keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Purple potatoes - sinisiä perunoita



Kokkausohjelmissa näkyy aina silloin tällöin sinisiä - tai mustanviolettejahan nämä ovat, englanniksi purple potatoes - perunoita. Mieli on tehnyt näitä kokeilla, mutta aikaisemmin en ole nähnyt näitä tavallisissa ruokakaupoissani, tai ovat kamalan kalliita (Whole Foodsissa). Suomessa näkyy olevan ainakin Blue Congo- ja Synkeä Sakari -nimisiä sinisiä perunoita, lienevätkö ne yhtä harvinaisia kaupoissa kuin täälläkin?

Meijer-myymälässä näitä kuitenkin oli samassa kaukalossa (samalla hinnalla) punaisten perunoitten kanssa. Ei paljon, niinpä ripeänä shoppailijana ostin kaikki, alle kymmenen niitä oli. Päätin tehdä ne ihan samaan tapaan kuin tavalliset pikkuperunatkin, eli uunissa. Vaikka näistä saisi aika vinkeän näköistä perunamuusia!

Kuorellisina ne näyttävät aika mustilta. Puolitettuina näkyy tumman purppurainen sisäosa. Kädessä kannatti pitää kertakäyttöhanskat (pidän niitä muutenmin, sillä olen allerginen raaoille perunoille), sillä ne ovat tahraavia. Väriaine on kuulemma samaa kuin mustikoissa. Eli jättää helposti tumman tahran.






Perunanpuolikkaitten kanssa kulhoon sitten oliiviöljyä, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sitten pellille ja uuniin. Kypsytin näitä ensin 175 C -asteisessa uunissa, kunnes ne tuntuivat melkein kypsiltä. Sitten lisäsin lämmön 220 C -asteeseen ja annoin niitten ruskistua.





Alakuvassa perunoiden ulkomuoto ei näytä kovin hääppöiseltä. Unohdin taas ottaa kuvan pellillisestä, kun se oli otettu uunista. Tarjosin pottuset ulkopaistin, kastikeen ja parsan kanssa. Maku oli oikein hyvä, mieto ja vähän pähkinäinen. Ostan uudelleen, jos vain kaupasta löydän!


2 kommenttia:

  1. Pihveissä näyttäisi olevan taas täydellinen kypsyys :)
    Blue Kongoa näin viimeksi Stockmannilla myynnissä. Se on hieman Rosamundan tapainen ja ainakin hyvän muusin siitä saa myös. Hauskan värin takia olen sitä joskus käyttänyt, väri tulee muusissa hyvin esiin.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ikiaikoja sitten, kun eka kertoja paistoin pihveja ensin eksän kanssa, ja sitten ihan nykyisen miehenkin kanssa, tehtiin niistä melkein kypsiä! Sitten ostimme grillauskeittokirjan, ja kaikki selkisi! Medium rare, thank you!! :)

      Ja ajattelin minäkin, että ensi kerralla teen muusia.Pitää vain varoittaa miestä etukäteen! :) Enää näitä ei Meijer-myymälässä ollut, kun kävin tänään. Whoole Foodsissa varmana on, siellä ne vain maksavat maltaita. Mutta sen verran kivoja olivat, että ostan vaikka kalliimmallakin!

      Poista