perjantai 5. elokuuta 2016

Rainbow carrots - Värikkäitä porkkanoita



Ostin viime viikolla Trader Joe -myymälästä kivoja värikkäitä Rainbow Carrots -porkkanoita. Olen nähnyt näitä usein kokkausohjelmissa, mutta kaupoissa ei aikaisemmin ole silmään sattunut.

Pussissa oli harmittavasti paljon ihan tavallisia oranssinvärisiä, mutta melkein yhtä paljon keltaisia porkkanoita. Tumman punavioletteja sattui pussiin vain yksi. Nämä olivat kaikki organic-tavaraa, eli kai suomalaisittain luomutuotteita. 

Päätin laittaa näitä ihan side dishiksi ja paahdoin niitä uunissa. 400 F eli noin 200 asteessa, ehkä puoli tuntia. Päälle oliiviöljyä ja vähän suolaa, ja käänsin paksuiksi vaapaleiksi leikatut porkkanat kerran. Ohuimmat kypsyivät aika nopeasti, mutta annoin pellin olla uunissa kunnes kaikki olivat pehmenneet. En muistanut ottaa kuvaa valmiista tuotoksesta.

Yllättävän makeita nämä olivat! En tiedä, johtuiko makeus siitä, että ne ovat luomuja (en ole maistanut luomuporkkanaa aikoihin), vai onko se sitten näitten rainbow carrotsien ominaisuus. Mutta ihan hyvä maku, mieskin söi näitä ihan mukisematta! Pitää käydä hakemassa lisää ensi viikolla.



Punaisten porkkanoiten keskiosa on keltainen!

Valmiina uuniin

Postauksia tällä viikolla ei ole tullut monta. Juuri, kun olemme saamassa salaman aiheuttamat vahingot kuntoon, lisää ongelmia vain ilmaantuu. Keskiviikkona ilmastointi lopetti toimintansa. Kiva, kiva, ulkolämpötilat hipovat huippujaan juuri tässä elokuun alussa. Keskiviikkona ulkolämpötila nousi 32 C-asteeseen (90 F), ja sääennusteen mukaan RealFeel oli 98F, eli melkein 36 astetta (eli se, miltä ulkona tuntuu auringonpaisteessa). 

Sisälämpötila siinä kivasti kohosi iltapäivän mittaan, enkä edes tajunnut miten kuuma sisälläkin on. Sisälämpö nousi 80F asteeseen, eli 26 C-asteeseen. Ilmastointi oli päällä, mutta kämppä ei vaan viilennyt. Niinpä illalla soitimme korjaajlle, ja saimme yhden varattua torstaiaamuksi.

Yö ei ollut mukava, kun lämpötila ei vain laskenut tuosta 26 Celsiuksesta. Nico ei suostunut nukkumaan tuulettimen lähellä, vaan oli levoton ja vaihtoi paikkaa joka välissä ja läähätti. Yhden maissa aamyuyöllä sitten annoin periksi ja kuskasin koiran alakertaan, jossa on viileämpää, vain tuo 26 astetta. Yläkerrassa oli varmaan lähellä 30 astetta. Tässä vaiheessa ulkonakin alkoi olla jo viieämpää. Yritin aukoa ikkunoita ja takapihan ovea, mutta eipä se juuri auttanut.

Unta taisi tulla parin tunnin verran koko yönä, mutta Nico sentään rauhottui aamuyöstä alakerrassa. Korjaaja sitten tuli yhdeksän maissa aamulla. Ilmastointilaitteesta alkoi kuulemma coolant olla lopussa, ja ehkä sen takia systeemin sisään oli alkanut muodostua jäätä, joka esti ilman kierron. Saimme homman väliaikaisesti kuntoon, mutta edessä on koko ilmastoitilaitteen uusiminen tässä pikapuoliin. Ja kuulemma meidän systeemimme on sen verran vanha, että taas kerran se ei ole nykyisten rakennusmääräysten mukainen. Jippii! Haista Pa**a, Dominion HOmes!!!!!

