torstai 25. elokuuta 2016

Nicon kuulumisia



Eilen ehdin taas Nicon kanssa eläinlääkäriasemalla moikkaamaan sen väkeä ja punnitsemaan Nicon. Paino oli eilen 58,4 paunaa eli 26,5 kiloa. Sesse kasvaa!

Pentuhan Nico on vielä pitkään, vaikka kokoa on jo tullut. Asenne on tyyliä "Jos pystyn siihen, teen sen. Oli se sallittua taikka ei!" Niinpä vastaan tulee aina silloin tällöin näitten ensimmäisten kuvien kaltaisia tilanteita. Ei ole huomattu kieltää jotain, kun ei tullut mieleenkään, että esimerkiksi oleskelutuoliin voi kellahtaa koira! Yritä siinä taas pysyä vakavana, kun toinen on niin onnellinen ja tyytyväinen itseensä. Mutta kyllä Nico on kiltti ja oppivainen, suurimman osan ajasta.


Ihan lyhyt video Nicosta tuolissa:


Sohvan Nico valtasi jo ajat sitten, ja saa sinä kelliä ihan luvallisesti:






Pysyviä hampaita alkaa olla jo melkein täysi suullinen. Kaikki etuhampaat ovat jo kauniit, valkoiset pysyvät hampaat. Pari järkyttävän suurta poskihammasta on puhjennut, ja kulmahampaatkin alkavat työntyä näkyville. Alaleuan maitokulmahampaat ovat jo pudotteet. Yläleuassa ne ovat vielä paikoillaan, esiin puskevien vieressä.

Hyviä kuvia hampaista en saanut, kun sen verran Nico heilui. Parissa kuvassa sentään näkyy hammaskalustoa.

Kunhan hampaat vaihtuvat, eikä suu ole yhtä hellä alkaa päivittäinen hampaitten harjaus. Toivotaan, että kauniit valkoiset hampaat pysyvät hyvinä pitkään!






6 kommenttia:

  1. Puhutko muuten suomea Nicolle? Susille ja Kimille muistaakseni ainakin ihan ensimmäisillä lisäämilläsi videoilla puhuit englantia? Puhutko paljon suomea arkena tai tiedätkö asustaako Ohiossa muita suomalaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhun Nicolle englantia, koska se on puhekielenä miehen kanssa kotona, ja ihan muuallakin tietysti. Pari sanaa tulee suomeksi, esimerkiksi 'ulos' ja pisulle'.

      Suomea puhun vain puhelimessa kun soitellaan äitini kanssa. verkossa nykyisin tulee ainakin kirjoitellua ja luettua suomea paljon.

      Täällä olen törmännyt muutamiin suomalaisiin, ja aina silloin tällöin luen esimerkiksi paikallisista verkoolehdistä, että jossain on suomalainen vaihto-oppilas. Ja Columbus Blue Jackets kiekkotiimissä on aina silloin tällöin suomalaisia pelaajia, nyt taitaa vieläkin olla suomalainen valmentaja.

      Toisella puolella kaupunkia on leipomo-kahvila nimeltään Tuula's European Cafe, jonka omistaja on kuulemma suomalainen. Pitäisi joskus käydä!

      Poista
    2. Tuli muuten tuosta leipomosta mieleen: Suomessa näytetään nykyään aika paljon amerikkalaisia realityohjelmia jossa tehdään täytekakkuja, esim: https://en.wikipedia.org/wiki/Cake_Boss

      En siis aktiivisesti seuraa, mutta ilmeisesti siis synttärikakut eroaa aika paljon siitä mitä suomessa on? Vai onko siellä meille "normi" täytekakkua, missä kermavaahtoa pinnassa?

      ..anteeksi nämä järjettömät kysymykseni :) Kivat kun jaksat vastata :)
      Aina välillä kun katsoo telkkaria niin tulee mieleen mitä erikoisempia juttuja ja ei tosiaan ole amerikankävijöitä lähipiirissä.

      Poista
    3. Kiitos itsellesi kun luet ja jaksat kysellä! :) Blogin aloitin, kun toivoin, että olisi edes muutama ihminen, jota tämä kiinnostaisi. Ja kysymykset ovat ihania, vastaan oikein mielelläni.

      Kakut ovat täällä tosiaan aika lailla erilaisia. Ja aluksi oli ihan ikävä leivoksia! Niitä kun tuli aina silloin tällöin Suomessa ostettua (pienenä isä toi aina tilipäivänä kotiin leivoksia, ja ne olivat aivan ihania!). Mutta täällä on vain cup cakeja, jos haluaisi jotain leivoksen tapaista.

      Kakuissa ei ole ikinä kermavaahtoa. Ei ainakanan niissä, mitä olen nähnyt. Kaikki kakut (paitsi jäätelökakut) yleensä säilytetään huonnenlämmössä, eli kermavaahto ei käy. Kakkujen sisällä ja joskus päällä on jonkun sortin butter cream, joka on lähinnä voita ja sokeria tai tomusokeria vaahdotettuna.

      Icing, eli kuorrutus on usein myös butter creamia, tai sitten fondantia. Se on taas lähinnä taikinakerros, joka on tehty sokerista, gelatiinista ja glyserolista. Se kaulitaan levyiksi, jotka sitten levitetään kakun pinnale.

      Suomalaiset täytekakut hakkaisivat täkäläiset täytekakut joka suhteessa! Mutta täällä kai se säilyvyys ja helppous on valttia. Mutta ei siis kermakakkuja!

      Poista
    4. Tämä selvensi :) Kiitos vastauksesta!

      Poista
    5. Eipä kestä, kiitos kysymyksestä :)

      Poista