maanantai 5. helmikuuta 2018

Rukoilijasirkka ja muutama muu viime kesän öttiäinen



Lisää kuvia kesältä 2017. Kivoin ötökkä oli rukoilijasirkka. Olin nähnyt näitä aina muutaman vuoden välein. Aika pieniä, ja yleensä kirkkaan vihreitä.


Tämäkin kaveri oli suht' pieni, mutta enemmänkin ruskea kuin vihreä. Se istui melkein takaoven kahvalla, niinpä pidättelin sitä vähän pitempään ja otin kuvia. Ja kuvista ei tullut hyviä, sillä tämä tyyppi ei halunnut pysyä paikallaan!

Mutta silti hei!!!! Pidin kädelläni rukoilijasirkkaa! Jonka löysin  takapihaltani! Tai siis takaovestani!  Ja no worries, päästin kaverin vapaaksi  kuvaussession jälkeen.

Kuvat eivät oikein  tarkentuneet, pahuksen yksikäsikuvaus...






Sirkka katoaa aika hyvin lehtien sekaan.



Muutama hyvin lyhyt video:






Muutama muu öttiäinen: Laulaukaskaitten kuoria puissa. Näitä näkyy aina kesäisin. Jos tai kun harvinaisemman vuosikerrat kuoriutuvat, koteloita on sadoitttain











Tässä joku kiva toukka. Ei aavistustakaan, mitä tästä tulee.





Ja nätti kovakuoriainen. Yleensä Nätti = Tuhoisa, and then some.. Mutta tästäkään en tiedä enempää... LISÄYS: Verkosta löytyi nimi: spotted cucumber beetle. Hah! Tuholainen! Major agricultural pest, sanoo Wikipedia. Tuhoaa mm. kurkkuja (nimensä mukaisesti), soijapapuja, puuvillaa ja papuja. Ja toukat tuhoavat maissin juuria. Että silla lailla.



4 kommenttia:

  1. On vähä Teuvon näkönen tuo rukoilijasirkka.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ajatellutkaan, mutta nyt kun sanoit, niin tosiaan on! Hoikka vartalo, suuret silmät ja vilkkaat jalat! Tukka vaan puuttuu, se taisi hämätä!

      <3

      Poista
  2. Jännän näköinen tuo Rukoilijasirkka. Ilmeikkäät silmät mutta taitaa olla aika vaarallinen otus miespuolisille lajitovereille. Terv. Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita sirkkoja en ole nähnyt muutamaa enemmän, mutta niillä on kyllä hyvä suojaväri ja yleensä ne pysyvät pensaissa tai jossain muualla piilossa. Tiedä sitten millaisia parittelu-murhakavalkaadeja pensaitten kätköissä tapahtuu! :)

      Poista