torstai 24. marraskuuta 2016

Happy Thanksgiving!


Tänään on sitten Kiitospäivä, eli kalkkuna uuniin! Itse sain omani uuniin juuri äsken, ja nyt istun hengähtämässä. Enemän kuvia koko valmiista kalkkunasta ja muista lisukkeista seuraa jonkun päivän sisällä.

Tänä vuonna kalkkunani on 26-paunainen, eli painaa melkein 12 kiloa. Kaupassa kun oli kalkkunoita kokoa 15 paunaa ja alle, tai 26 paunaa ja yli. Niinpä tämä monsteri tuli ostettua, kuin mies vähän valitteli, että viime vuonna olisi saanut olla isompi tipu.


Kaveriksi sille tulee traditionaaliseen tapaan perunamuusia, täytettä ja kastiketta. Ja itse haluan myös karpalohilloa. Tänä vuonna ostin kokonaisia karpaloita, ja keittelen hillon itse. Tulee taatusti parempaa ja terveellisempää kuin purkista.

Täkäläiset karpalot muuten ovat riivatun isoja, muodoltaan enemmänkin jättipuolukoita. Maku on ihan pelkästään hapan, eli sellaisenaan näitä ei kyllä söisi. Kuivattuina karpalot ovat ihan hyviä, ja niitä myydään paljon (mutta niissä on sokeria mukana).


.
Nyt siis kalkkuna on uunissa. sain sen sinne juuri vähän ennen aamuyhdeksää. Arvio paistoajasta on 6 tuntia, eli toivottavasti neljään mennessä kaikki on valmista! Lounaaksi taitaa tulla vain pari salaatinlehteä, että ökyaterialle on tilaa!


6 kommenttia:

  1. Welcome back! And hello Tiny!
    Kivan näköinen koiruli. Ihan mahtavaa, että Nicolla on nyt leikkikaveri. Toivottavasti tulevat jatkossakin hyvin toimeen keskenään. Ja varmaan tulevatkin jos alkukin on mennyt hienosti.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Koirulipostaus on työn alla, hyvien kuvien saaminen vain on työn ja tuskana takana, kun herrat eivät pysy paikallaan puolta sekuntia pidempään!

      Poista
  2. Hei Mia, heräsin just päikkäreiltä ja seiskan sivut muuttuneet!!!! Tänään 29.11. Klo 14 hävis blogit seiskasta. Laitoin sinne aiemmin kommentin ja 6 muutakin oli kiitospäivä toivotuksia sinulle. Oliko pojat paistivahteina, hyvät tuoksut varmana kalkkunasta. Yritän joku kerta tehä tänne tunnukset, äkkiä piti googlen kautta hakea nää sun sivut ja suosikkimerkki et saa seurata sinun blogia. Hyvää Joulun odotusta Teille koko porukalle, Hesa tänään -10 ast. :)) jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi rähmä! En ehtinyt käydä katsomassa kommentteja siellä
      , kun meni aikaa toipua Kiitospäivän ruokakoomasta, ja koirien kanssa on ollut kiirettä. Kiitos kaikille toivotuksista! :)

      Pojat kyllä olivat hyvin innostuneita kalkkunan tuoksusta, ja piti toppuutella, että tämä nyt ei valitettavasti ole koirille. He kuitenkin saivat kumpikin pienen siivun maistuaisiksi, niin että odotus ei mennyt ihan hukkaan :)

      Kiitos paljon, ja kiva kun tulit tänne lukeman blogiani. Yritän alkaa taas saada ainakin postauksen, pari per viikko!

      Poista
  3. Heippa sinne rapakon taakse! Seiskan käyttäjäosio on poistettu kokonaan tänä aamuna ja Seiskan sivut uudistuneet muutenkin niin, ettei tavalliset käyttäjät voi sinne enää kirjoittaa. Onneksi sinulla ja Teuvolla on nämä blogit! Pitäisiköhän tehdä aloite Hymylle, että rupeaisivat julkaisemaan käyttäjäosiota?

    terveisin Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aita tyhmä temppu Seiskalta, ja ikävä, että ei edes annettu varoitusta. Toivottavasti blogini ystävät löytävät tänne. Ainakin googlen haulla näkyy löytyvän tavisohiossa aika helposti, kunhan vaan muistaa, että täällä olen tavisohiossa, en meinohio :)

      Teuvon blogi on kirjanmerkeissäni, sitä ei passaa unohtaa! :)

      Poista