat yli 2000.

      Ongelmana lämpöjen kanssa on se, että ensiksi termostaatti on alakerrassa. Toiseksi alakerran great room on auki toisen kerroksen kattoon, loft on siellä yläpuolella. Kaikki lämmin ilma nousee sinne kesäisin. Eli alakerrassa on OK lämpötila, mutta yläkerta on liian lämmin. Meillä taitaa olla myös liikaa elektroniikkaa, joka lämmittää lisää.

      Great roomin kattoon olemme aikoneet asennuttaa kattotuulittimen, joka vähän siirtelisi ilmaa, mutta se nyt ei ole tähän mennessä tapahtunut. JOskus ajattelin unic AC:n ostamista ja laittamista loftin ikkunaan. Mutta ne ovat äänekkäitä.

      Ja talvisin on sitten loftissa mukavan lämmintä, mutta alakerrassa on koleaaä. MIes joskus yritti säädellä mitkä venttiilit ovat auki talvisin, mitkä kesäisin, että lämpötila ei vaihtelisi kovasti, mutta ei se kovin hyvin toiminut.

      Kylläpä tässä pärjätään, jos muu ei auta, pitää laittaa AC kylmemmälle kesäisin yöajaksi. Telkua katsotaan ja oleillaan yleensä alakerrassa iltakahdeksaan asti, ja on OK. Sitten siirrtytään loftiin tietomakoneille ja vähän hikoillaan :)

      Poista