tiistai 9. elokuuta 2016

Viikkokuulumisia ja Nicon kuvia



Käytiin taas punnituksella maanantaina. Painoa ei ole tullut enää yhtä huimalla vauhdilla kuin aikaisemminm mutta herra kasvaa kuitenkin. Nyt vaaka näytti vähän yli 53 paunaa, eli reilut 24 kiloa.

Kaikki etumaitohampaat näyttävät vaihtuneen pysyviin hampaisiin, ja kylläpä ne ovat kauniit! Poskihampaatkin ovat alkaneet vaihtua. Yhden ainoan maitohampaan (poskihammas) olen löytänyt sohvalta, kaikki muut Nico on varmaan nielaissut.

En malta odottaa viileämpää keliä. Nyt on ollut kiire ulos lenkille heti aamukuuden jälkeen. Jo seitsemän aikaan alkaa olla liian kuumaa, kun aurinko alkaa lämmittää. Päivälämpötilat nousevat tuonna 30  asteen paikkeille. Viime aikoina ei sentään ole annettu varoituksia liiallisen otsonin takia, mutta niitä tuli pitkin kesää. Astmaatikkoja ja herkempiä henkilöitä pyydetään välttämään ulkona oloa. Ja ei tuonne mieli tee mennä pahimman kuumuuden aikana. Onneksi ilmastointilaite on pysynyt kunnossa korjaajan käynnin jälkeen (koputan puuta!)

Nurmikko rehottaa aika pitkänä. Toivon tässä, että jospa kuumuus saisi sen nääkähtämään ettei sitä tarvitsisi leikata ennen kuin alkaa viilentyä...

Tänään lähdin ruokaostoksille Kroger Marketplace -myymälään, koska halusin käydä siellä olevalla pankkini pankkiautomaatilla tallettamassa jokusen lompakossa lojuneen setelin. Täällä myymälöissä on usein sisällä  pankkien konttoreita ja automaatteja.

Ostoskeirroksen puolivälissä olin pankkiautomaatin kohdalla, ja syötin korttini vihreänä välkkyvään automaatin koloon. Automaatti kysyi tunnuslukua. Sen jälkeen se ilmoitti minulle, että korttini on takavarikoitu 'turvallisuussyistä'. Pari kunnon suomalaista ärräpäätä siinä pääsi ilmoille! 

Olin ihan varma, että olin laittanut tunnusluvun oikein, eikä se edes ollut kysynyt sitä uudelleen. Marssin kohti lähellä olevan konttorin ovea, sen pitäisi olla auki heti aamuyhdeksän jälkeen. Eli saisin varmaan korttini heti takaisin, vaikkakin joku joutuisin hakemaan sen automaatista.

Ja yllätys, yllätys, konttori ei ollutkaan auki. Se ei edes ollut siellä! Oven edessä oli iso kyltti, jossa pahoiteltiin, että lähin konttori löytyy kyltissä olevasta osoitteesta. Siinä oli onneksi myös puhelinnumero, johon sitten pikaisesti soitin. 

Konttori oli se, jota olimme käyttäneet aina silloin tällöin, vähän matkan päässä keskellä Gahannaa. Virkailija kertoi, että heillä ei ole mitään tekemistä tämän jo sulkeneen konttorin, tai heidän automaattinsa kanssa.  Eikä heilläollut pääsyä automaattiin. Jos tulisin heidän konttoriinsa, he voivat tilata minulle uuden pankkikortin. 

Siinä hässäkässä sitten unohdin, että olin vasta ostosteni puolivälissä. Halusin vain päästä pankkiin, ja saada asiat kuntoon. No, kotona on ruokaa täksi illaksi, teenpä uuden kauppareissun huomenna.

Konttorissa sitten ei onneksi ollut muita asiakkaita, ja pankkiiri oli mukava ja tehokas. Hän kertoi, että automaatista tuodaan heille sinne jääneitä kortteja yleensä aina loppuviikosta. Eli jos halusin korttini takaisin, voisin odottaa ja he soittaisivat, jos saavat korttini. Tai voisin tilata uuden kortin, jonka saisin postissa 5 - 7 päivän sisällä, ja sen mukana uuden kortin numeron. 

Päätin valita tämän jälkimmäisen vaihtoehdon, kun en tiennyt kuka automaattiin pääsee, ja milloin. Pankkiiri järjesti minulle uuden verkkotunnuksen ja tunnusluvun, ja kortti tilaukseen. Onneksi asia hoitui näin nopeasti. Mutta en voi kuin  ihmetellä: miten konttori voi sulkea itsensä, ja jättää automaatin päälle! Ilman varoituksia, että juu laita kortti tänne, takaisin sitä en saa!

