keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Grillattua lohta ihan arki-iltana



Kävin eilen Costcossa, ja en malttanut olla ostamatta lohta, kun näin vasta pakattuja fileitä. Viime viikonloppuna ei ollut grillausilmoja, eli emme grillannet edes (yleensä) jokaviikkoisia pihvejä. Ja lohta emme grillaa kovin usein. Niinpä päätin, että hyödynnetään eilisen kaunista ilmaa.

Putsasin hiiligrillimme, ja laitoin sen käyttökuntoon ennen kuin mies tuli töistä, niin että hän voi vähän hengähtää töistä tullessaan ennen grillausta. Annan miehen hoidella kaiken grillauksen, hän nauttii siitä ja tekee aina tosi maistuvia pihvejä tai lohta!


Mies  vähän pahoitteli, että lohi oli ylikypsää, mutta maistui minusta ihan täydelliseltä! Pala oli suuri, mutta aika ohut, eli se oli varmaan hankalampi grillata, varsinkin kun Costcon fileet ovat nahattomia. Laitan niihin oliiviöljyä molemmille puolelle ennen maustamista, sen pitäisi auttaa etteivät ne kuivu liikaa. Pinnalle vähän suolaa ja New Orleans Cajun -maustetta.

Lohella laitoin kaveriksi paahdettuja pikkuperunoita ja mikrossa höyrykeitettyä parsaa voin kera. Unohdin ostaa sitruunan, niinpä tavallisen sitruunan puolikkaan tilalle oli vähän epäglamoorisempi puristuspullo sitruunamehua, mutta se toimi.

Kylläpä oli namia. 

Mies ei ole valkoviinin ystävä, ja yleensä haluaa punaviiniä oli ruoka mikä tahansa. Aloin ostaa hänelle uusia punaviinimerkkejä ja -laatuja viime vuonna, ja niitä hän on maistellut aina silloin tällöin. Ihan tavallinen suosikki hänelle on Costcon Kirkland-merkin Malbec. Kirkland tuottaa myös tosi hyvää Rioja-viiniä, mutta sitä on saatavilla vain kausiluontoisesti.

Alkuvuodesta kun kävin Trader Joe-mymälässä, ostin sieltä muutamia uusia tuttavuuksia. Ja mies tykkäsi kovasti espanjalaisesta Tempranillo-punaviinistä. Niinpä ostin viime kerralla sitä paria eri merkkiä. Tämän kertainen pullo oli Javier San Pedro, Rioja-alueen tempranilloa. Kiva, mieto punaviini. Tämä maistuu varmasti hyvin kiitospäivän kalkkunan kanssa! Merkki ja nimi ovat nyt muistissa.




2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!
    Ei ole grillauskeliä täällä varsinkaan jos käyttää hiiligrilliä. Ei ole kiva jos kekäleet lentää naamalle.On nimittäin vähän puhuria täällä. Naurattaa tosin puheet "kevätmyrskystä". No, siis onhan tässä vähän enemmän tuulta kuin normaalisti, mutta jos on koskaan on koskaan ollut trooppisessa myrskyssä niin tämä meidän "myrsky" naurattaa.

    Kolumbus ei taida olla hurrikaani tai tornado aluetta?

    Olet ilmeisesti löytänyt höyrykäärelle-parsalle oikeat mikrotusajat? Toivotaan niin ja että olet siihen tyytyväinen.

    Jos isäntä siis haluaa punaviiniä myös kanan ja kalan kanssa niin oma valintani olisi Pinot Noir-rypäle. Se on sieltä kevyimmästä päästä punaisia rypäleitä.
    T.Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä on ollut ihan hyviä grillauskelejä, mutta viime viikonloppuna oli myrskyistä. Taisin mainita siitä jossain njutussa, aika lähellä tapahtui pienen EF0-luokan tornadon touchdown.

      Tornadoja Ohiossa on joskus, mutta ei onneksi kovin usein. Mutta aina, kun ukkosilmoilla pilvissä alkaa näkyä 'rotation', tornadosireenit alkavat huutaa. Pari kertaa on menty kellariin, ihan varmuuden vuoksi. Hurrikaanit eivät onneksi yllä näin kauan sisämaahan.

      Parsasta on tullut oikein hyvää, tykkään Lekuesta kovasti! :)

      Pinot Noir on kuulemma miehelle vähän liian miedon makuista. Itse tykkään siitä kalkkunan kanssa. Tämä punaviini muistutti juuri Pinot Noiria, oli kivan kevyt. Ensi kerralla Trader Joessa käydessäni ajattelin tuoda miehelle jotain italialaisia punaviineja!

      Poista