keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kuulumisia kesäkuun lopulla



Ensimmäiseksi ihan Nicon tämänviikkoinen paino: 36,5 paunaa, 16,5 kiloa.  Kävimme moikkaamassa eläinlääkäriasemaa taas manantaina. Näyttää siis, että painoa tulee noin reilu kilo viikossa, mikä on ihan sopiva tahti. Laiha luikku hän vielä on, mutta nyt on kuitenkin käytössä jo kolmannet turvavaljaat autossa, kun edelliset jäivät pieniksi.  Näissä valjaissa sitten on kunnolla kasvunvaraa, ja kaapissa on vielä megakokoiset valjaat odottamassa aikaa, jolloin Nico on jättisuuri aikuinen!

Kuvissa vähän rypistellään otsaa. Olen tainnut ottaa liiaa naamakuvia, ja hämäräkuvissa herra ei yhtään tykännyt salamavalosta. Nyt saan vain näitä mulkaisuja kameraa kohtaan. Nico on kuitenkin jaksanut hyvin. Vähän pelkäsi toisena ukkosyönä, kun se suuri salamanisku ja sen jälkeinen kaaos varhain torstaiaamuna varmaan vähän pelottivat. Ja sitten meillä ramppasi näitä korjaajia joka välissä ja huonekaluja siirreltiin.  Ja piti juosta testaamassa palovaroittimia, joitten ääni sitten selvästi hermostuttaa ja saa ulisemaan.

Kotona alkaa olla perustoiminnot käytässä. Eilen kävi puhelinlinjojen korjaaja numero kaksi. Meillä on kotona vielä lankapuhelin, vaikkakin internetin kautta. Tämän lisäksi kuitenkin kodin hälytysjärjestelmä käyttää ihan varsinaista puhelinlinjaa. Onneksi kaveri löysi ongelman ja puhelimet ovat nyt toiminassa. Mitä nyt langattoman puhelimen keskusyksiköt olivat myös kärähtäneet. Jouduimme ostamaan uuden keskusyksikön, onneksi kaikki luurit olivat kunnossa ja ne saatiin toimimaan uuden basen kanssa.

Huonekaluja tässä on tullut siirreltyä koko viikonloppu ja alkuviikko. Alakerran pistorasiat ja puhelimen seinäpistokkeet olivat kaikki kirjahyllyjen, sohvien tai kodinkoneitten takana, ja niitä sai sitten kaivella esiin joka korjaajaa varten.

Maanantaina kuitenkin saatiin internetti toimimaan, niin että enää ei tarvinnut surffailla pelkän kännykän varassa! Tietokoneet eivät onneksi kärsineet vaurioita. Mies on tänään yhteydessä vakuutuyhtiöön, ja aletaan listata vahinkoja. Vielä en tiedä miten homma hoituu, kuitteja kun ei varmaan ole tallella kaikista ostetuista laitteista. TiVot eli digitaaliset videonauhurit pitää kuitenkin joko saada korjattua tai ostaa uudet. Eihän sitä enää osaisi katsoa telkkua livenä! :)

Meillä on sentään kaapelitelkun mukana tullut kaapeliyhtiön pieni diginauhuri, mutta se on aika reppana. Mutta saadaanpa sentään nauhoitettua niitä tärkeimpiä ohjelmia. Hah, taas tulee näitä First World Problemseja! Eikä tässä pitäisi valittaa, koti on kunnossa, eikä myrsky tehnyt paljon tuhoja.  Olen kiitollinen kaikesta, mitä minulla on :)

Mies on lomalla tämän viikon. valitettavasti paljon aika aon mennyt ihan puhelimessa, ja sitten korjaajioen kanssa. Eikä Nicoakaan eikein henno vielä jättää yksin kotiin paria, kolmea tuntiä pitemmäksi aikaa.  Eilen sentään kävimme vihdoin elokuvissa katsomassa uusimman Captain America -leffan ennen kuin se katoaa kokonaan teattereista. Ilmat ovat olleet ihan nättejä ja olemme grillanneet ahkerasti. 

Vaikka täällä ei juhannusta vietetä, ensi viikolla maanantaina on sitten meidän suurin kesäjuhlamme, eli 4th of July. Toivotaan hyviä ilmoja, että ilotulituksia ei tarvitse siirtää. Otamme Nicon mukana autoon ja katsomme shown New Albany High Schoolin lähellä olevan toimistokompleksin parkkipaikalta. Olimme siellä viime vuonna, Susi autossa kanssamme,  ja näkymät olivat tosi hyvät. 

Oikein ihanaa kesän jatkoa kaikille. Alan kirjoitella enemmän taas viimeistään ensi viikolla itsenäisyyspäivämme jälkeen. Mutta eiköhän tässä tällä viikollakin tule saatua jokunen juttu aikaan!






2 kommenttia:

  1. Kylläpä tosiaan melkoista tuhoa teki tuo ukkonen. Ei ole ihme jos Nico hieman pelkäsi. Moni ihminenkin pelkää ihan tavallistakin ukkosta.

    Toivottavasti vakuutusyhtiö ei pysty pelaamaan force majeure-korttia vaan saatte, kuten ilmeisesti saattekin, korvaukset kuitteja vastaan.

    Nicosta tulee kyllä iso poika! En tiedä paljoa sakemanneista, mutta kaikesta päätellen isoksi kasvaa ja varsinkin kun on sellaista geeniperimää.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen mies yritti soittaa takaisin vakuutusvirkailijalle, joka oli soittanut tiistaina tietenkin juuri, kun olimme elokuvissa. Eikä eilen sitten kukana ollut taas paikalla, tai palauttanut puhelua.

      Niinpä pidimme ihan vapaapäivän, paras kaverini kävi täällä lounaalla ja leikkimässä Nicon kanssa, sitten menimme ajelulle ja ulos syömään päivällistä. Saa nähdä saadaanko tänään virkailija kiinni. Mutta lomalillaan kuitenkin tänäänkin, kun kerran miehellä on lomaviikko. Ja leikitään Nicon kanssa.

      Kaikki ihailevat Nicon isoja tassuja, me näyttävät ihan valtavilta tässä vaiheessa. Komea koira hänestä varmasti tulee :)

      Poista