tiistai 30. elokuuta 2016

Lehden näköinen hepokatti



Ihan tarkkaa suomalaista nimeä tälle kaverille en löytänyt, mutta se kuuluu hepokattien sukuun. Täkäläisiä nimiä sille ovat mm. katydid (sen sirityksen mukaan.. ka-ty-did) ja bush cricket.

Nämä ovat täällä hyvin yleisiä kovaäänisiä yöajan sirittäjiä, mutta koskaan aikaisemmin en ole yhtään nähnyt luonnossa. Tai koska ne näyttävät ihan vihreiltä lehdiltä, ehkä olen nähnyt. mutta en ole huomannut siinä olevan hepokatin.

Viime yönä haahuilin kolmen aikaan päästämään Nicoa ulos, ja tämä hepokatti lensi takapihan lasioveen istumaan. Ja siinä sitten tuli mieleen, että haluan enemmän kuvia tästä öttiäisestä. Niinpä laitoin sen lasipurkkiin odottamaan aamua. 







Tänään sitten otin kuvia takapihalla. Onneksi sillä ei ollut valtava kiire karkuun, niin että sain sentään  muutamia hyviä kuvia. Kamera pentele ei taas ollut tarkentunut kunnolla, niinpä osa kuvista jäi sumuisiksi.


















Lopuksi vielä kaksi lyhyttä videota. Kamera ei oikein tarkentunut ensimmäisellä, mutta siinä kuitenkin näkyy kuinka paljon tämä hepokatti muistuttaa puun lehteä. Toisen videon jälkeen se sitten pörähti lentoon ja katosi pihalta.

Videoitten taustalla kuuluva siritys on lähinnä laulukaskaitten aikaansaamaa, ja on joskus aika kovaäänistä.



6 kommenttia:

  1. Tuo sulautuisi kyllä täysin lehtien sekaan, ei sitä sielä huomaisi vaikka etsisi kauankin. Se tietysti se syykin :) Osaa luonto olla ihmeellinen välillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tekee mieli mennä tutkimaan puita ja pensaita! Olisi kiva löytää myös rukoilijasirkka. Niitä olen nähnyt täällä tasan kaksi. Ihan yhtä näkymöttämiä lehtien ja oksien seassa :)

      Poista
  2. En oikein tykkää itikoista, mutta pakko sanoa, että tuolla kaverilla on kyllä viimeisen päälle camouflage pusikko-olosuhteisiin.
    Rukoilijasirkka on kyllä hieman epämiellyttävän näköinen. Eikä parittelu koiraan kannalta ole mitään turvaseksiä :)
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkemäni rukoilijasirkat ovat ollet pikkuruisia, alle 5 senttiä. Mutta kyllähän se pienikin kannibaali on kannibaali.. :)

      Poista
  3. Upea otus :) Mä näin kesällä perhosen ja taisin saada kuviakin, sen siivet
    olivat lehden näköiset, metkaa tää luonto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnosta olen tykännyt aina. Joskus ajaton varmana aika pieni telin alkaa biologiksi, mutta Suomesa olisin varmaan päätynyt biologian opeksi. JOs olisin asunut lapsesta asti Jenkeissä, olisin kyllä joku öttiäistutkija ihan varmasti! :)

      Poista