tiistai 5. heinäkuuta 2016

July 4th takana, kuulumisia



Viime viikolla mies oli lomalla, mutta valitettavasti iso osa ajasta meni sen toissaviikkoisen salaman iskun jälkimainingeissa.  Vakuutusyhtiön edustajaa ei meinannut saada millään kiinni, ja hän onnistui aina soittamaan silloin,  kun olimme joko elokuvissa tai ulkona syömässä. 

Vihdoin  mies onnistui vastaamaan puheluun, ja edessä on vielä pitkä ruljanssi. Kuitteja elektroniikasta ei tarvita, kunhan listataan niiden hinnat ja ostopaikat. Kärähtäneet isommat laitteet, kuten stereot ja TiVot pitäisi kuulemma viedä jonnekin arvioitaviksi, eli selvittää voidaanko ne korjata vai pitääkö ostaa uudet. Meillä taitaa olla myös aika iso omavastuu, eli saa nyt nähdä meneekö kaikki maksettavaksi itse.

Kodin hälytysjärjestelmässä on jotain häikkää, koska se antaa virheilmoituksen yhdestä palovaroittimesta, mutta emme tiedä mistä. Kaikki on testattu, ja ne toimivat. Ja hälyttimistä vastaava yhtiö ilmoitti että koska meillä ei ole huoltosopimusta, he voivat tulla maksusta katsomaan johdoitusta ja veloittaa ensimmäisen tunnin jälkeen joka varttitunnista. Ja maksattaa siis meillä kaiken. Ajattelimme, että mieluummin upgreidataan koko systeemi, jolloin saamme uudet vempaimet asennettuina. Mies yritti kysellä, että pysyykö kuukausimaksu samana, ja saammeko alennusta asennuksesta, koska olemme jo asiakkaina. Neito sanoi laittavansa viestiä jonnekin ylemmälle tasolle, ja kuulemme takaisin 24 - 48 tunnin päästä. Tämä tapahtui viime torstaina. Joo..  Vähän tuli mieleen vaihtaa palvelun tarjoajaa.

Eilen oli 4th of July, eli itsenäisyyspäivä. Täällä siihen kuuluu perinteisesti ilotulitukset. Ja koska oli pitkä viikonloppu, perjantaista asti sitten paukkui, ja kovaa. Susi-kulta olisi varmaan saanut sydänhalvauksen tänä vuonna, sen verran ahkerasti naapurit ampuivat raketteja. Yhdellä perhekunnalla oli isot pirskeet, ja lauantai-iltana 45 minuutin ilotulitusshow. Ihan yksityishenkilöltä. Mutta raketteja paukkui ihan samaan tahtiin kuin ammattilaisten ilotulituksissa.  Ja 45 v-tun minuuttia! Kiva tapa saada rahaa palamaan..

Onneksi Nico ei näyttänyt pelkäävän raketteja. Vähän hän perjantaina kärvisteli, kun lähellä paukkui ja olimme takapihalla. Sunnuntaina pauke meni jo rutiinilla. Kun eilen lähdimme katsomaan paikallista suurta ilotulitusshowta, pakkasimme Nicon autoon mukaan. Parkkipaikalla katselimme ilotulitusta auton vierssä, ja koira torkkui takapenkillä ihan rauhallisesti!

Viikonloppuna oli sateista, samoin eilen, mutta ilotulituksia ei peruutettu. Niitten aikana oli  juuri parin tunnin sateeton väli. Valitettavasti pilevt olivat matalalla, ja ilmassa oli paljon kosteutta. Suuri osa raketeista näkyikin vain osittain,  kun pilvet peittivät korkeammalle lentävät. Yritin vähän kuvata videota, mutta kamera ei halunnut tarkentua, ja näkymä oli muutenkin aika sumuinen. Jospa ensi vuonna!

Nico sai tänään viimeisen tarvittavan tehosterokotteensa. Nyt alan vähitellen viedä häntä mukaan mm. lemmikkieläinkauppaan (sinne saa viedä koiria) ja koirille tarkoitetuille puistolenkeille. Vielä ensin pitää kuitenkin harjoitella tässä ihan lähiympäristössä. Olemme kävelleet asuma-alueen ympäri jo muutaman kerran (mikä oli OK, kunhan vältin kostetusta muihin koiriin, eli ei koirapuistoja tms.) Ohi ajavat autot vähän pelottavat, mutta eiköhän tässä pikapuoliin totuta niihinkin.

Painoa Nicolla on nyt 40,6 paunaa, eli 18,4 kiloa. Maitohampaat eivät ole vielä alkaneet irrota, mutta ehkä aika pian. Herra täyttää neljä kuukautta heinäkuun 13. päivä.

Kuvissa leikitään mieliluun, peuransarven, kanssa. Valitettavasti eläinlääkäri sanoi, että se ei ole turvallinen luu, koska se on niin kova, ja koira voi murtaa siihen hampaansa. Niinä sarvi lähti nyt lomalle, ja tilalle pitää keksiä jotain turvallisempia vaihtoehtoja. Tilasin pari Nylabone-luuta. Katsotaan miten hyvin ne kestävät. Susi tuhosi aikanaan yhden muutamassa päivässä. Niiden pitäisi olla aika tuhoutumattomia, mutta Susi teki materiaaliin suuria lommoja, ja kiskoi kuituja teräviksi piikeiksi, eli se meni roskiin .  Vielä on tallella Susin iso kuminen Kong. Jospa se kestää ja Nico tykkäisi!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti