perjantai 23. joulukuuta 2016

Hyvää *ÄTSIH* Joulua!



Blogin kanssa on tullut taas pidettyä taukoa. Mies alkoi tuntea olonsa flunssaiseksi viime perjantain aikana, ja teki töitä kotoa käsin maanantain ja tiistain (jäi keskiviikkona joululomalle). Tästähän tietysti seuraa se, että minäkin sain nyt saman vaivan, onneksi ehkä miedomman version flunssasta. 

Olo on tosi veltto, nenä vuotaa ja yskittää vähän. Kuumetta ei onneksi ole eikä kurkkukipua. Maanantaina oli vielä ihan OK olo, sain leivottua pinon pikkuleipiä (peanut butter brittle drops). Vien niitä aina Eastonin eläinläkäriasemalle tässä joulun alla, kiitokseksi hyvästä koirien huolessapidosta, ja ne ovat miehen lempipikkuleipiä. Mitään suomalaisia joulutorttuja tai pipareita en ole alkanut leipoa, koska joutuisin syömään ne yksin, ja joulun aikana on jo muutenkin liikaa herkkuja!

Ruokakaupassa olen saanut käytyä, jääkaapissa on kinkku ja possunkylkeä. Kinkku on aatoksi, ja joulupäiväksi ajattelin laittaa possunkylkeä Iltalehdestä läytämäni ohjene mukaan  (http://www.iltalehti.fi/pippuri/201612162200041580_ah.shtml) - tänään pitää siis suolata ja pippuroida koko kylki!

Jouluajeluilla emme ole ehtineet käydä kun mies kerran on ollut kerrassaan kipeä. Toivottavasti joulun ja uudenvuoden välissä kunto on meillä kummallakin sen verran hyvä, että teemme ajeluita ja saan joitain videoillekin.

Aattona kinkun kaveriksi laitan vain perunamuusia ja parsaa, ja lanttulaatikon sijaan taidan tehdä muusia bataateista. Ne on helppo ensin kypsentää mikrouunissa. Sitten kastiketta, herneitä ja kylmäsavulohta, minulle punaviinimarjahyyteloä.

Viime viikonloppuna oli vielä lunta, ja ulkona ihan nättiä.


Viikon puolenvälin paikkeilla on ollut jo lämpöasteita, ja piha mutainen. Takapihan oven edessä on kyllä jopa kolme mutaa imevää mattoa.. Mutta ei siitä koirulien jalat kuivu.. pyyhe olohuoneen puolella todistaa mutaisuudesta...




Joululahjat aiomme avata suomalaiseen tapaan aattona, osa herkuista jää ehkä joulupäivän aamuun. Tänä vuonna en  ostanut kamalasti suklaata. Itselleni varasin erikoisherkuksi suosikkini Lindorin valkosuklaakonvehdit.. ja Kleenexin nenäliinoja...


Oikein ihanaa joulua kaikille, kiitos paljon jouluterveisistä! Toivottavasti saan tässä loppuvuoden aikana postattua jouluvideoita, kunhan tämä flunssa vain pysyisi lievänä!

10 kommenttia:

  1. Hyvää Ja Rauhallista Joulua ja pikaista paranemista! :)
    s. Syyskoira

    Tässä terveiset myötä vahvan tulkinnan ulkosuomalaisten joululaulusta parin vuoden takaa.

    https://www.youtube.com/watch?v=ECis41K5VOQ



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Syyskoira <3

      Kaunis laulu. Täällä ei ole mitään koskettavia joululauluja, vain niitä lapsuudesta asti kuultuja Petteri Punakuonoja jne. Suomalainen melankolia ja hartaus puuttuu täkäläisistä joululauluista, ja on hyvä kuunnella näitä, jotka tuovat muistoja suomalaisista jouluista :)

      Poista
  2. Nayttavaa ja tunnelmallista joulua Isolle Kirkolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Mitä isompi, sen parempi!

      Poista
    2. Hyvää joulua! Kuinka teillä on sielläpäin muuten vapaata näin jouluna? Nythän sattui vähän tylsästi aatto lauantaille ja saatiin vain yksi yli määräinen vapaa kun 26.12 on maanantai, mutta onko siellä myös nuo 26.12 pyhäpäivä? Seuraatko muuten paljon suomalaisia nettisivuja tai tuleeko Sinulle jotain suomalaisia lehtiä tai vastaavaa?

      Poista
    3. Tulipa hassusti komentin kommenttiin.

      Poista
    4. Kiitos samoin!

      Täällä aatto on melkein normaali päivä, kaipat ovat auiki ainakin iltakuuteen, ja Joulupäivä on se ainoa ihan vapaa vapaapäivä, jolloin melkein kaikki on kiinni. Täällä kuitenkin noustetaan juhlapäivien kanssa sen verran, että jos päivä sattuu viikonlopulle, seuraava maanantai on sen korvaava vapaa - ainakin esimerkiksi postit, pankit, virastot ja konttorit tms ovat kiinni. Kaupat ovat kylläkin auki.. onhan se vuoden kiireisin ostosten palautuspäivä! Tapaninpäivää täällä ei tunneta ollenkaan.

      Suomalaisia tapahtumia seurailen, luen joka päivä ainakin Iltalehden ja Iltasanomien verkkolehdet, ja kirjanmerkeissä on sitten joitakin höpöjuttuja, kuten Seiska, Hymy, MTV3:n sivut ja joitain muita. Suomalaisia lehtiä en ole tänne tilannut, kun maksaisivat turhan paljon, ja nykyisin verkosta löytyy melkein kaikki! :)

      Poista
  3. Hyvää Joulua, tänäänhän se siellä vasta on. Makoisaa ja lokoisaa olonne sinne teille kaikille!
    Toivoo Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Eilen tuli syötyä ihan liikaa, olo on kuitenkin onneksi paranemana päin, ja viime yönä tuli nukuttua hyvin! Tänään päivä taitaa mennä ihan laiskotellessa, elokuvien ja tietokonepelien seurassa.. Kotona on vielä katsomatta uusin Star Trek 3D - sepitää kyllä katsoa ja laittaa kaveriksi vähön jouluherkkuja!

      Ihanaa joulun jatkoa!

      Poista
  4. Hyvää uutta vuotta ♡ Mites siellä tuo rakettien ammunta?

    VastaaPoista