Toimivassa konttorissa harmiteltiin tätä, kortteja sinne jää kuulemma aika lailla. Ja miksipä ei, automaatti näyttää ihan toimivalta. Ja kuka pentele sen sitten omistaa? Luulin, että kaikki pankkini konttorit ovat yhteydessä toisiinsa, mutta näköjään automaatteja sitten voi nakella ja jättää minne haluaa.. Kunhan ne eivät toimi?  En ymmärrä..

No niin, rant off.. tässäpä lisää kuvia Nicosta! Ja lopuksi yksi videokin, oli melkein unohtua!




















6 kommenttia:

  1. Komea Nico! Näyttäisi antavan kuvatakin itseään jo hieman helpommin? Ehkä alkaa olla tottunut, että aina välillä emäntä kaivaa kameran esille ja häsläämään :)
    Hyvä kun hampaat vaihtuivat helposti. En minäkään löytänyt yhtä ainutta maitohammasta kun Havannat vahtoivat purukalustoa eli kaipa ne mahaan päätyvät.

    Erikoinen tuo sinun pankki-juttusi. Ja tietysti aika ärsyttävää tuollainen oman kortin perässä juokseminen. Olen kyllä täysin samaa mieltä, että kummallista toimintaa pankilta jättää "kuollut" ATM imemään asiakkaiden kortteja. Mitäs jos jonkun kortti imeytyy kesken tärkeiden asioiden eikä ole toista korttia. Ihan persiasta tuollainen!

    Heh, täällä pitää maksaa ATM nostoista:
    http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2016/08/02/nordea-alkaa-peria-maksua-kateisnostoista/20168118/139

    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuviin Nico suostuu jo ihan kivasti, vaikka välillä kyllä saa naaman täyteen koiraa, kun yrittää ottaa kuvia. Ulkona ollaan kuitenkin yleensä kiltisti! :)

      Täällä oman pankin automaatin köytöstä ei veloiteta, tai ainakin meillä on tilit, joilla ei veloiteta. Mutta on erilaisia tilejäkin, joilla saatta olla maksu ihan automaatin käytöstä. Ja jos käytät ei-oman ketjun automaattia (näitä 'yleisiä' automaatteja on paljon esim. viinakaupoissa, markkinoilla, yleisissä paikoissa missä tarvitaan paljon käteistä..), ne veloittavat. En muista paljonko, ehkäpä dollarin.. En käytä noita juuri tuosta syystä.

      Nyt kyllä ihmettelen tätä kuka saa laittaa pankkiautomaatin, ja minne.. Ja kun saan uuden kortin, taidan ainakin eka kertaa kokeilla sitä juuri tuon oman pankin ulkoseinässä. Ihan varmuuden vuoksi.

      Täällä on siellä täällä ihan irrallsia, siis ilman pankkirakennusta, automaatteja, meidänkin pankin.. Yleensä en tykkää niistä ihan turvallisuussyistä, ettei joku tule ja ryöstä.. mitä on tapahtunut, onneksi ei meille. Mutta jos semmoinen automaatti syö kortin, taas pitäisi alkaa soitella, että mistä nyt voi hakea kortin. Ärrin murrin...!

      Poista
  2. Onpahan Nico aka Sulo kasvanut! Ymmärrän että tulee välillä varmaan tosi ikävä Susia Ja Kimiä, tulihan heistä Seiskan käyttäjäosastonkin lemmikkejä. On niin raskasta erota rakkaistaan. :-/ Muistot ja yhteiset hetket kuitenkin elää. Toivottavasti jaksat postailla jossain vaiheessa Seiskaankin.

    t. Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista ja muistamisesta <3 Enköhän ensi viikolla tai viikonlopun aikana saa taas postattua. Tällä viikolla on ollut vähän huolia..

      Poista
  3. Onpa Nico kasvanut ja niin komea.

    Mukava katella videopätkiä Nicosta.

    Joko olet saanut uuden pankkikortin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yritän ensi viikolla saada lisää videota ja kuvia.

      Pankkikortti tuli jo saman viikon lauantaina. En ole vielä kuitenknaa uskaltautunut pankkiautomaatille! Ensi viikolla sielläkin pitäisi käväistä.

      Poista