keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Ajelu Marysvilleen, osa 1 - Ohi Hondan autotehtaan



Marysville on pieni kaupunki Columbuksen lounaispuolella. Kuvia itse kaupungista on viime vuoden puolen blogipostauksessa. Nyt ajoimme sinne syyskuussa  ihan pikkuteitä pitkin, ja halusimme ajaa ohi siellä olevien Hondan autotehtaitten.

WikiPedian mukana Marysvillen tehdas tuottaa Honda Accordeja, ja Acura ILX ja TLX -autoja (Acura on Hondan 'luxury brand', eli luksusmallisto).

Pikkuteiden varrella näkyy ihan tavallista amerikkalaista maisemaa: muun muassa latoja mainoksineen, vanhoja taloja, uusia taloja ja maissipeltoja.























Nyt lähestytään Hondan tehtaita. Valitettavasti itse alueelle ei pääse,  eli ajoimme vain tehtaan ohi. Kuulemma ainakin johtoporras koostuu pääasiassa japanilaisista, samoin osa työntekijöistä. Tämän vuoksi Marysvillessä on kuulemma paljon ruokatavarakauppoja, jotka tarjoavat japanilaisia erikoistuotteita.  Tämän todenperäisyyttä en tiedä, mutta voi olla totta!

















4 kommenttia:

  1. Onko nämä kuvattu kesällä? Ainakin näyttää kovin lämpimältä ja poutaiselta. Noista maissipelloista tulee mieleen aina amerikkalaiset kauhuelokuvat. :)
    t. syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämäkin ovat syyskuun puolenvälin paikkeilta. Syyskuu on täällä vielä ihan kesää! :) Syskyn tulon voi parhaiten juuri nähdä maissipelloista. JOs maissi on muuttunut ihan keltaiseksi ja kuivunut pystyyn, tai pellot on jo korjattu, on ainakin syyskuu.

      Poista
  2. Japanilaisilla "perinteisillä" merkeillä oli hieman vaikeuksia päästä jenkkien markkinoille imagollisista syistä eli jos voisi sanoa vaikka premium-luokkaan. Toyota loi Lexsuksen, Honda Acuran ja Nissan Infinitin. Ja kaikki tosiaan vain amerikkalaisille markkinoille. Tai siis niitä varten.

    Olen itse vanhanliiton V8 miehiä, mutta ajan nykyisin Nissanilla. Tosin ei sitä varsinaisesti tarvitse hävetä ainakaan nykyisessä kunnossaan :)

    Olet muuten ihan oikeassa kirjoittaessasi:
    "Kuulemma ainakin johtoporras koostuu pääasiassa japanilaisista, samoin osa työntekijöistä. Tämän vuoksi Marysvillessä on kuulemma paljon ruokatavarakauppoja, jotka tarjoavat japanilaisia erikoistuotteita. Tämän todenperäisyyttä en tiedä, mutta voi olla totta!"

    Japanilaiset ovat yllättävän perinteisiä ja sidoksissa perinteisiin. Itseasiassa kyse on hierarkiasta. No, voisin tästä pitkästikin kirjoittaa, mutta riittänee kun totean vain, että japsimies kunnioittaa vain japsimiestä. Johtajan on vaikea olla muu kuin japanilainen. Esimerkiksi korealainen ei tulisi kuuloonkaan. Esimerkiksi japanilaisen yhtiön johtaja voisi olla esim. eurooppalainen NAINEN, mutta vain kulissina. Päätökset tekee japanilaisestta MIEHISTÄ koostuva johtokunta.
    t. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lailla erilaiselta asenteeltahan tuo japanilainen ajattelutapa tuntuu. Mutta jo suomalainen ja amerikkalainen työmoreeli jne poikkeavat vaikka päälle päin ehkä tuntuu että eivät.

      Meillä on ollut japanilaisia autoja, miehellä jokunen vuosi ihanan nätti metallinsininen Honda Civic SI. Vieläkin nätein auto, jonka omistimme. Toyota Priuksia on ollut kaksikin peräkkäin - eka meni kolarissa lunastuskuntoon (onneksi ei meidän vika).

      Aluksi oli pari Saturnia, mutta niitähän ei enää valmisteta. Ja nyt toisena on VW Golf GTI. Mies on automies ja tietää kaiken nippelitiedosta alkaen. Minä vaan haluan ajaa automaattivaihteilla ja auton pitää näyttää hyvältä! :)

      Poista