perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kukkakaalia 'kvinoana'



Olen suuri kukkakaalin ystävä. Tykkään syödä sitä niin raakana, höyrytettynä kuin uunissa melkein rapeaksi paahdettunakin.  Usein sitten ostan sitä liiankin usein, ja sitten tulee kiire yrittää valmistaa sitä, ennen kuin se menee huonoksi! 

Yksi iso kukkakaalinpää alkoi tummua, ja päätin kokeilla jotain erilaista sen kanssa. Miten olisi kukkakaalikvinoa, eli pieniksi murusiksi raastettu kukkakaali laitettuna kattilassa voin kanssa.

Ensin leikkasin kukkakaalin pienemmiksi palasiksi, ja nämä laitoin sitten rakkaaseen blendtecciini.




Sitten choppasin palasia pulse-toiminnolla, kunnes murut alkoivat olla riisinjyvän kokoisia. Isompia paloja jäi jäljelle, mutta ne sitten rouskuttelin välipalaksi ihan sellaisenaan.


Valmis seos on aika kosteaa, mutta kivasti se murustui. Tein kokeilun numero kaksi ihan raastinraudalla, ja siitäkin tuli hyvää. Mitä nyt piti olla varovainen, ettei sormet menneet verille. Mutta pienten määrien kanssa raastinrauta on helpompi vaihtoehto kuin yleiskone.


Nämä muruset sitten laitoin kattilaan suurehkon voinokareen kanssa, mukana ripaus suolaa, ja halutessa mustapippuria.  Kokkaisin sitä koko ajan sekoitellen kolmisen minuuttia.  Jätin seoksi al denteksi, eli vähän hampaissa rouskuvaksi.  Mukaan voi lisätä tilkan vettä, ja keittää pidemmän ajan, jos pitää muhennosmaisemmasta.  Mutta tästä tuli oikein kiva side dish. 

Harmi, että mies ei tykkää kukkakaalista. Tai ei kai tuo nyt harmi ole, sain kaiken itselleni, nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti