sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Ja hengissä ollaan vieläkin!




Helmikuu on tässä vierähtänyt  hitaasti. Olen postannut kyllä koirien kuvia Instagrammiin, ainakin alkukuukaudesta. 

Mies oli työmatkalla kuun alussa, onneksi poissa alle viikon. Mutta oli ikävä, ja koska olen hillittömän lentopelkoinen, myös huoli. Matka sujui hyvin, nyt mies kotona eikä toivottavasti lentomatkustele  lähitulevaisuudessa.

Takapiha on mutavellinä.. Yritän tässä miettiä, miten sinne saisi kesäksi ruohoa. Ostin lisää verkkoaitaa, ja yritän jakaa pihan osiin, joihin kyvän ruohoa ja koirat eivät pääse kunhan kasvukausi alkaa.

Westerville joutui uutisten otsikkoihin, kun 911-puheluun vastanneet kaksi poliisia ammuttin pari viikkoa sitten. Westerville on oma kaupunkinsa,, mutta myös osa suur-Columbusta. Miehen työpaikka on Westervillessä.  Muistokulkueet ja hautajaiset olivat uutisissa pitkään, ja jopa Suomen Ilta-Lehti tai Ilta-Sanomat uutisoivat asiasta, tosin sen/niiden kommentit olivat suomalaisten tyyliin ja osa täysin asiattomia.

Pari päivää tämän jälkeen sitten tapahtui taas, nyt Floridassa, kamala kouluammuskelu.. Kun olin töissä, yksi työkaverini kysyi (kun kuuli, että olen  ammatiltani opettaja) miksi en tee opetustöitä koulussa. Yksi syistäni oli juuri turvallisuus.. Nyt en täällä menisi kouluun opettamaan.. huokaus.. Rakastin opettajana olemista, mutta ei nyt, ei täällä....

Viime yönä ole lämmintä, ja nukuin ikkuna auki. Aamuviideltä heräsin, kun kuulin 'bang bang bang bang bang bang  bang'- äänen.. Siinä unissani ajattelin, että tuo saattaa olla ampumista (en ole onneksi ikinä kuullut ampumista lähietäisyydeltä). Ja aamulla luin paikallisuutistä, että parin kilometrin päässä jotakuta oli ammuttu päähän, 6 - 7 kertaa naapureiden mukaan,  kotiintunkeutumisen jälkeen, juuri aamuviiden jälkeen. Eli kuulin juuri ne laukaukset.. Ei ihan lähellä siis,  mutta silta karmaisevaa..

Jospa maaliskuu on parempi... Joooo, ja nyt en edes löydä kuvia postattavaksi, kun on tämä uudempi läppäri..


Hold on..


12 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hurjalta ja pelottavalta. Siis oliko se kotiintunkeutuja ammuttu, vai ollut itse ampuja? Laita kuvia taas kun jaksat ja viitsit. Käyn aina väliin tsekkaamassa kuulumisiasi. Mukavaa maaliskuuta sinne ja toivotaan rauhallisempia aikoja, ja että hyvyys ja järki voittaisi väkivallan. Terv. Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin tuon paikallisuutisten jutun uudestaan, ja varsinaista kotiintunkeutumista ei ollutkaan tapahtunut kuten ensin luulin. Kyseessä taisi olla siis yksi näitä drive by -juttuja. Poliisi löysi talon etuosasta luodinreikiä, ja sisällä ollut nainen sai seinän läpi tulleesta luodista raapaisun naamaansa. Onneksi ei käynyt pahemmin.

      Mutta drive by -ammuskelut ovat olleet täällä kyllä yleisiä. Viime vuonna kaupungissa tapahtui ennätysmäärä murhia. Yleensä kuitenkin vähän rauhattomammilla alueilla.

      Kännykkä on kyllä täynnä koirien kuvia, ja kamerakin on täynnä kuvia. Niitä pitäisi siirtää läppärille että saisi tänne blogiin. Instagrammiin onneksi saa kuvia helposti suoraan kännykästä, eli siellä on aika lailla koirien kuvia :)

      Oikein hyvää maaliskuuta Suomeenkin!

      Poista
  2. Olipa sillä asukkaalla käsittämättömän hyvä onni, kun selvis raapaisulla luodista! Pitääpä käydä kattoon sun insta. T. Syyskoira

    VastaaPoista
  3. En ole rekkautunut instaan joten kommentoin täällä. Onko toi kitchen aid suikalekone jotenkin sähköllä toimiva? Mulla on kanssa kesäkurpitsanuudelien tekoon vehje eli Julienne-rauta. Siis höylätään kuin juustohöylällä ja tulee tulitikun vahvuista spaghettia. Myös porkkanasta tulee kätevää suikaletta. Kesäkurpitsasta (zucchini siis) terveellinen "pasta" ja tosi hyvää maapähkinävoin (sokerittoman) ja valkosipulin jne kanssa vähän satay-henkeen. SK.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Kitchenaidin yleiskoneeseen laitettava lisäosa, eli siis yleiskone päälle, ja suikalevärkki alkaa pyöriä. Joskus postasin, kun olin ostanut samaiseen koneeseen lihamyllyn. Eli näitä lisäosia saa ruuvata koneen nokkaan. Mieli tekisi kovasti hommata myös pastamylly samaa sarjaa. Kotona on kyllä käsikäyttöinen, mutta tuon yleiskoneen kanssa jäisi kaksi kättä pastan käsittelyyn, kun ei tarvitsisi käyttää toista kättä kammen vääntöön :)

