keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Italian sausage - kotitekoista 'makkaraa' pastan kera



Kun ostin yleiskoneeseen lihamyllyn, teki mieli jauhelihan lisäksi tehdä makkaraa. Tai makkaraa ilman kuorta. Olisin kyllä voinut ostaa lisäosan,, jolla lihamyllyn tuotos  puristetaan koneen nokkaan pujotettuun suoleen. Mutta en ole halukas tekemään niin paljon töitä makkaran eteen. En varsinkaan, kun yleensä ostan italialaista makkaraa ilman kuorta  tai poistan siitä kuoren ennen kokkaamista.

Ihan vinkkinä: tosi nami täyte lasagneen tulee, kun korvaa osan jauhelihasta juuri tällä italialaisella makkaralla. Ilman kuorta pannulla murusina paistettuna.

Wikipedian mukaan 'italian sausage' on Suomessa Salsiccia. Itse sitä en aikanaan ainakaan kaupoissa nähnyt, tai en osannut hakea.  Mutta tässäpä ohje kotitekoiselle versiolle suunnilleen suomeksi käänettynä; (http://allrecipes.com/recipe/216319/homemade-sweet-italian-sausage-mild-or-hot/ Recipe by

(Valmistin tätä viimemksi varmaan vuosi sitten, kuvat on otettu silloin. Eli ihan kirkkaana mielessä ei ole seurasinko ohjetta tarkasti vaiko en.)

Tarvitset:










3/4 tl fenkolin siemeniä (tykkään näistä, antavat juuri sen italialaisen makkaran tunnusmaun)
1/4 tl fariinisokeria (taisin itse jättää tämän pois.. lisää, jos haluat 'sweet italian sausage')
1/8 tl kuivattua oreganoa
1/8 tl kuivattua timjamia

Sekoitin kuivat aineet ensin.







Paloittelin possun, ja sekoitin kuivat mausteet palojen päälle. Sitten lisäsin viinietikan.




Palaset laitoin pakastimeen noin puoleksi tunniksi, jotta lihamyllyllä jauhaminen on helpompaa. Jos teet tätä jauhelihasta, senkun sekoitat mausteet ja etikan jauhelihaan.


Tässä liha jauhettuna mausteitten kanssa.


Sekoittelin tämän kunnolla.


Ruskistin ensin sipulisilppua pannulla.

Sitten seos pannulle ruskistumaan. Tai ainakin paistumaan, itse käytin tällä kertaa non-stick pannua, joka ei juuri ruskista.




Kun possu oli kypsähköä, lisäsin pikku purkin tomaatinpaloja ja annoin hautua vähän aikaa miedolla lämmöllä.


Lihan muhiessa keitin valmiiksi annoksen penne-pastaa. Kun lihaseos oli kypsää (tarkista mausteet ja suolan määrä), lisäsin kypsän, valutetun pastan joukkoon.



Nam nam!


Päällä pikkaisen juustoa. Laitoin mozzarellaa, parmesan käy myöskin.



2 kommenttia: