maanantai 5. elokuuta 2019

Nicon kuulumisia

 

Aioin kyllä tässä postata enemmänkin uusia juttuja- lähinnä uppopaistamisesta (ostin table top deep fryerin, eli siis . pienen pöytämallisen uppopaistimen?).  Mutta siitä tulee juttua joskus myöhemmin.

Nicolla on siis todettu epilepsia, ja kohtauksia on tullut harmittavan paljon. Yksikin kohtaus on ollut pelottava. Ja pahaa, ja pelottavaa ovat nämä Nicon kärsimät cluster-kohtaukset, eli yhden kohtauksen jälkeen toinen on seurannut aika pian (pahimmillaan joka 10 minuutin välein), pahimmillaan 7 kohtausta peräjälkeen. 

Nicoa on kuskattu Medvets-eläinlääkäriasemalle muutaman kerran. Medvets on auki 24 tuntia vuorokaudessa, ja antaa parasta hoitoa (ja on pahuksen kallis!) Mutta meidän koirat ovat meidän lapsia, ja pidämme heistä huolta!

Nyt on kulunut 3 viikkoa edellisestä kohtauksesta.  Viime kerran jälkeen saimme tukevamman annoksen päivittäisiä lääkkeitä, ja JOS kohtauksia tulee,  niille myös vahvemmat lääkkeet estämään näitä clustereita. Toivotaan parasta!

Mutta vieläkin pelkään jättää Nicoa yksin kotiin, ihan vain ruokakauppareissujenkin ajaksi. Onneksi mieheni voi tehdä töitä kotoa käsin, eli hän pysyy kotona maanantaisin ja perjantaisin, ja silloin käyn ostoksilla.

Josko tässä kuitenkin tulevaisuudessa uskallamme jättää Nicon kotiin ainakin muutamaksi tunniksi. Viimeisimmät kohtaukset sattuivat kuitenkin aamusin. Joko ennen aamulääkettä, tai  heti sen antamisen jälkeen, ennen kuin se  ehti alkaa vaikuttaa. Ja aikaisemmin annoin iltalääkkeen juuri ennen iltaruokaa - ja se kuulemma saattoi vaikuttaa iltalääkkeen imeytymiseen. Koiruli myös oli lääkkeitten takia nälkäisempi ja söi enemmän (enkä uskaltanut viedä  pitkille lenkeillekään...), eli painoa oli tullut lisää. Siis varheisempi lääkkeitten annostus alkoi olla vähissä juuri ennen aamulääkkeen  antoa. Kohtaukset alkoivat yleensä juuri joko tunti ennen aamulääkettä, tai 10 minuuttia sen antamisen jälkeen. Nyt on isompi annostus, ja muutin aikataulua niin, että syönti on 3 tuntia ennen lääkken antoa.

So far so good! Viimeisimpien verikokeitten  (2 viikkoa uuden annostuksen jälkeen) mukaan lääkkeen määrä veressä on OK. Kokeet otettiin sekä juuri ennen aamulääkettä että 6 tuntia aamulääkkeestä, eli mahdollisimman suurena arvona. Aamuarvo oli sopiva uusi maksimi, päiväarvo  vähän korkea. Mutta katsotaan taas  miten menee. Nico on vähän tavallista hiljaisempi, mutta muuten kunnossa. 

Rakas koirulini! 

Oli mitä oli, tuli mitä tuli, koirasta pidetään huolta! Mies tässä jo miettii, että kun vanhempi auto menee   kohta vaihtoon, ostetaan tilalle koiraystävällisempi SUV tai minivan.. Mitä ne nyt suomeksi ovatkaan .. tila-auto ja jotain-jotain.. Mutta siis tavallista autoa isompi, minne saadaan molemmat koirat tavaratilaan tms. ja ajeluille mukaan!

OK; siis.. lisää juttuja kunhan tässä jaksan ja toivun =)

Kuvia Nicosta alla:

(Tiny on kunnossa, laitan hänestä joskus tässä jutun ja kuvia myös!)
 














2 kommenttia:

  1. Voi poloista hauvaa. Ihana kun hänellä on huolehtiva perhe. <3 terv. Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on onneksi ollut OK viimeisen koirasairaalareissun jälkeen, eli melkein kuukauden (koputan puuta!)

      Herra torkkuu hyvin paljon, mutta on muuten kuitenkin oma iloinen, ihana itsensä <3

      Poista