Uusi systeemi (ehkä laitetaan furnacekin uusiksi, eli lämpöpuoli.. on ihan varma, että sekin hajoaa kohta, eikä ole määräysten mukainen!!!) , eli tulossa on varmaan tuommoinen $5000 maksava keikka. Että semmoista.. Kunhan nykyinen systeemi nyt kestäisi nämä elokuun helteet. Laitetaan uusi sitten syksymmällä, ja otetaan vaikka lainaa sitä varten, jos sitä saisi korottomana vaikka vuodeksi.

Ottaa vaan päähän, että nyt kaikki hajoaa kerralla, eikä kotivakuutus korjaa tätä ilmastointia. Kysyimme korjaajalta, ja hän sanoi, että salama ei ole voinut aiheuttaa tätä. Mutta saatiin se kuitenkin kuntoon, ja koti pysyy ilmastoituna. 

Nicon painoa en ole saanut tällä viikolla. Olin aikeissa  mennä eläinlääkäriasemalle torstaiaamuna, mutta siihä piti sitten odottaa sitä korjaajaa. Ensi viikolla kuitenkin  saadaan paino selville!

4 kommenttia:

  1. Onko siellä samanlainen meininki kun Alalerssin kylän Sahko - ja Masennus firmalla eli Tulpan Kaukolla. Etta on sovittu sahkomies ens viikolle niin se tulee noin puolen vuoden paasta. Jos hyvin kay.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä onneksi kilpailu taitaa olla sen verran kovaa, että työntekijät ilmaantuvat. Yleensä tosin annetun kahden tunnin aikavälin viimeisellä minuutilla. Ellei ole kaapeliyhtiö - siellä ei tunneta aikatauluja, eikä asiakaspalvelua.. :)

      Poista
  2. Hauskan näköisiä porkkanoita. En usko usko, että makeus johtuisi siitä, että ovat "luomua". Heittomerkit sen vuoksi, että itselle luomu tarkoittaa kusetusta. Esimerkkinä Suomessa myydään luomukananmunia. Kiva. Ainoa vaan, että Hollannissa tuodulla rehulla (ei luomurehua) kasvatetut kanat eivät kyllä mitään fucking luomumunia tee.

    Joo no, voisin sitten rupatella vaikka viikon lähiruoka-kusetuksesta, mutta ei tänään :)

    Harmi kuulla tuo teidän AC-probleema. Kaikilla vehkeillä on kuitenkin aikansa. Tää mun talo valmistui 2008 ja odotankin jo vähemmän innokkaasti kun parin vuoden sisään kaikki kodinkoneet hajoaa suurinpiirtein samaan aikaan :)

    No, toivotaan että te saatte ainakin hyvät tarjoukset ja ennenkaikkea hyvän asentajan. Ehkä tuo Teuvon ehdottama Kauko :)
    T.Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en tiedä kuinka luomua täkäläinen luomi on, yleensä kuitenkin luotan Trader Joeen. Mutta joka tapauksessa nuo porkkanat ovat nameja! :)

      Kodinkoneista meillä jo hajosi 10 vuoden jälkeen pesukone, jätemylly ja tiskikoneen pesuaineluukku. Jääkaappia on kerran korjattu, samoin kaasuliettä. Odotan, että milloin water heater hajoaa.. ehkä sen voisi rempata samana kertaan kuin ilmastoinnin-furnacen.. saa nähdä. Uusi jääkaappi plus pakastin kyllä laitetaan tänä vuonna, enää en jaksa kömpiä lattialla tämän idiottimallisen vanhan jenkkikaapin kanssa kurkistelemassa mitä on alahyllyillä.

      Katsotana nyt, mitä vakuutus korvaa salamaniskun jölkeen. Toinben Tivo lähjti eilen korjattavaksi. Jos se saadaan kuntoon, lähetetään toinenkin samana paikkaan. Kunhan nyt kertäisi vähön aika,a ennenkuin seuraava paikka tai kapine hajoaa!

      Poista