      Tuota maapähkinävoi-valkosipulicomboa pitääkin kokeilla. kiitos vinkistä! :)

      Poista
    2. Ahaa, juu Kichen Aid on tosi hyvä merkki. Toi mun kastikeohje on semmonen pikapika-ohje kun pitää saada nopeesti jotain. Onhan Satay-ohjeita paljonkin, jos haluaa tehdä pidemmän kaavan kautta ja herkullisempaa. Mutta minä tyypillisesti laitan vaan pannulle öljyä ja paistan broilerisuikaleita, lisään valkosipulia, maapähkinävoita ja soijakastiketta, chilihiutaleita tms ja joskus kookoskermaa, kaikkia oman maun mukaan. Siinä kastikkeessa pannulla sitten pyörittelen raa'at zucchinisuikaleet, ne kypsyy minuutissa. Olen vasta viime aikoina alkanut käyttää maapähkinävoita, varsinkin kun lähikaupasta saa tuotetta ilman palmuöljyä. Pastaa (fettucini) olen tehnyt tyttären pastakoneella kikhernejauhoista, on kiva kokeilla kaikkea, kun hakee jotain terveellisempää otetta ruokavalioonsa. Ainakin joskus. :) terv. Syyskoira

      Poista
    3. Kiitos paljon! Kuulostaa tosi namilta ja nopeatekoiselta! Ja kun mainitsit tuon kikhernejauhon, pitää tutkailla. Ostin jonkin aikaa sitten Costcosta valtavan pussin kuivia kikherneitä (ostan yleensä niitä purkissa, siis säilöttynä, helpompi tehdä hummusta kotona. Mutta teen paljon heräteostoja!) Pitää googlata voiko ne jauhaa jauhoiksi kotona, ja tehdä pastaa! Tiedän, että Blendtec-blenderini pulverisoi kyllä mitä tahansa, mutta onko se ihan puhdasta jauhettua kikhernettä?

      Anyway, kiitos, kokeilen kyllä! <3

      Poista
    4. Kikhernejauhoa (ja valmista kikherneestä tehtyä pastaakin) saa ihan kilon pusseissa täällä etnisistä kaupoista ja luontaistavarakaupasta ja nyt suurimmista marketeista myös. Sen toinen nimi on gram-jauho. Varmaan teiltä löytyy isoista marketeista sieltäkin. Siitä tuli simppeli pasta koneella, kun ei tarvi kuin vettä. Tosin paljon hauraampaa kuin vehnästä, kun sitkoa puuttuu. Eikä taikinaa tarvi seisottaa jääkaapissa. Kikhernejauho toimii itsessään munan korvikkeena vegaaneilla. Terv
      Sk. :))

      Poista
    5. Kiitos taas. Käväisin aamulla tavallisessa ruokakaupassani, siellä ko. jauhoa ei ollut. Whole Foodsissa varmaan on, tai voin tilata Amazonista.

      Taidan ensiksi kokeilla jauhaa niitä kokonaisia kikherneita jauhoksi, ja katsoa miten onnistaa. Kivalta kuulostaa! :)

      Poista
    6. Joo hienoa jos on vekotin, millä voi tehdä itsekin. Mutta eikös ne kikherneet pidä ensin keittää, ja sen jälkeen kuivata ja jälleen vasta voi jauhaa? Näin luin vegaanien ohjeita. Tosi työlästä ainakin näin kuvitteluasteella. En ole itse tehnyt, eikä mulla ole konettakaan. Kerro sitten millaista niistä tuli! :) terv. SK

      Poista
    7. Verkossa oli ohjeita , joissa sanottiin, että on ihan OK jauhaa kuivista kikherneistä. Pasta kuitenkin keitetään, vaikka pikaisesti, ja kuivissa kikkerneissä ei ole suuria määriä whateveritis-toxins, siis myrkkyä. red kidney beans - pavuissa on suurin määrä.

      Anyway, luulisin, että on OK jauhaa ne, ja ainakin kokeilla pieni määrä pastajauhoina. Jos alkaa tulla oireita vatsan kanssa, ostan sitten kaupasta valmiina jauhoina.

      Verkossa oli kyllä ohjeita, joissa papuja jopa idätettiin ensin, sitten kuivattiin ja jauhettiin. Niin isoon urakkaan en kyllä lähde! Kokeilen siis pikku määrällä, ja etsin vielä verkosta lisävarmistusta :)

      Poista
  4. Hei, tuota en tiennytkään, että kuivatut käy myös. Kerrohan sitten kun olet työstänyt, että millaista tuli. Toinen nimi niille jauhoille oli muuten Besan. Olen käyttänyt vehnäjauhon tilalla piirakoissa ja laitan myös siemennäkkäritaikinaan. Kiva kun on vaihtoehtoja. :-) Mukavaa viikonloppua sinne rapakon taa! SK

    VastaaPoista